Friday, October 8, 2010

~hari ni hari terakhir...~

hari hari terakhir dalam bulan syawal kan..
pg td kat hot fm, banyak sungguh lagu raya...mcm raya nak start je...:)

mesti banyak org buat open house hari ni kan..

aku plak, mlm td, neighbour buat open house...
buat kecil2an je....
dia buat lontong..
1st aku ambik nasi impit, mkn dgn rendang, sambal ikan bilis..
bleh plak aku x nmpak semangkuk besar kuah lontong....
dah separuh jalan aku mkn, br aku nmpak kuah lontong tuh...
pastu br la nmpak mangkuk yg dia letak utk mkn lontong...
ms tu aku guna pinggan biasa je...
huh3x..cedok kuah lontong sikit..
mak ooi....sedap nya....
nak tambah lagi segan la plak..hu3x...
asyik la duk teringat kat lontong..
pg ni aku bekpes lontong yg x berapa nak sedap mcm mlm td...
hu3x...

ptg ni ada open office...
office saya buat jamuan hari raya hr ni...
mcm2 menu ada...x sabar nak mkn...hu3x....

erm..rs x puas lg mkn biskut raya...
erk...akak, biskut raya ada lg x?
biskut raya rumah akak saya sedap tau...:)

9 comments:

rATu kEBaYA said...

last2 lagi meriahkan... kat opis byk dept buat makan2.. kenyang perutlah harini

A D I A said...

la tak perasan pun ni last syawal unt tahun ni. baru nak puasa 6. ce ce ce ngadaaa.

~ana~ said...

aishah, kat sini last week bnyk dept yg buat open dept..erm..kena simpan space utk acara mkn2 nih...:)

~ana~ said...

adia,

pose 6?
hu3x..

itangmanih said...

ada la saki baki dlm mangkuk raya tuh...akak x mkn langsung pun..tp ada 2 balang kuih yg mcm x luak tu akak dh bwk opis...kt opis ni bwk apa pun abisss...hehe

nieda said...

hari terakhir utk aktiviti mkm2..mkn sampai lebam.

Afne said...

hari ni pn ada open office. nk mkn kambing golek!

mama_umar_maryam said...

samelah,jumaat lepas ade mkn2 kt dptmnt jugak,meriahhhh

Lyana said...

akak..yana suke sgt2 makan lontong...kalo kat jb ni lontong makan ngan sambal tumis ikan bilis...makan lak mase bekpes....

umah yana banyak lagi kuih raye....