Sunday, September 5, 2010

~marathon~

nak buat entry marathon la...
sekali sekala xpe kan...:)

bermula jumaat mlm,
kami sekeluarga dijemput berbuka pose kat holiday villa subang jaya
terima kasih la pd yg menjemput kami...
sgt2 kenyang ok....
air bandung dia mcm ma buat kat kg..hu3x...
kan kak kan..sedap...:)
gmbr x bnyk sgt ambik...sempat ambik bbrp keping gmbr mknan je...
maklumla..anak dah 2, so, kalau nak bergmbr tu susah sgt skrg ni....
bkn susah apa sbnar nya...susah dgn aqil yg sgt2 lasak skrg ni..
abis ke bawah meja dia duk main...
xnak main dgn adam, asyik nak join budak2 besar..nak main dgn adini dan ajmal...
eh tp sgt kenyang la mkn...variety banyak..ada kambing panggang jugekkk....
balik2 umah dah kul 1030 mlm...aku ingat kan br kul 930
patut la pelik, apasal pekerja hotel dah sibuk kemas meja
dah la semua org dah balik, tinggal meja kami je
erk..rupa2 nya dah kul 10 dah time tu..hu3x....






1st round..




2nd round..puding roti tu aku mesti ambik kalau g mkn kat hotel...sedap giler...

aku tambah 2 kali...



macaroni, spagheti, pastu apa ntah yg tepi tu..mcm cucur tp sedap gile...


*sorry gmbr blur..pakai hp je....


hari sabtu pulak, awal2 pagi kami g rumah abg kat jln duta...
ambik bj raya ajmal yg tok ma jahit kan hr tu...
br ni x siap lg...so, abg yg tlg bw balik kl....
smpai2 je, abg kata, "bibik lari, na"
wwwwhhhhaaaatttt?????
betul wtf la bibik tuh...hah kan dah kena ko bik
x bersyukur langsung....
bodoh.....
abg dgn akak punya la baik layan dia....
siap akak belikan tudung & bj raya dr ariani tu utk dia...
hah..smpai mcm tu sekali...aku pun x pakai ariani bik oi.......
mlm td ms kat holiday villa, dia ok je..xde la tunjuk apa2 perubahan pun....
sengal ok bibik tu....
dipercayai ikut jantan indon yg dtg baiki paip rumah abg a months ago...
aku plak jd emo...
ye la..kesian kat abg dgn akak...nak raya ni pastu bibik buat hal plak...
seb baik abg n akak ambik direct, x pakai agent, maka kerugian xde la sgt...
dan nasib baik gak dia x ambik kunci rumah..
just tinggal je depan pintu....
bibik tu mmg x kenang jasa la..
akak bg dia hp akak yg nokia jenis slide tu...
model n series kalau x silap...tp canggih la fon tu...
setiap kali abg dan akak g mn2 mesti bw dia,
holiday ke langkawi hr tu,
g berbuka puasa kat hotel...
belikan tudung, bj, dan mcm2 la...
dulu dia dtg bw brp helai je bj....
tp akak beli banyak bj kat dia....
mmg terkejut sgt2 la...
pandai dia erk, sblm lari siap kemas rumah dulu
pastu lari x bw beg pakaian, x bw banyak bj...just bw bbrp helai..
mungkin dia xnak jiran2 abg nmpak kot...
akak try call husband dia kat indon, nak inform, tp x dpt lak...hu3x...

lepas duk lepak2 kat rumah abg,
kami bergerak ke MV...
last shopping utk mr azam...
hr tu dia x beli seluar lg...
so, kuar masuk jusco, metrojaya...
berjaya la rembat 2 helai seluar dan sehelai bj..
eh eh..lupa plak...kasut saya jugak....
bkn kasut sbnar nya..selipar...ingat nak tgk hush puppies or scholl..
sblm ni pernah pakai brand ni mmg puas hati terutama scholl tu...
tp x de yg berkenan plak..last2 ambik camel je...harap2 ok la...
aku x berkenan sgt camel ni sbb nmpak more to lelaki punya brand kan...
tp sbb comfort gile....ambik je la..
cr selipar utk ma jugak...
saiz ma saiz paling kecik,
semua design yg aku berkenan, dah habis....
erm nmpak gaya kena g cr lg ni....
tgkla..nnti isnin or selasa,
nak kuar jap tghri g sogo cr n nak g cari tudung jugak
br teringat tudung aku xde lg...
bj plain, so tudung kena corak la kan....
aku, biasa kalau tudung corak mmg cr kat kl...
kalau plain, mmg beli bawal kat trg la...muroh gile....
puas hati pun puas...
rs nak pakai mcm shawl tu la...
tp takut mr azam x berkenan..
sbb hr tu pernah pakai dia kata muka aku bulat...
ho ho ho..bulat tang muka mmg xleh nak elak la....

sewa stroller kat cust. service..muka aqil kelat xmo duduk kat stroller..
menangis2 xmo duk stroller...
last2 bg diaorg tdo, br aman nak shopping..

balik dr MV kul 530...gile penat...
hari ni berehat la plak smbil kemas rumah...
tp rs mcm nak kena g tesco nak top up brg2 dapur sikit...
tgk la kalau larat..kalau x, duk je la rumah....

ok.
dah.
gmbr ada tp malas nak upload.
esok la erk.
promise kalau aku rajin.
:)

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kita mmg pantang ler .. sebab prnh jadi bibik larik .. geram sumer ada .. ishhh .. aku pun emo gakss

A D I A said...

amboi banyak nya citer. kena buat subtopik ni.

bibik lari time2 nak dekat raya mmg rasa nak maki je. harap abang u tabah la ye.

~ana~ said...

kak d,

mmg emo even xde kaitan dgn kita kan..

geram sbb diaorg nih x kenang budi..huh!

~ana~ said...

adia,

xpe2..nnti i buat karangan ok x?

abg dgn kakak ipar i tu pasrah je la...kesian kat anak buah 2 org tu la...nak kena cr bbsitter utk diaorg..