Tuesday, December 14, 2010

~taman klcc~

patut nya weekend br2 ni nak ajak mr azam dan anak2 g short vacation kat pd kan. pastu tetiba plak dia kata, x payah la sbb kakak dia turun dr penang. so, harus la kena berkumpul kat rumah cheras kan...so, cancel la plan nak bw budak2 g mandi swimming pool...

then, mr azam terfikir la nak bw anak2 dtg mandi manda kat taman klcc tu...semangat tunggu hari ahad sbb nak pergi mandi swimming pool kan. gigih la aku dah pk nak buat makanan apa. ye la..dah mandi manda tu mesti lapar kan...

sbb hari sabtu duk rumah cheras, so, x sempat nak g beli nugget. cadang nya nak goreng nugget, sosej and buat sandwich je. balik dr rumah cheras tu dah kat pukul 11 malam, mn ada kedai bukak jual nugget lagi kan. xpe la, buat je la apa yg ada.

bangun2 pagi ahad tu, terus la gigih buat sandwich nya..pastu goreng sosej. aku dah cakap kat mr azam nak g awal..xde la ramai sgt org kan. siap2 semua, dalam pukul 830am, kitaorg pun bertolak la dr rumah. pastu rasa nak mkn bihun goreng, singgah kat warung kat jalan chan sow lin jap. smpai kat taman klcc pukul 950. tgk2 swimming pool bukak pukul 10. haish....tension gue...layan la anak2 main kat playground dulu. seronok la diaorg sbb bnyk tmpt nak main dan masa tu pulak x ramai org lagi. pastu mr azam ajak mkn..bukak la bekalan yg di bawa, mkn la kat situ..best la sbb bnyk bangku2 dan meja di sedia kan, so, xde la kena hampar tikar bagai kan...aku dah siap bw tikar dah..heh3x...







bkn main lg seronok ye main....


ms ni x ramai org pun lg..


fikir apa tu aqil..


ajmal nak 'fire' helicopter...


bekal....


ni aku rs gmbr aqil yg paling cantik dlm bnyk2 gmbr dia....

pukul 10 je..berduyun2 budak2 berlari menuju ke swimming pool. mmg ramai aku tgk parents yg bw anak2 yg menanti je utk menyerbu kolam tu. ingat kan nak call adik aku suruh bw adini dtg, sekali tu ,adik aku x angkat fon plak. hu3x..mandi ramai2 lg best kan.

mr azam yg banyak layan diaorg mandi..bkn main lagi ajmal dan aqil. happy tgk muka diaorg asyik tersenyum kegembiraan. mandi sekejap je..dalam 20-25 minit gitu sbb aqil dah terketar2 kesejukan. ajmal plak nak mandi lg tp bila dia masuk je kolam, aqil pun nak ikut sama. so, mr azam kata, dah la..balik. lgpun nnti lama2 berendam x elok jugak kan. aqil pun dah start berhingus dah. nasib baik x melarat.


mr azam layan anak....


apa la diaorg ni duk borak....


ajmal yang happy...


aqil makin lama makin ke tengah...


aqil yg happy dpt main air...

alhamdulillah..gembira sbb dapat menggembirakan anak2. bkn senang nak bw diaorg keluar main2 mcm ni.

erm..tp nak cite sikit la pasal taman klcc ni. ni bg mereka2 yg x tau la kan. kat notis board tuh, dia ada bgtau, tp gmbr yg aku letak tu mn nmpak tulisan dia kan, so, ni meh aku kabo sikit2..

-xleh bw apa jua permainan utk masuk dalam kawasan swimming pool tu. bola, pelampung or whatever la yg korang selalu buat main ms mandi kat swimming pool tu, mmg xleh bw masuk. so, main air je la sesaje.

-org dewasa mmg xleh pakai pakaian mandi utk mandi dlm swimming pool sbb tu hanya utk budak2. org dewasa boleh masuk dalam swimming poll utk mengawasi anak2 je. even kat playground tu pun, org dewasa xleh nak main buaian tu ke, ap2 yg lain la..kalua korang ingkar, siap la bingit dgr bunyi wisel, guard hala kat korang.

-kat kawasan swimming pool tu xleh makan ye. swimming pool tu dia mcm ke bawah sikit. kena turun dalam 3 anak tangga utk ke kwsn tu. so, kat bawah tu, ada jugak tmpt duduk yg bleh kita duduk sambil tgk anak2 mandi. tp kat situ pun xleh mkn. nasib baik kami dah mkn kat kwsn playground td. hu3x...ni pun tahu bila org yg duduk sebelah kami tu mkn, pastu guard pergi bgtau dia yg xleh mkn kat situ.

-nak ambik gmbr x bleh unless ko ambik gmbr anak2 ko mandi. ada pelancing dr mn ntah, nak ambik gmbr kat kolam la konon2 nya. tup tup guard dah bunyi kan wisel.

bg aku nmpak mcm strict sikit la. tp bila pk +ve, bagus jugak. sekurang2 nya terjaga jugak taman ni. kalau x, ntah2 nmpak mcm kawasan apa je...

ok la kawan2, tu je cite kali ni..bye bye...

8 comments:

SyidaGorjes said...

tak pernah dtg sini bole tak?jangankan nak mandi, nak main playground pun tak tau kat mana-pengakuan ikhlas dr org kl jati yg rumahnya 15min dr klcc.huhuhuuuu...

:: iManja :: said...

kiyut je aqil dgn gigi kapak 2 batang tu.....

nanti leh test bwk alany lah...

mama_umar_maryam said...

suke tgk aqil senyum cenggitu..ana,samelah dgn kitorg,blm pnh mandi kt sini ;)

Nana said...

ish jelesnye ana
kita dah lama tingin nk bawa damia mandi kat sini
tapi tak pernah kesempatan
mgm nk juga bawa dia nanti

~ana~ said...

akak gorjes mmg..mn bleh mencermar duli g tmpt2 gini. tmpt2 akak..nun..pavillion, emipire mall..heh3x..

~ana~ said...

sue, tu la gmbr dia yg ok..kalau x, serius je manjang...

eh nnti try la bw alany g sini. tp kalau bleh g awal2 la..kira nya kul 10 tu dah ada sana. kalau x, ramai org..

~ana~ said...

zety, heh3x...mak dia ni pun suka kalau dia senyum gitu...:)

nnti ada ms free, bleh la bw kero d keroin tu dtg mandi manda kat sini..pastu shopping terus kat klcc...:)

~ana~ said...

nana, bw la damia g sini..free je pun...cuma kena byr parking je la..g awal pagi..x panas sgt...:)