Tuesday, December 28, 2010

~minggu ni minggu terakhir~

minggu ni minggu terakhir bg thn ni kan...thn 2010...
kejap je rs, dah habis thn 2010....
begitu la masa..cepat je berlalu....kadang2 kita x sedar pun...

minggu ni jugak minggu terakhir utk lalu jalan2 x jammed...
minggu depan, sekolah dah bukak, bermula la jalan2 utama kat kl ni jam plak...
aku kenkdg pelik, jalan2 utama kat kl ni aku rs xde pun sekolah2..
tp jalan2 utama ni la jam nya....kenapa yea...
minggu ni aku sungguh la tenang bw kereta..keluar rumah pukul 750,
lepas hntr anak2, pukul 810 dah bleh punch in kat ofis...
bkn ke kalau hari2 mcm ni bagus...senang..x payah nak berkejar2..
sebelum2 ni, pun kalau cuti sekolah ni, keluar dlm pukul 730 utk punch pukul 810 tu....
mesti ramai org cuti kan..habis kan cuti tahunan....

aku pun kena habis kan cuti tahunan gak..
ada sehari je lg nih...ada la dlm sehari dlm minggu ni aku nak cuti....
aku malas nak ambik cuti memandang kan mmg xde mende2 hal pun nak buat...
tp polisi syarikat, kena at least ada 5 hari baki cuti utk bw ke hadapan...
maka, nak x nak, kena habis kan jugak balance sehari tu...
dah la tu...bos x bg cuti hr yg dia cuti...dia tu dah la kena habis kan cuti, since awal bln 12 hr tu, hmpir setiap mniggu dia akan cuti, so, bila masa aku nak cuti...aduh la...bos..bos..bikin saya fening2...

erm....azam korang thn baru mcm mn?
azam thn ni dah tertunai ke belum?

aku ni mcm ni la...ada jugak yg tertunai, ada jugak yg tertangguh.....
xpe la..aku mengharap kan yg lebih baik je pd thn depan....

eh eh..br teringat....ada keje nak kena buat la....
nak update MEX, nak filing and compile semua service report utk thn ni, nak buat buku complaint yg br utk 2011, nak check cuti semua staff, eh...mcm bnyk la plak keje...
okla korang, sambung lg..bye...

15 comments:

SyidaGorjes said...

azam?rahsia.hahahaha
cuti ada lagi seminggu nak dicarry forward.thn dpn dapat naik lagi sehari cuti.apa nak buat ek?

KizZ said...

huhu..azam kiz untuk taun depan..nak jadi jutawan..boleh tak?

Jom skodeng,
Kuasa Seorang Wanita

rATu kEBaYA said...

azam tahun ni biasalah tak semesti yang kita nak capai akan tertunai.. kena bawak ke tahun depan lak..

A D I A said...

i tau azam u apa ana, azam ana adalah mr azam. heheh merepek jap.

jalan utama jam sebab semua orang guna jalan sama, time yang sama lepas hantar anak ke sekolah. yg takde anak sekolah pun, time tu la nak kuar ofis.

~ana~ said...

akak gorjes, eh...bnyk nya dpt carry forward smpai seminggu..pekerja cth ni, jarang ambik cuti..:)

~ana~ said...

kizz, me too..i pun nak jd jutawan..:)

~ana~ said...

aishah, hampir setiap th mcm tu..kena bw ke thn hdpan je..heh3x...

~ana~ said...

adia, hah3x...best apa merepek...:)

mama_umar_maryam said...

hmm..igt nk apply cuti gak nih..tp ntah bile..paper byk nk marking ;p

||imanja|| said...

mr azam dah ada udah le tu...hehehe

Mama NeeYa said...

betul nana.... pejam celik..pejam elik..kejap je dah nak masuk tahun baru... huhu

~ana~ said...

zety, cuti la..duk rumah sambil marking paper..heh3x...

~ana~ said...

sue, ooo...dah cukup erk kalau ada mr azam tu..heh3x...

~ana~ said...

huda, umur makin meningkat..tp kerjaya x mENINGKAT2 PUN...huh3x...

Mama NeeYa said...

betul tu nana... harap2 tahun baru... leh dpt rezeki yg lebih baik. 6hb depan ade interview kt IJN... nk kene gali artwork utk portfolio lama dah tak design2 ni... ade details jobscope position multimedia designer tu tak? thnx ehh nana... pass resume huda kt sane...