Monday, December 13, 2010

~kuala lumpur international motorsport~



dah habis pun event ni kan tp aku br nak terhegeh2x letak entry ni. xpe la..buat kenangan di hari tua nnti..bleh tunjuk kat anak cucu..:)

mr azam la nih...asyik la duk cakap kat aku;

-eh kawan i si x dah pergi dah klim tu...

-kawan i si y kata, kalau nak pergi bla bla bla....

-khairul (cousin dia) dgn uncle man n auntie normah pun pergi klim tu tau....



dah kalau hmpir setiap hari dia duk kata gitu kat aku, makna nya mmg dia nak g la tu..nasib la kan dpt husband yg minat kereta2 ni....terima je la....

sebagai isteri yg mithali la konon2 nya...

maka, di satu hari itu, berduyun2 la kami bersama anakanda2 tercinta menuju ke klim ni. pergi naik lrt tau demi memenuhi hajat anakanda ajmal irfan yg teringin benor naik lrt ni

parking kereta kat salak selatan, pastu naik lrt kat situ smpai la ke stesen pwtc. ajmal irfan nmpak nya begitu teruja naik lrt sbb mama, papa dan adik nya ada bersama. sebelum ni pernah bw dia dgn aqil je naik lrt ni.


aku kata masuk adalah free, mr azam kata, kena bayar...hah bila dah smpai br la ko tau kena bayor ke x..rm 15 ko....tu utk weekdays..weekends-rm20. kanak2 12 thn ke bawah adalah free..


dia nak tunjuk tiket dgn muka dia sambil buat peace..tp tertutup muka plak..:)

smpai2 je, beli tiket dulu, pastu isi form utk cabutan bertuah walaupun tahu diri ni xde la bertuah sgt pun. tp mn tau kan dpt menang toyota prius tu sebiji. ms tu br la tau tuah tu mmg milik aku or mr azam. eh tp kan toyota prius tu hybrid kan...eh..kalau org bg free ambik je la...sapa x nak brg free kan...


sambil isi form sambil mulut terkumat kamit bc doa memohon agar menang toyota prius..:)



sambil dukung anak, sambil ambik gmbr...


muka aqil yg nak tdo...

erm..nasib baik jugak bw sling, maka aqil raziq letak dlm sling. nak menyusu pun senang kan. smbil tgk kereta pun bleh menyusu kan dia. :).....ye la kan xkan nak biar kan dia berjalan. dia tu berjalan ikut sedap kaki dia je..jenuh la nak mengejar kalau gitu kan.so, jalan terbaik, duduk dlm sling. tdo pun lena je. tp penat bahu aku weh. berat siut...

aku xde la telek bagai kereta2 yg ada tu kan..mr azam mmg dia pergi jenguk hampir kesemua kereta2 yg ada tu...aku rs satu kereta yg yg ber ia2 aku tgk..HONDA INSIGHT tu. berkenan bahagian dalam. kat bahagian luar, part belakang dia aku kurang berkenan. tp sbb dia HYBRID tu pun aku x berkenan jugak. ada supplier aku kat ofis tu, pakai honda civic hybrid, sekali tukar bateri belas ribu ke puluh ribu..x ingat la...tp ribu2 la...ada berani? gilos ko... pastu kan aku x faham la kenapa harus ada perempuan sexy mexy duk tepi2 kereta tu. aku rs perempuan yg paling sopan ialah PROTON. pakai seluar dan baju lengan panjang. kalau PERODUA, mak ai...sexy gile..yg lain2 pun sama je...


goodies bag yg dpt...


ni honda bagi..dalam dia ada calendar yg jenis magnet..


ni ada...keychain...mr azam dpt sbb dia main game kat booth honda..

ni dah kali ke 3 aku taip tp internet ni asyik bengong xleh nak save. aku sambung pagi esok plak sbb aku ngantuk sgt nih....

ok sambung balik.

penat la jalan sbb dia buat kat bnyak hall kan. kalau x silap aku, ada 4 hall dan 1 dewan kot diaorg buat ni. jenuh la jalan dr satu hall ke satu hall. demi suami ku turut kan jua walau kaki ku penat


dah nak balik...tgh tunggu lrt..:)

gmbr x bnyk sgt aku ambik sbb malas. lgpun aku tgk mr azam ambik gmbr bnyk...tp hampes..semua gmbr kereta je la..tp xpela...aku gembira sbb lepas la hajat dia nak dtg sini kan. aku rs org yg minat kereta2 ni patut dtg la...rugi korang x pergi sbb...erm...sbb bnyk kereta cantik2...tp tu la..dah habis semalam kan..tunggu je la kot2 tahun depan diaorg buat lagi.heh3x..

mlm td aku rs bnyk mende lagi aku nak tulis. dtg pg ni aku terus lupa...hu3x...okla..bye bye...:)

11 comments:

SyidaGorjes said...

kita jugak yang ketinggalan sebab tak pegi.nak kata rumah jauh, macam tipu je.hehehehhe.
takpela dulu masa bcintun dah penah pegi cukup la.=)
hybrid mmg mahal maintenance costnya sbb masih baru dipasaran.

~ana~ said...

hoh..ms bercinta rajin plak ke sana ke mari bersama2 erk..kenapa bila dah kwin, x pergi plak..hah3x...

xpe la x pergi pun kak..x rugi rs nya...

agak nya kan, kalau bw kereta hybrid ni, sesedap bw kereta2 mahal mcm bmw tu ke erk?

nieda said...

kita juga yg x pegi even ni. hehe

shakila mubarak said...

ajmal xamek gmba ngn bumblebee ke?

~ana~ said...

nieda, xpe..next time bleh pergi...:)

~ana~ said...

kila, dia takut bumblebee tuh..tp mainan dia nak beli...huh..

MadianiMamat said...

kwn i kate aqil sebijik muka u...esp hidung n mulut...tu laaaaaaaaaaaaaaaaaa, i kate x pecayeeeee...haha

~ana~ said...

ooo ye ke? heh3x...doh tu ajmal pun ikut muka i kan..xpe la..lg bagus, dua2 ikut muka i...hah3x...

MadianiMamat said...

takkkkkkk....ajmal ikut muka papa die sbnrnye tp sbb die putih, org kate die ikut u....hahahahahaha

~ana~ said...

hoh..ajmal tu muka amie la..hah3x..nok jugok ikut suku sakat kite...hah3x..

Mama NeeYa said...

nana... nak tnya psl ring sling... oke ke pakai ring sling tu... smpi umo baby buleh pakai... anok huda skrg wat auta tamau duk dlm stroller dohh...risau lepas jln2 kt tmpt org ramai...