Monday, December 27, 2010

~sukhumvit restaurant & santai cafe~

entry ni dah lama gile duk dalam draft....tp asyik la bz x sempat nak edit...
kisah nya pun of course la dah lama kan.... kisah ni akhir bln 11 tu lagi...
tp xpe la..dah lama pun lama la....asal kan keluar kat blog...
blog aku kan..ikut suka aku la......

alkisah nya, minggu tu aku mmg tekad, nak masak je tiap2 hari..
biasa aku kan kdg2 masak kdg2 beli kalau hr bekerja)
siap dah rancang menu utk seminggu...
sekali tu, balik keje, xde air..hangin sungguh aku...
rs mcm nak terus g bkr management ofis....
dahh la mr azam keje malam time tu..lg aku hangin...
rupa2 nya xde air sbb ada org buat renovation tingkat brp ntah,
buat renovation smpai paip pecah...bodoh...
aku pun siap2 la bj semua sbb nak tdo rumah abg....
so, plan, keluar guna 2 kereta, g mkn, then, mr azam g keje, aku dgn anak2 g tdo rumah abg.
so, keluar la kami...1st2 g tinggal kereta mr azam kat ofis dia dulu sbb plan nak mkn kat kg baru je...pastu tumpang semayang kat ofis mr azam jugak...
tup2 lepas semayang, afne call bgtau air dah ada..ho ho ho..nasib baik la....
pastu g mkn, br la balik dgn anak2..x jd la g tdo rumah abg....

eh eh...td nak cite psl mkn, bleh plak melencong citer psl xde air....
ok ok, masuk landasan balik...
aku ajak mr azam mkn sini sbb nak try...

nama rest; sukhumvit
lokasi; kampung baru.(kalau ikut jalan raja muda dr arah jalan tun razak korang masuk simpang yang kedua selepas maybank jalan raja muda, then, terus je smpai la korang jumpa rest ni sebelah kanan korang)





ajmal tgk air pancut...


budakbajuputihtummgseriusmanjang...


suasana dlm restaurant...


menu kami order...tomyam apa ntah..tp sedap...kailan ikan masin, ayam goreng kunyit dgn telur dadar...


tgk la cr diaorg hidangkan tomyam ni...1st time aku tgk...

makanan ok la..sedap la..puas hati..berbaloi dgn harga...


ni plak kat santai cafe...
mmg xperlu la aku kabo lg lokasi dia...sbb dah banyak kali santai cafe ni masuk blog ni..
mr azam belanja makan sempena 10 muharam hr tu..
bkn ke, salah satu sunat yg patu lakukan pd 10 muharam ialah;

1. Melapangkan masa / belanja anak , suami & isteri2 fadhilat - Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.


nasi goreng santai(kalau x silap aku)-sedap..mr azam punya...


fish n chip...kureng...baik g kat kapal kampung baru....


horlicks suam utk aku, tembikai jus utk mr azam.

best mkn sini sbb rasa santai je..mmg sinonim dgn nama rest. ni....

ok la. u ols....i ngantuk...

10 comments:

SyidaGorjes said...

Sepit ketam sampai terkeluar periuk? Mesti sedap.
Tapi api tu agak merbahaya kepada kanak2, kan?

Nana said...

kita penah makan kt sukhumvit
amek menu yg ada api2 tu apa ntah nama dia
hor mok kot

~ana~ said...

akak gorjes, mmg sedap..n betul la kata akak ,bahaya sikit la api tu..tp kejap je dia nyala tu...dlm tgh mkn tu, dia terpadam sendiri la api tuh..

~ana~ said...

nana, ha'ah..kita pun ada terbc entry nana pasal rest. ni..tp sedap kan tomyam dia...

nieda said...

tgk tom yam tu mak aiii, terliur sudah...seronok sesekali mkn kt luar kan!!

mama_umar_maryam said...

klu mkn kt rest ori thai ni mmg mabeles la..wahh sempena 10 muharam ye? ari2 10 muharam la kitorg ;p

A D I A said...

oo air takde baru makan luar ke. gigih u masak hari2 ye.

macam pop shuvit je bunyi kedai ni. owned by dorang kot? hehehe.

~ana~ said...

nieda, tu la..sesekali mkn kat luar, bg rehat dapur tu...heh3x..

~ana~ said...

zety, wah....hari2 10 muharam?bagussss sgt..:)

~ana~ said...

adia, tu time rajin dtg...kalau x, ada je tapau mknan...