Thursday, December 23, 2010

~fiske steakhouse~

baru2 ni, mr azam ajak mkn sini...ofismate dia kata sedap.

nama kedai; fiske steakhouse
lokasi; belakang Jusco Setiawangsan , opp. dgn kilang/office sapura.

actually kedai ni ada jual sate, dan asam pedas jugak.
tp kami hanya rs western food dan sate.
mmg puas hati.

ok..tgk gmbr plak...aku cite kat gmbr la...




gegar gmbr aku ambik sbb tgh dukung aqil yg tgh tdo...


oleh sbb hanya nak rs je, kami ambik sate yg set..ada nasi himpit jugak.
nasi himpit dia rs mcm pelik..ntah kenapa...kuah pun kureng...sate mmg sedappp...
set sate ni ada 3 btg sate ayam, 3 btg sate daging, dan nasi himpit.
rm3.50 kalau x silap aku.


ni combo apa ntah nama dia, tp ada ayam(grilled kalau x silap), beef steak, lamb chop.
ayam dia sedap. ajmal mkn bnyk sungguh ayam tu. mr azam mkn x smpai suku. ada coleslaw dan baked beans jugak.
eh..ni mr azam punya menu. sedap la..
harga, rm20.


mr azam suruh aku ambik ni..special dowry grilled(lebih kurang mcm tu la nama menu dia..aku pun x ingat) bawah dowry tu ada spagheti. ada coleslaw. rm14.

aku ada ambik gmbr air tp tetiba gmbr tu mcm rosak..keluar separuh plak. huh..kitaorg ambik air buah. sedap...rs buah dia...

suasana restoran tu damai, nyaman je....bleh pilih nak duduk dalam (air cond) or kat luar...mcm kami hr tu duk kat dlm..xde xtra charge pun kalau duk dalam.

parking mmg susah sikit. sbb kawasan dia kecik. kami hr tu pusing 2 kali cari parking. nasib baik la ada....

so, korang, apa lagi...serbu la sini...gaji dah dapat kan....

ok..bye bye...

p/s; akak, ingat nak ajak akak dgn abg dtg mkn sini sblm akak pindah bangi tp nak suruh kak belanja..hah3x..kakk.....plsssss.......

19 comments:

mama tisya said...

dkt sgt ngan umh...hehehehe...actually belah blkng tu pn ada kedai2 mkn tk silap kalo mkn yg kt belah depan mhl skit yg kt blkng murah skit tp dr chef yg sama tk silap

~ As ~ said...

aku teringin nak mkn lamb chop ni, dah 1bulan puasa...ishhh mengugat tul lah tgk gambar.

SyidaGorjes said...

ana!
nak marah bule tak?umah akak sekangkang kera dgn kedai ni.nape tak ckp nak dtg?

tapi akak sendiri tak pernah mkn sini.huhu.

resipi jacked potato tu amik kat myresipi.com

Mama NeeYa said...

wahh..beznye mkn... bab2 mkn ni...salu kecur liut..maklumlaa kuat mkn.. eehehe... ni kat mana nana? area mana?

itangmanih said...

sian kak,asyik dia je kena belanja...dia pun nk pindah gk kann...hehehe...apa kata tuan punya bdn yg ajak tu belanja...lg afdhal..

mama_umar_maryam said...

spesel kedai ni ana..tgklah klu lalulalang area ni blh singgah ;)

~ana~ said...

sis erryn, awal2 tu sy ingat kan husband saya nak ajak pergi kat tmpt blkg tu, yg akak pernah bgtau saya dulu tu kan..tgk2 dia bw sini...oo..chef yg sama erk...

~ana~ said...

as, aku simpati la kat ko..xpe la..sebulan sekali ko mkn mcm ni xpe kot...g la ajak laki ko mkn lamb chop nih..

~ana~ said...

akak gorjes, ye kee....mn la saya tau, kalau sy tau, awal2 saya calling2 akak...bleh jumpa..heh3x...

eh try la g sini kak..sedap la bg tekak saya...

~ana~ said...

huda, ni area keramat..kami ni kalau nak cuba mknan..jauh sikit pun sanggup..heh3x...

~ana~ said...

akak, tunggu la kami dpt bonus ke nnti..insyaallah la...skrg mmg xleh la sbb kami bkn org gov..dpt bonus...hah3x...bonus kami mungkin dlm raya tahun depan kot...hu3x..

Nana said...

xpenah mkn sini
sebab adaorg kata xsedap so takut nk try
ehhe

ana esok amrul blk kl
nk kopi ke?nk yg serbuk ke yg sachet?
nanti bgtau ek

~ana~ said...

nana, nnti amrul balik, bleh la g try..heh3x..sedap bg tekak ana la...:)

nana, nak dua2 bleh x?heh3x..

~ana~ said...

zety, sila..sila singgah..heh3x..

A D I A said...

macam penah lalu je kedai ni tapi tak bekesempatan singggah. gajidah masuk eh? patutla orang ramai kat giant tadi.

nieda said...

sedapnya

~ana~ said...

adia, gj dah masuk sbb org nak sambut krismas kan....

umah MIL u kat sini ke? nnti ajak la MIL u mkn sini..mn tau kot2 pastu dpt cincin ka..gelang ka..hah3x...

~ana~ said...

nieda, mmg sedap..tunjuk la kat ur husband..mesti dia berminat nak g mkn sini..:)

mama tisya said...

yg blkng lg 1 tu kt ngan jusco tu..yg akak maksudkn ni blkng fiske steakhouse ni..nanti try la mkn yg western kt medan slera yg dkt ngan jusco tu..situ sedap