Friday, July 30, 2010

~pengalaman di kinderdijk~

tghri semalam, saya ke kinderdijk plaza damas, sri hartamas...
berpusing2 saya dgn sorg mummy to be nih...
sian dia...dah la pregnant pastu kena plak duk belek gps tuh cr...
and luckily la jumpa....
anyway, thanks erk darling sbb teman kan aku...
owh..tujuan ke sana sbb nak cr valve..valve saya udah rosak..
kali ni beli valve yg patern gini..nak try la lama mana bleh guna kan...



yg saya nak citer kan kat sini ialah pengalaman saya di kinderdijk...
ms nak masuk tu mcm biasa la kena tekan bell...
ok, then masuk, ada sorg SA dia tgh on the phone....
cakap siap gelak2 lg...dah la lama...
mcm x nmpak kitaorg gaya nya....
hampir 10 min kami menunggu utk di layan...
x jugak2 SA tu letak fon....
sehinggalah sorg kawan dia ni masuk,
br la dia letak phone tu....
pastu diaorg sibuk2 borak lg,
tp aku g kat diaorg pastu interrupt diaorg n tanya, la ada ke x valve tu...
then dia kuar kan la valve tu...pastu bermula la dialog ;


me; ni brp ye harga dia (setahu aku rm9.90 tp kot sbb design lain, lain harga kan)

SA; rm9.90

me; x bleh kurang ke sambil gelak2...(padahal aku dah tau benda alah mcm ni mn bleh kurang kan)

SA; x boleh maaaaa...mn boleh..tu dah kira murah dah tu...

(then dia cakap apa ntah dlm bhs cina dgn kwn dia, pastu sambil gelak2 dan pandang aku)

ms tu aku ingat kan dia org duk borak hal lain la....
sampai la kitaorg kuar kedai tu, kawan aku mommy to be ni bersuara...
aku namakan dia S ye....

S; makcik, ko tahu diaorg mengata kat ko td...

me; hah?mengata?

ms tu br la aku teringat, kwn aku ni faham & fasih cakap cina...

S;ha'ah diaorg mengata ko ms ko tanya bleh kurang ke x..pastu dia kata kat kwn dia.."haiya...sudah murah pun mintak kurang lg"pastu kwn dia tu sambung..."biasa la diaorg ni kan mmg jenis mcm nih'

me; kurang asam...&*^&*$%^&*...pasni aku xmo dah la dtg sini lg..dah la layan nak x nak gaya nya..

S; hah tu la..pengajaran...

erm..pastu kami pun berjln2 la kat plaza damas pd ms yg sama, hati saya geram lg...

korg pernah x jd mcm ni?

8 comments:

nieda said...

kurang asam punya org..geram

~ana~ said...

nieda, tu la..sgt geram...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana dulu masa kita ada prob dgn bottol avrnt asik leaking jer pernah call sini .. tp staff dia layan cam hampeh jer kt tepon... gerammmmmm aku

~ana~ said...

kak d, erm..camnna servis nya hampes kat tepon, cam tu gak la servis nya hampes kat kedai tu..hu3x...

mama_umar_maryam said...

patutnye kwn ana tu sound je cine tu,igt saya x phm bahse u nih..bolo punye olang,hahaha

~ana~ said...

zety, kwn cite kenkdg dia sound gak..tp semlm dia diam la plak..hu3x...dah nasib la kan..

A D I A said...

ler dah la layan customer lambat, pastu sempat ngutuk2 pulaks. tapi u pun, motif tawar menawar kat plaza damas? cam susah je kan heheh.

~ana~ said...

adia, i ni mmg jenis muka x malu sikit..konon nak beramah mesra..dah tahu mmg x bleh tawar menawar...mmg sengal i ni kan...