Sunday, November 7, 2010

~morning market; what time u prefer to go?~

jam dah pukul 1230am, mata x ngantuk lg..td tertidur plak ms tgk citer "aku bukan andalusia" tu..seb baik terjg balik, layan cite smpai habis, masuk dapur kejap, kemas apa yg patut, terus masuk tdo. tp mata terkebil2 x bleh nak tdo..xtau nak buat apa. tetiba teringat nak cr jam yg hilang tu...ala yg ada aku citer kat entry ni.., ptg td berborak dgn my sis psl jam tu, dia suggest suruh cari kat situ la sini la..and satu tmpt yg dia suggest is, my old handbag. last month, aku tukar handbag, so, dia suruh cr kat old handbag tu. geledah punya geledah, (dlm gelap) jumpa la..alhamdulillah...syukur sgt2......terus aku on laptop, tulis pasal ni..heh3x...

alhamdullilah hr ni saya sudah kembali sembuh dr demam...cuma batuk2 sikit je..kira ok la kan..

eh berbalik pada topik, bkn main lg topik, speaking2 gitu...alkisah nya pagi td..kitaorg keluar breakfast...keluar pun agak lambat sbnar nya, on the way back, mr azam tnya, nak g beli udang ke? ajmal dah brp hari asyik nak mkn udang je...skrg ni dia tgh asyik nak mkn udang dan ikan je..tiap kali nak mkn mesti tnya ada udang or fish x... so, lepas mr azam tnya, i said, kalau u rajin, kita g kedai pak aji (bndr tun razak) kalau malas, singgah je kedai uncle kat rumah tu. then mr azam pun, berhenti kan la saya kat pasar pagi kat bndr tun razak. mula nya xnak pergi sbb time tu dah pukul 11 dah. tgk org pun dah kemas2 nak balik dah but mr azam suruh jugak pergi tgk. luckily, saya berjaya beli brg2 yg di kehendaki kecuali ayam sbb dah habis. dan brg2 yg saya dpt tu, hampir kesemua nya dpt dgn harga yg murah. masuk je kereta, mr azam tnya, ada x brg2 yg saya nak. saya pun bgtau la, ada dan semuanya dpt harga murah. he said, sbb tu dia suka pergi pasar lewat sbb org mesti bagi murah. huh2x...


pic. from google

saya sbnar nya suka pergi pasar pd awal pagi sbb kalau pergi tghri, ada brg yg dah habis, cth td mcm ayam la. mr azam plak sebalik nya..suka pergi tghri sbb bleh dpt murah. kalau korang camna? sbnar nya utk brg2 dapur rumah kami ni, saya prefer utk beli kat pasar drpd beli kat hypermarket. xtau kenapa. mungkin dah terbiasa kot. ayam tu biasa kami beli kat kedai pak aji or pasar pagi or pasar malam.

erm..okla...mata dah ngantuk..nak tdo..nite....

2 comments:

nieda said...

betul..kalau pergi lewat selalunya org akan lelong. sama mcm kt pasar mlm..hehe

~ana~ said...

nieda, pasar mlm mcm tu gak erk...hu3x...kalau dpt yg fresh ok gak. seb baik ana hr tu dpt fresh jugak.