Tuesday, December 21, 2010

~botak kepala~

huh...botaks kepala i bln ni...kena renew insuran+road tax kereta....
hah2x...padahal brp la sgt kan.....
eh..brp la sgt pun duit jugak tau....
ni br kereta kecik....agak nya kalau org pakai bmw 3 series tu brp agak nya diaorg byr utk insuran+roadtax ni kan....

last year aku renew kat cimb. sbb loan dgn cimb kan.
ms tu still dlm maternity leave, malas nak call org insuran...
so, suruh cimb buat, senang cite...
alkisah nya ms ambik roadtax tu, staff cimb kata, cover note insuran diaorg akan pos dalam masa seminggu....
tgk tgk dah habis setahun dah...dah expired dah insuran tu tp cover note nya x smpai2 pun...hampes la cimb ni....
janji manis betul....

thn ni plak, aku call org insuran, mintak quotation, then, dia email. service efisyen ok. luckily aku dapat telemarketer yg baik sgt2...layan aku dr a-z....
aku buat hr tu, hr tu jugak siap...cuma aku kena g ambik sendiri kalau nak cepat sbb runner diaorg x sempat hntr....seb baik runner xde caj..so, mmg x kisah la kan...
hopefully thn depan bleh capai max NCD tu....hu3x..sikit je lagi..:)
eh..NCD max. 45% kan...kan mr azam kan?

aku ada jugak tnya cimb, mintak quotation dgn diaorg, brp perlu byr kan.
mak oi..aku rs berganda jugak la dr org insuran bgtau...ada part yg dia tambah banyak sungguh tp insuran xde la melampau smpai mcm tu sekali caj.
and ada jugak part yg insuran x caj tp cimb caj.
sungguh x masuk dek akal.

btw, cimb ada offer utk buat installment plan utk byr insuran ni tau.
total yg ko kena bayar then bahagi 6 which means ko kena bayar ansuran selama 6 bln.
no interest rate. aku fikir jugak di mana cimb ambik untung kan...tp xyah la fikir2 panjang sbb aku mmg xnak buat dgn diaorg pun....

yg masa tahun 2008, org insuran sendiri call dan diaorg hntr surat utk remind yg insuran aku akan mati pd date sekian sekian kan....pastu diaorg akan bg terus quotation brp nak kena bye...mmg thn 2008 aku buat dgn insuran direct...senang je la...

thn lepas, org insuran xde call plak. surat pun x smpai..tu yg aku terus g buat dgn cimb tu.

ada sorg officemate aku senang, loan kereta n insuran kereta under same company. kalau x silap aku, ambank dan am insuran..so, setiap kali renew mesti dpt free gift...hoh..best gitu...

thn ni dah serik buat dgn cimb, cukup la sekali tu je....so, tu yg aku call org insuran tu. puas hati..servis bagus....siap dpt free gift lagi. part free gift ni mmg aku suka. aku ingat nak dpt payung, alih2 dpt first aid kit je...tp xpe la..mn tau kot2 nnti berguna jugak.,,

bleh plak aku bukak first aid tu, ajmal tnya, 'mama, apa tu'? aku kata, 'ni kita nak guna time kecemasan, tgn or kaki kita berdarah ke..nak balut pakai la benda ni'....dan dan tu je dia kata...'mama, kaki mal darah la..cepat la balut kaki mal' ....
owh anak aku....padahal xde mende pun kena kat kaki dia...huh3x...

tgh duk pk, brp la agak nya utk insuran utk kereta lg satu nih...aduh..matik la....

ok la korang....nak tdo...bye......

12 comments:

rATu kEBaYA said...

mmg botak kepala bila masa nak renew roadtax

SyidaGorjes said...

kebanyakan bank kalau kita renew insuran mmg dpt hadiah, tu blom kira hadiah yg kita bole pilih dari pengeluar kereta.tp rasanya kete nasional xde hadiah.NCD max 55%.sbb kita punya dah max.carry forward dr kete kancil (tiada hadiah),proton(tiada hadiah juga) bawak ke kete H(dpt pilih hadiah tetiap tahun).hihi

mama_umar_maryam said...

aritu pon kitorg garu2 pale gak sbb roadtax dua2 kete dah nk mati..huhu

Mama_anggun said...

nana NCD max 55%....hehhehe

shakila mubarak said...

bonus kan da dpt..

~ana~ said...

aishah, tu la..hu3x..xtau la utk 2nd car nnti brp plak kena keluar..hu3x..

~ana~ said...

akak gorjes....HA erk..hebat la akak ni...heh3x..sy ni masih di tahap lical car lg...dua2 kereta masih lg local car...

eh..siap bleh pilih2 hadiah erk..best la gitu..

NCD 55%....oooxpe la...x lama lg la...

~ana~ said...

zety, nasib baik ana ni, 2-2 kereta, agak jauh gap nya...sempat la kumpul duit..heh3x..

~ana~ said...

kak ida, 55% erk...heh3x....

~ana~ said...

kila?bonus???mn ada..kami x sama dgn gov maaaa.....

A D I A said...

ingat u keguguran rambut ke apa, baru nak suggest yun nam.

~ana~ said...

adia, kalau kepala i botak sekali pun...x mampu rs nya hu3x...