Wednesday, December 8, 2010

~kinokuniya klcc~

hari ahad tu, mr azam ajak keluar, tp xde tempat nak dituju. masuk2 je jln sungai besi, tgk jammed teruk. rupa2 nya polis tutup jalan menghala ke jalan istana, mahameru. so, semua kereta bersesak ikut jalan sungai besi. mr azam pun terus kan perjalanan, masuk jalan sungai besi, jalan tun razak, then terus masuk klcc.

rs nya dah lama kita org x ke klcc. kalau aku sorang mmg almost every month la. tp kalau bersama mr azam dan anak2 rs nya dah lama. mr azam kata last dtg ms ajmal brp bln ntah. aku mmg x ingat time tu..hu3x..

jalan2 kat klcc..penuh dgn org. rs nya 'org2 luar' kl yg dtg bercuti kot. tp bila naik 1st floor ke atas, dah x ramai org. aku pun pelik..apa la yg ada kat GF tu smpai org penuh. td ms lalu mcm biasa je. 1st2 nak cr kasut utk ajmal since selipar dia skrg ni nmapk simple sungguh la. selipar basahan ben 10. so, ingat nak cr kasut yg jenis sarung je mcm aqil punya kasut. masuk kedai bata, mr azam jumpa satu tu tp aku x setuju sbb mcm kasut masuk ladang..pastu ke Isetan, jumpa kasut ben10 memenuhi spec la..tp xde saiz la plak...hu3x...










last2 mr azam ajak pergi kinokuniya. cr buku. dah lama x beli kan buku utk anak2..haih..mencabar sungguh la ms nak beli buku ni..ajmal kejap nak buku tu kejap nak buku ni..aqil plak ke sana ke mari, nak naik tangga la...haih..penat sungguh. 2 jam kat situ mcm 20 jam. last2 dah penat, aku suruh mr azam pilih buku cepat2. pilih2 nak buku mn...last2 kitaorg jumpa satu buku ni...all in one..colour, 123, abc, erm..apa ntah lagi..tp nmpak menarik la...so, terus je ambik buku tu.






















malas nak buat caption...aci x?

pas tulis entry ni, br teringat, resit x fotostat lg utk proses simpanan. kena simpan utk income tax...hu3x...

14 comments:

rATu kEBaYA said...

suka dia bila tgk buku banyak ye.. sampai nak pilih pun tak tahu nak mana satu...

~ana~ said...

aishah, tu la..jap nak buku tu jap nak buku ni..pening betul...

Nana said...

dah lama x g sini
suka lepak lama2
sambil baca mag free hehe

shakila mubarak said...

ajmal full set dgn benseplohnye..

~ana~ said...

nana, dulu ana time bujang, balik keje mesti singgah sini..melepak bc mag.heh3x...

~ana~ said...

kila, ajmal dgn bensepuluh, aqil dgn pooh...heh3x..x perasan plak ms tu..kebetulan..

:: iManja :: said...

besh pegi sini...behave aje nmpak 2 bradik ni kt situ yer

nieda said...

dah lama x pergi kinokuniya...tempat fav tu

mama_umar_maryam said...

baruu je aritu g klcc setelah hampir setahun x g..kinokuniya lame x masuk heheh

A D I A said...

haa bagus bawak budak2 ni gi kinokuniya, pupuk minat membaca dari kecik kan.

~ana~ said...

sue, behave? nmpak je dlm gmbr tu..kalau realiti...mak oi...naik semput kejar diaorg..nak nak si aqil..hu3x..

~ana~ said...

nieda, best kan lepak2 sini...sambil bc buku/mag. :)

~ana~ said...

zety, klcc rs nya klau bkn cuti sek or ada event apa2 kat conv. center ok la. klau x, penuh...

~ana~ said...

adia, ajmal tu skrg ni keluar je kat mall mesti suruh beli story book or buku colouring, conteng2...