Monday, November 29, 2010

~konvokesyen-family trg-weekend~

xtau nak letak tajuk apa. jadi la kan tajuk tu. weekend yg lepas, korang ke mana? aku xtvt agak padat. penat tp happy. hari sabtu, one of my younger sister konvo kat uia. so, ma dgn ayah dan juga chiq dan anis dtg kl. diaorg smpai hari jumaat. so, stay kat rumah abg sbb dr sana dekat utk ke uia kan.

kak konvo sabtu pagi, so, hari sabtu tu, lepas breakfast kat chan sow lin, kami terus gerak ke uia. konvo ni kecil2 lan je. utk kulliyyah law sahaja. kak ambik DSLP. pas konvo tu, g makan kat restaurant ulek mayang, then terus ke rumah abg. ma masak laksa trg...sedap...:)...duk rumah abg smpai maghrib pastu diaorg gerak ke rumah aku plak. ayah nak tdo rumah aku plak.


kitaorg kat luar...


as usual 'bibik' anis sedia memberi kan khidmat..:)


ajmal & tok ki...manja betul dgn tok ki..sikit2 mintak tok ki dukung smpai lenguh2 tok ki dia...


kakak tgk sapa tuh....


ni anak papa...tgk papa, bkn main lagi senyum lebar....


kakak dgn mok kak...ajmal x nak bergmbr dgn mok kak mcm ni sbb dia x biasa tgk mok kak pakai gini..heh3x...


bibik anis melayan anak2 kat dlm auditorium...


ni kak bergmbr dgn budak2 batch dia...



on the way back dr rumah abg, singgah kat ayam golek pantai dalam. eh eh...dah naik harga plak..aku rs bln lepas beli rm18 lagi. ni dah naik rm19. tp dlm duk naik tu, org yg dtg beli x putus2. ayah pun kata sedap. abg plak beli sup meletup. so, mlm tu mkn la ayam golek sama sup meletup. ayah x abis2 kata ayam golek tu sedap..heh3x...

hari ahad, pagi2 aku dah bgn, grill steak yg aku dah perap 2 malam lepas, buat doh utk buat pizza. chiq request nak mkn steak dgn pizza. buat dlm keadaan kelam kabut sbb nak bersiap utk keluar lg. dlm kul 10 keluar, g jln tar, shoping2 sikit je sbb ajmal buat perangai, pastu terus hntr dia org kat tol gombak sbb diaorg xtau jln nak ke tol gombak. on the way back, nasib baik ajmal x buat perangai, n aqil pun terus tdo je. takut jugak ajmal buat perangai g sbb aku je dgn diaorg. mr azam keje. tp ajmal mengamuk tu sbb dahaga. aku tinggal kan botol air dia dgn susu dia dlm kereta. sengal. nak cr air pun x sempat sbb dia dah mengamuk, merajuk, langsung xmo air dah.

balik rumah, kemas rumah, buat laundry.hujan la plak..habis baju x kering..ptg tu ntah salah mkn apa, kena sinus. sakit gile. smpai ke dahi sakit nya. mr azam balik keje, dia yg tlg jaga anak2. aku dah selamat dah..heh3x...

owh..panjang cite kan..tp gmbr yg ada gmbr ms konvo je..heh3x..jadi la kan...

erm..ada sapa2 g baby, children & expo kat midvalley x? best x?

7 comments:

rATu kEBaYA said...

tahniah kepada mok kak ye..

SyidaGorjes said...

tak pegi pun mid valley sbb malas nak mengadap jem.tp sbenarnya teringin nak pegi.

mama_umar_maryam said...

ana, zety pegi..ermm..bese2 jer..kitorg masuk tgk sesak kt booth tu

shakila mubarak said...

gmba ajmal mcm "abg2" la. encem..

~ As ~ said...

ohh patutlah ari tu ayah de kata nak dtg KL...

:: iManja :: said...

rasa kenyang bacer entry ni...banyak makan....hehehe...ajmal macho la pakai kemeja...

A D I A said...

wah bumper edition, banyak citer ye dlam entry ni. haah la tgk ajmal ni encem la. si adiknya comel, semangat ye badan.