Monday, September 20, 2010

~gmbr raya 2010~

as a promise...
gmbr raya 2010...
tp x banyak la...gmbr satu family ms raya pertama masih x dpt2..
so, x dpt la nak tayang bj raya ms raya pertama..:)
apa2pun layannnnn.....

raya pertama


pulut kacau..yg mmg aku duk tunggu2 nak mkn kalau balik penang...
alkisah nya ms raya pertama, lebih kurang kul 11 pagi, aku br je nak lelap mata...
tiba2...'ayang, bgn, marzuki(cousin mr azam) hntr pulut kacau..'
cergas aku bgn terus mkn...:)
pulut kacau ni ada resepi turun temurun dr tok mr azam (belah papa)
tiap2 kali raya, mesti sorg makcik mr azam ni buat...mmg sedap gilos...
aku nak mintak resepi tp ala2 segan pulak..:)


dah tukar bj...layan anak bujang..


close up bj raya pertama saya..:)


aqil raziq...


rumah pertama kami g beraya..


anak bujang saya ni yg masih lg pemalu..
nak salam dgn org pun malu...


penat sgt beraya smpai tertido...
tgk la kaki dia tu...dia kalau tdo, kaki mmg gitu...

so, nmpak x ketidak sedondonan kami kan...
actually last minit mr azam xmo buat bj melayu..
dia nak pakai thn lepas punya je...
mn sempat nak cr kain bj kurung aku...
sbb aku dah hntr 4 pasang kat tailor..
ingat kan nak pilih salah satu bj tu utk match kan cr bj melayu diaorg..
bila mr azam xmo buat, maka nya, aqil pakai bj melayu ajmal,
so, aqil sedondon dgn papa...
aku plak pilih yg cream color, cr kain utk buat bj melayu ajmal...
last minit tok ma tlg buat kan bj melayu ajmal..seb baik sempat siap..
thanks tok ma...:)
so, ajmal sedondon dgn mama..

raya ke-2


rumah pertama..kat sg pinang...


my family in law..sorg x cukup..
biras saya yg ada kat jepun sana...
xpe remy, hopefully lg 2 thn kita bleh cukup kan korum ya..:)




tgh malu lg la tu...


hero2 saya....


rumah ke-2




time ni ajmal dah ok sikit..


aqil & afdal..
anak sepupu mr azam..afdal tua 3 bln dr aqil..


muka aqil tension sbb kena share duk kat swing...


yehaaa...akhir nya aku dpt duk gak kat swing ni..:)


budak botak....


sambung ke malam..
aku just pakai kan bj tdo je kat anak2 sbb kitaorg pun kuar rumah pas maghrib...
senang sikit kalau balik nnti, diaorg tdo, xyah susah2 nak tukar bj...
lantak la org nak kata apa...yg penting keje aku senang...
lgpun satu rumah je pegi...


comel je afdal ni kan..sweet je..muka cam pompuan..:)


mr azam & his cousin..

raya ke-3


on the way to seberang..


mok kak, tgk mal pakai kasut apa..:)


3 of us..


us...

raya ke-4


buat mkn2 raya kat umah sil..


gmbr yg cantik tu dr dslr...
gmbr yg x cantik tu dr fon murahan aku...
harap maklum!

10 comments:

Nana said...

wah beznye penuh aktiviti raya ek kita raya pertama je beraya pastu 2,3 syawal xg mana dah

Afne said...

amboi pusing hbs. cntk baju ana sulam2 lg ha..

nieda said...

psst...mcm menarik je pulut kacau tu.

sakan beraya, hehe

.::Lynn::. said...

pasni kena buat baju ikut baju melayu encik suami yg sedia ada...

~ana~ said...

nana,

tp xpela...nana bleh g cuti2 petik stoberi kan..mkn scones...lg best..:)

~ana~ said...

afne, mn ada..biasa2 aje..:)

cantik erk afne..thanks..:)

~ana~ said...

nieda, mmg menarik la sgt pulut kacau tu..menarik sgt2...

nieda pun apa kurang nya...sakan gak beraya..:)

~ana~ said...

lyn, tu la pasal..kena confirm kan dgn dia dulu nak pakai bj mn br bleh cr kita punya kain..:)

ijan said...

Memang raya sakan tu... berhari hari beraya syok nye... psst, lucu je cara ajmal tidur. nape kaki dia terangkat camtu? hehe

~ana~ said...

ijan, style ajmal tdo tu turun temurun..keh3x..