Wednesday, November 10, 2010

~sakit~

pukul 430am td, aqil terjaga dr tdo..menangis2..rasa badan dia, panas sungguh..susu kan dia, dia xleh nak hisap sbb batuk..actually dah 3 hari, ajmal dan aqil batuk. jangkit dr aku la tuh. tp x sempat lg nak bw g klinik..(teruk sungguh aku ni kan) ..

so, pg td gilir2 dgn mr azam jg aqil...even kenkdg dia nangis2 xmo duduk dgn mr azam. letak air asam jawa sikit kat badan dan kepala dia, alhamdulillah kurang sikit panas dia. dlm pukul 7am, ms kitaorg bersiap2 tu, dia nmpak mcm dah sihat dah, berjalan ke sana ke mari. kul 730am, keluar rumah terus ke klinik alam damai. 1st2 ingat kan nak hntr ajmal ke rumah bbsitter dulu but bila fikir2, bw je la terus utk check up sbb dia pun batuk kan. smpai2 kat klinik sharp2 pukul 8. and kitaorg patient yg 1st.

ajmal irfan
doc umpan dgn vit. utk check dia. seb baik dia ok je. doc kata wheezing..doc tnya nak neb ke x..aku terus iya kan je sbb doc kata teruk kan plus aku tgk mmg teruk batuk nya..mlm td batuk2 smpai muntah. poor him...so, papa dia pegang dia utk neb. melalak x ingat2..ni 1st time sebenar nya dia ambik neb ni. abis je neb tu, doc bg lg sebiji vit pastu ok je..tp ms doc check, x pandang pun muka doc. heh3x...mcm x puas hati je sbb kena neb tuh..tp bila doc bg vit nak plak..heh3x...tp kan, doc bgtau, lagi bagus budak2 ni menangis time neb ni sbb mulut diaorg terbukak luas, so, ubat senang masuk.


aqil raziq
demam masih ada tp paru2 dia ok sikit dr ajmal. so, doc just bg ubat je, x payah la ambik neb. tu. berat aqil dah 10kg dah. erm..rs nya makin susut sbb melasak sgt.

doctor kata, diaorg ni batuk jangkit dr aku. mg aku masih lg batuk skrg ni. kenkdg rs nak terputus urat perut dan rs nak terbukak jahitan czer (ms bersalin kan ajmal dulu)...aku plak x ambik ubat apa2, so mmg lmbt la nak sembuh kan.hu3x...

pas jumpa doctor, breakfast kat restorang BRJ(mamak) kat sebelah klinik tu. ajmal minum segelas besar milo panas. x share dgn sapa2 pun. huh3x...mkn capati sikit. okla tu. risau gak kot2 dia xmo mkn sbb batuk kan. but alhamdulillah la selera mkn dia masih ada.

jap lg nak call bbsitter nak tnya camna keadaan diaorg. hopefully la x lama sakit ni menyinggah kat diaorg. dah lama diaorg x sakit. aku pun dah lupa bila last ajmal demam. aqil last demam dia bln 7 hr tu (tu pun aku tgk record kat pc doc kat klinik td)

10 comments:

juelee said...

semoga cepat sembuh~~~~ heheh bila anak tak sehat ibu memang sangat emo... kan?

CiKaYu said...

ciannya...semoga cepat sembuh ye...u tinggal kat alam damai? klinik tu mmg dh jadi family klinik kiteorg....BRJ pun tmpt lepak after pegi klinik tu hahahaha....

A D I A said...

alahai comel2 la anak bujang u ni, tgh sakit2 pun leh senyum2 ye.

nieda said...

get well soon hero...,

~ana~ said...

juelee,

mmg...agak nya mak mak kita dulu pun mcm ni kan...

~ana~ said...

ciKayu,
thanks yea..i x tinggal kat alam damai pun, tp selalu lalu situ kalau nak balik umah PIL kat cheras. dulu gilir2 klinik alam damai ni dgn klinik kita (cheras perdana) tu, tp skrg ni mmg klinik alam damai je sbb selesa dgn layanan diaorg..:)

eh nnti kot2 terserempak, tegur2 la erk..:)

~ana~ said...

adia,

like mother like son..hah3x...

~ana~ said...

thanks nieda...

SyidaGorjes said...

semoga cepat baik.

tu gamba masa sakit ke?

~ana~ said...

thanks akak gorjes..