Wednesday, December 22, 2010

~mari melukis~

ajmal, skrg ni asyik la nak melukis la...nak tulis2 la...
ms birthday dia, ada dia dpt 1 set crayon, pencil color, plastesin(betul ke aku eja nih), colouring book and mcm2 lagi. tp aku x bg lg dia guna yg tu sbb takut dia tercucuk adik dia...

so, hr tu aku ada jugak beli crayon yg selamat masuk mulut tu utk dia..tp dia patah2 kan plak...
baru2 ni aku sempat snap bbrp keping gmbr dia tgh melukis. aku ambik planner thn lepas yg kat ofis, bg dia pen n dia conteng la sesuka hati dia..masa ni aqil tgh x sihat sgt..so, melekap je la dgn aku....mmg senang la ajmal menyonteng....

layan gmbr..mmg bnyk gmbr tp x berkualiti sgt sbb kameramurahan xde anti gegar.
abai kan rumah aku yg bersepah2 tu..rumah aku mmg sentiasa bersepah...


























ni dia lukis fish kecik....








ni plak dia lukis fish besar.....





dah penat, duduk atas meja plak...
rs mcm nak cr meja tulis la utk dia plak..kesian plak tgk..smpai mcm ni sekali..hu3x...
mok kak, plsssss.......:)

ok, nak buat keje plak.....

14 comments:

SyidaGorjes said...

takpelah, asalkan dia tak buat kat dinding.hihi

~ana~ said...

akak gorjes, alhamdulillah la..setakat ni x nmpak lg kreativiti dia menconteng dinding...

itangmanih said...

beli je meja ikea 4 segi tu,rm29.90..pastu beli kerusi/stool...

Mama NeeYa said...

ajmal dah umur berapa dah nana? 2 tahun ehh... Dania ank huda pon same...pantang nmpk kertas n crayon..suka sgt2...tp kalo huda mls nk monitor die.. huda bagi jer board yg magnetic tu...ni dah beli yg 2nd dah... yg 1st smpi patah2...

~ana~ said...

akak, tu la cadang nya nak beli meja ikea tu...sbb tu keluar ayat "mok kak, plssss tu"...heh3x...eh..kerusi mamut adini tu xnak jual ke?heh3x...

~ana~ said...

huda, ajmal bln 3 thn 2011 ni genap 3 thn ..baya2 diaorg ni mmg tgh seronok conteng2 kan...ajar suruh buat ABC pun x layan..hu3x..

A D I A said...

kalau dia nak conteng dinging pun takpe, guna la cat yg leh lap dgn kain tu heheh. disamping itu tak menyekat kreativiti dia.

wah senang je ckp, mementang anak kecik lagi.

Cik Pah said...

amboi.. sampai senget senget baring nak melukis punya pasal ..

~ana~ said...

adia, i mmg dah cat dinding rumah dgn cat yg bleh hilang kalau lap dgn kain basah tu...cuma kat bilik tidur je x cat lg...

xpe, harap2 nnti cik piya xde la conteng2 dinding..:)

nieda said...

bagus asah skill mcm ni

Mama NeeYa said...

nana, mmg pon, diorang suka sgt melukis..kat umah huda dah ade sket calit2 kt dinding.kat kusi kanak2 pn dah ade.sbb masa tu tggl die kejap siang ikan. tp mmg bagus bagi diorang conteng2 ni utk express their feeling dan mcm2 lagi. kalo kite rajin, kite salu2kan uji die tulis huruf vokal dulu. sambil tulis, sambil sebut dan suruh die teka mana huruf2 tu. Alhamdulillah, ank huda umo 1thn 7bln++ dah leh kenal. Tp sbb maknye mls, bkn ajar ari2 pon.ikot suka dan ikot mood je. Sbb ade budak 5 bulan dah tau membaca. oh, huda tak serajin mak die... huhu

~ana~ said...

cik pah, tu la..senget benget melukis..hah3x..

~ana~ said...

nieda, tu pun rs ralat sbb xleh nak teman kan dia melukis sama2..hu3x..

~ana~ said...

huda, nana ni lagi la..kerja..mmg limited sgt ms utk ajar dia tulis huruf2 tu..tp kalau ada ms tu mmg ajar gak la sikit2...