Thursday, August 19, 2010

~ajmal irfan & aqil raziq~

hr ni nak cite psl anak2 la plak...
asyik cite psl bln pose je....

ok...di mulakan dgn si abang..





ajmal irfan;2 thn 5bln

-sgt becok la mulut nya..mcm2 tanya....
-potty train dah 80% berjaya....yihaaaa....syabas ajmal....hr tu try x pakai time tdo siang, dia x kencing pun..fuhhhh.....
-kuat mkn dan minum susu jugak...

setgh jam sebelum berbuka, susu 8oz..time berbuka, mkn kuih la..nasi la..mcm pose je gaya nya..
-penyayang kat adik nya tp kadang2 ada gak dtg angin, kedekut mainan...
-cakap tu ada yg ok ada yg pelat...kadang2 pening la aku dgn mr azam cuba duk pk, apa la yg dia nak cakap kan tuh....
-hr tu bbsitter bgtau, tetiba dia cakap; "mak, mak nak kawin dgn eecha.."

(echa tu kwn dia kat umah bbsitter tuh)
adoi anak ku..mn la ko dpt perkataan2 tuh.....terus rs nak hntr dia g school...

-suka mkn ayam..tp kalau ada ayam dan fish, dia akan pilih fish.

hr tu ms hr ke brp ntah buka pose, ada lauk ayam...aku ni sambil suap mulut aku, suap mulut dia gak...sekali tu, lekat tulang...berdebar aku..nangis2 dah dia..mr azam suruh mkn nasi kepal, dia x reti...cuak dah..mr azam dah nak bw g klinik dah..seb baik aku bg minum susu, pastu ok dah..lega aku...fuhhhh....

-sgt2 boleh di harap...mama dia ni jenis pemalas..maka nya, dia la di jadi kan sasaran utk ambik brg...cth; remote, pampers, letak bj kotor dlm bakul..buang sampah...:)

now, baby plak....





aqil raziq; 9 bln

2 hr lepas bw dia g check up...
berat; 9.5kg(nurse kata anak saya 'semangat')
tinggi; 71cm

-mulut pun dah becok dah
-masih mkn bubur yg di blend(tp nurse suruh saya buat bubur lecek kasar sbb dia dah 9 bln)

alhamdulillah smpai skrg x pernah missed buat bubur utk aqil...
aqil ni kureng sikit kalau mknan kasar2 ni..dia nak betul halus..

-bgn tdo, mesti ada mama depan mata, kalau x melalak la smpai la mama muncul dpn mata..kalau papa ada mmg x jalan....

-dah boleh berdiri kejap2
-bleh tepuk amai2 dah...biasa nya dia akan tepuk, ajmal akan nyanyi...(ajmal nyanyi versi trg ok!)
-gigi..nehi he...he he he..ada org kata, anak kalau lmbt tumbuh gigi, lmbt cakap erk..ye ke?
erm..x kisah la apa2 pun, janji anak saya sihat sejahtera....sambil pujuk hati, xpela lmbt tumbuh pun, xde la dia mengigit sgt time bf

overall, nurse kata perkembangan aqil cepat dr umur nya...
erm..ye ke...apa2 je la nurse, janji anak saya sihat.....

12 comments:

MadianiMamat said...

mama die mmg pemalasssss lipassss nak ambk barang!!!!hahhahaha

~ana~ said...

lipas tu pemalas erk....hah3x...

A D I A said...

si abang ikut muka mama, si adik muka papa dia. tul tak? komen takde kena mengena dgn entry.

mama_umar_maryam said...

tu diaa..9.5 kg aqil hah..maryam fit-fit je ana..heheh..asal sehat ye x..

~ana~ said...

adia, tepat sekali...tp harap2 gak nnti muka aqil berubah ikut muka mama dia jugak..heh3x..bleh gitu..:(

~ana~ said...

zety, xpe zety, asalkan sihat walafiat dah cukup la...eh..xpe bby girl fit-fit pun..kena jg bdn sikit...:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhh dua2 sama gebuuuuu ;-)

::Mamalyna:: said...

ana, semangat sungguh si adik...bam2, hhehe

nieda said...

sama mc Humaira dah setahun lebih prefer bubur yg diblend..kalau bagi dia yg kasar sikit je, pastu kemam..

bab ajmal tu, sapa ajar nak kahwin..lawaklah hero sorang ni..hehe

~ana~ said...

kak d, adam dan aidil pun sama jugak..gebus jugak..:)

~ana~ said...

mamalyna, thanks..:)..anak dara awak pun apa kurang nya...comel lote...

~ana~ said...

nieda, skrg ni tgh ajar dia mkn bubur nasi..so far bbsitter kata ok je..br 2 hr try..

yg part ajmal tuh, kelako pun ada..geram pun ada..heh3x..