Wednesday, July 14, 2010

~naili's place~

ni tempat kami dinner pada 07.07.10 hr tu...
lunch mr azam pilih tempat,
xtau nak mkn mana, kami ke secret recipe je...
n dinner plak, aku la pilih tempat nya...
punya la aku penat pk nak g mn...
ada la terpk 2-3 minggu sebelum tuh, nak g naili's kat ampang...

last2 bila bgtau mr azam, dia request naili's sentul...
ni 2nd time aku dtg sini
1st time, abg aku yg bw..
tu pun dah berthn2 lepas ms dia bercinta dgn akak lg...
tp aku ada gak dgr, naili's skrg dah x sesedap dulu..
aku xleh la nak compare sgt sbb br 2x dtg kekdah nya....
mungkin akak bleh komen kot sbb akak selalu dtg sini kan...

yg aku tahu naili's ni ada 3 branch
kat ampang, uptown damansara n kat sentul...

eh eh..panjang plak mukadimah nya....
jom tgk gmbr...


tgk la ajmal tu..x abis2 dgn topeng memen dia..


mushroom soup & garlic bread utk anak2, banana split for us, teh tarik for me n ais kosong for mr azam..


nasi goreng apa ntah nama dia..
tp sedap..bg tekak aku la..
ni aku punya...


nasi goreng temasik(kalau x silap)
utk mr azam..tp dia kata kureng...
tp rendang daging tu sedap...

food review dah buat kan sekali dgn gambar tu,
so, psl harga plak, ok2 je la..
puas hati la harga dgn makanan tu..
total kitaorg mkn mlm tu rm40++...

ms buat entry ni br perasan, yg gmbr x banyak pun ambik..
ish..skrg ni kalau mkn kat luar sgt mencabar..
sbb nya aqil sgt la lasak..
tu sbb malam tu kami ambik tempat yg duduk bersila..senang sikit kan...
kalau x, nak mkn pun susah.

we..after 3 years...


erm..pd sapa2 yg x tahu, naili's sentul ni, ni aku bg alamat dia..
116C, Kg Chempedak, Jalan Taman Dato Senu, Sentul.
rest ni bkn tepi jalan tau...kena masuk simpang kat esso..
(aku bg penerangan mcm satu je esso kat sentul kan)
ala...korg cr je ikut alamat tu..mesti smpai....

kalau yg kat ampang, kat shop lot belakang ampang point tu..
korang cr je la kat shop lot situ..mesti jumpa....

7 comments:

Afne said...

ehemmmm celebrate 7707. kereta baru hitam berkilat 7707 bila nk tayang? hehe

~ana~ said...

afne,
xyah la tayang..bkn nya keta gempak2 pun..heh3x...

rATu kEBaYA said...

naili sentul.. tak pernah g lagi.. last g sentul pada tahun 1990.. masa tu budak kecik lagi.. lama dah tak pegi..fuh.. 20 thn tak g dah..

nieda said...

sedapnya mkn kt naili's

~ana~ said...

aishah...
wah..dah 20 thn dah..lama gile...
x teringin ke dtg sentul mengimbau memori zaman kecik2x..heh3x.

nieda,
sedap la jugak..:)

itangmanih said...

lama dh x pi naili's tu...cuma ingat last menu akak mkn is burger yg besau bagak...hoho...
rsnya yg kt uptown tu mcm dh tutup jer..

~ana~ said...

akak,
apa lg menu yg sedap kat situ erk?variety betul la smpai xtau nak pilih apa...

eh..dulu abg kata teh tarik dia sedap kan...br ni na rs biasa2 je...erm..ke air apa yg abg kata sedap tuh erk?