Saturday, July 31, 2010

~review~

aku nak cite sikit review psl valve yg aku beli kat kinderdijk...
sila bc entry aku sebelm ni utk tahu cite psl valve yg aku beli tu...

alkisah nya kan..lepas guna aku rs x best la pakai valve tuh...
suction x kuat..so, utk let down tu ambik ms...
eeee..tension pun ada...
x psl2 production menurun sikit...hu3x...

ms beli tu aku dah siap tanya SA tu, which one better kan..
dia bgtau la yg tuh..sbb tu aku ambik yg tu...hu3x..
tipu ar dia nih...

ee....dah la dpt bad experience ms g beli..
pastu x best plak guna....
berganda2 menyesal....

eh eh..tp x baik kita menyesal kan....
ya allah ya tuhan ku...
teruk nya aku ni.....
x bersyukur langsung.....

Friday, July 30, 2010

~pengalaman di kinderdijk~

tghri semalam, saya ke kinderdijk plaza damas, sri hartamas...
berpusing2 saya dgn sorg mummy to be nih...
sian dia...dah la pregnant pastu kena plak duk belek gps tuh cr...
and luckily la jumpa....
anyway, thanks erk darling sbb teman kan aku...
owh..tujuan ke sana sbb nak cr valve..valve saya udah rosak..
kali ni beli valve yg patern gini..nak try la lama mana bleh guna kan...



yg saya nak citer kan kat sini ialah pengalaman saya di kinderdijk...
ms nak masuk tu mcm biasa la kena tekan bell...
ok, then masuk, ada sorg SA dia tgh on the phone....
cakap siap gelak2 lg...dah la lama...
mcm x nmpak kitaorg gaya nya....
hampir 10 min kami menunggu utk di layan...
x jugak2 SA tu letak fon....
sehinggalah sorg kawan dia ni masuk,
br la dia letak phone tu....
pastu diaorg sibuk2 borak lg,
tp aku g kat diaorg pastu interrupt diaorg n tanya, la ada ke x valve tu...
then dia kuar kan la valve tu...pastu bermula la dialog ;


me; ni brp ye harga dia (setahu aku rm9.90 tp kot sbb design lain, lain harga kan)

SA; rm9.90

me; x bleh kurang ke sambil gelak2...(padahal aku dah tau benda alah mcm ni mn bleh kurang kan)

SA; x boleh maaaaa...mn boleh..tu dah kira murah dah tu...

(then dia cakap apa ntah dlm bhs cina dgn kwn dia, pastu sambil gelak2 dan pandang aku)

ms tu aku ingat kan dia org duk borak hal lain la....
sampai la kitaorg kuar kedai tu, kawan aku mommy to be ni bersuara...
aku namakan dia S ye....

S; makcik, ko tahu diaorg mengata kat ko td...

me; hah?mengata?

ms tu br la aku teringat, kwn aku ni faham & fasih cakap cina...

S;ha'ah diaorg mengata ko ms ko tanya bleh kurang ke x..pastu dia kata kat kwn dia.."haiya...sudah murah pun mintak kurang lg"pastu kwn dia tu sambung..."biasa la diaorg ni kan mmg jenis mcm nih'

me; kurang asam...&*^&*$%^&*...pasni aku xmo dah la dtg sini lg..dah la layan nak x nak gaya nya..

S; hah tu la..pengajaran...

erm..pastu kami pun berjln2 la kat plaza damas pd ms yg sama, hati saya geram lg...

korg pernah x jd mcm ni?

Thursday, July 29, 2010

~anon~

rs mcm serik sedikit utk update blog...

alkisah nya skrg ni ada anon2 tgh berupaya mengkhatam kan blog aku...
dan juga meninggalkan ntah apa2 ntah nya komen...
erm..aku nak kata stress dgn komen yg ntah apa2 tu pun x gak..
tp pelik sikit la....
blog camni punya selekeh pun ada org nak dtg kacau....

aku rs aku x pernah pun kacau hidup org....
aku tulis blog ni pun sbb utk suka2...
kenkdg pun aku luah kan apa yg aku nak luah kat sini..
even end up aku tarik balik luahan tu sbb xmo ada pihak2 terasa....
tp aku puas sbb aku boleh menulis di sini.....

erm..xpela...
terima kasih la anon sbb sudi jenguk blog saya ni....
sila2 la dtg lagi yea...:)

Tuesday, July 27, 2010

~ajmal irfan & aqil raziq~





ajmal irfan dah masuk 2 thn 4 bln hr ni....

-dah petah berkata2...
-soalan fav dia skrg ni..."apa tu..", "mama, apa tu", "apa tu papa"
-dah boleh mengira 1-10 in english n malay...tp kenkdg tersekat jugak..
-suka angkat baby aqil..sikit2 nak angkat baby...dia x panggil aqil, 'aqil' but dia panggil aqil, 'baby'...
-kalau nak keluar, mesti complete ada mama,papa, ajmal dan aqil..
kalau salah sorg xde, mulut x henti2 tanya...
-kuat mkn dan kuat minum susu jugak....now berat dia dah 14.7kg...
-sudah berjaya hampir dlm potty train kan dia...alhamdulillah...ajmal senang sgt di ajar..weekend br ni pun, ok je dia...ni nak tgk kat umah bbsitter plak camna....hopefully la ok...

aqil plak dah 8bln ++

-makin manja dgn papa....
-tp nak tdo kena ada mama jugak...kalau x meraung je keje nya...
-masih lg fully bf....
-x boleh duduk dgn sendiri pun lg, tp kalau letak ok la..dia xde la terbalik..
-dah boleh bangun n meniti...
-mkn bubur nasi 3x sehari...
-gigi xde lg..:)
-dah makin suka senyum dah skrg ni..:)
-lesung pipit pun dah nmpak sikit time senyum...dulu lesung pipit nmpak time nangis je...

tu je kot perkembangan anak bujang skrg ni...
makin terhibur dgn perangai diaorg..even kenkdg aqil kuat nangis..
tp bila dia senyum....hilang semua yg x best tu...

Monday, July 26, 2010

~makan makanan~

bila makan mesti makan makanan kan..
xkan makan air pulak kan..hi hi hi...

owh..dah nak tiba bln pose kan..
kat ofis aku ni, time nak pose nih, banyak la dept. buat mkn...
sempena sambut pose kekdah nya....
dept aku ni je x pernah buat...
bkn apa....bos aku india, lelaki...
dept aku ada 7 org je..5 lelaki termasuk bos aku pastu aku dgn sorg lg member..
susah sikit la kalau nak buat mkn2 kan..
mkn2 sesama kitaorg ok lg...
kalau nak jemput dept lain....
haru...

hr ni dept sebelah aku buat mkn2...
sempena pose...
kenyang aku pg ni...
aku x bw apa pun..sekadar tlg sikit2 je...layan gmbr...:)


tudung kuning, puan organizer...




ni pun puan2 organizer...


me..gossip...:)


gossip lg....


ofismate saya..dtg bw tisu je..:)


mknan yg ada...


tlg angkat tudung2 makanan tu je..:)


muka ceria nak mkn...


muka poyos...

Friday, July 23, 2010

~sudah tukar~

saya sudah tukar template saya..
dah brp hari dah, asyik kuar note yg tulis,
templates ni x kan appear lg lepas 23 july...
ingat kan nak ignore je...
tp sbb hr tu chiq kata pakai template blogspot ni senang je...
maka, aku pun try la guna template ni...
eh...mmg senang pun..x smpai 10 min dah settle dah....
cuma ada satu masalah je....

celah mn aku nak letak nuffnang yg between contents tu...
dah puas aku cr x jumpa2..
ms tukar template yg lepas tu pun gitu gak,
x de gak..last2 mmg x letak...
erm..ni rs tamak sikit la...nak letak jugak.....
ada sapa2 bleh tlg bgtau saya x, kat celah mn nak letak coding tu....
aku dah puas cr ikut tutorial yg aku jumpa..tp xde jugak...cmna erk...
help2....

Thursday, July 22, 2010

~pa n ma bln ogos~

korang dah beli ke belum?
cepat2 g beli kalau korang x beli lg..
rugi tau x beli sbb bln 8 kan mmg edisi khas utk breastfeeding...
banyak boleh dpt ilmu psl breastfeeding...
aku ni kenkdg ikut mood...kalau rs nak beli, beli la..
tp edisi bln 8 wajib beli la....
berbaloi2 la...





Wednesday, July 21, 2010

~hari ini...~

hr ini saya masih demam...
lg teruk dr semalam rs nya....
hu3x...
tp dtg jugak keje....
ye la..doc bg mc 1 hr..
xkan aku nak g terhegeh2 kat doc mintak mc utk 1 hr lg....

erm....
rs nak je mkn pcm....
tp camna kalau tetiba nafas aku terhenti?
dah bersedia ke?
amal ibadah dah cukup ke?
erk...tetiba cakap pasal ibadah..apahal?
semayang zohor pun x lg nih..

tekak aku lgsg xde deria rs...
pg td beli bihun goreng rm1 pun aku mkn suku je...
beli kuih 3 ketul, 1 ketul je luak....
lunch mkn kuew teow bandung pun x habis separuh...
ish...sgt membazir ok....

erm...nak buat camna ni erk...
ya allah ya tuhan ku...
sembuh kan lah penyakit2 yg melanda diri ku ini.....

Tuesday, July 20, 2010

~giliran tuan tanah pulak~

owh..kali ni giliran tuan tanah pulak dpt virus fever dr anakanda ajmal...
good ajmal....kamu sungguh hebat...
lepas virus tu jangkit pada aqil, ianya berpindah pd saya pulak....
dah kesudah nya..minggu ni saya asyik bergilir2 ke klinik...
doctor plak, bila saya sakit, mula la pening...
sbb xtau nak bg ubat apa kat saya...
sbb selain pcm, saya ada lg bbrp jenis ubat yg allergic...
tp x pasti betul2 ubat apa sbb saya ambik ubat2 itu serentak...
hish...bila la saya nak g buat allergic test ni.....
doctor dah bising2 kat saya suruh g buat allergic test....

maka nya hr ni saya mc....
ni br ok sikit rs nya..tu yg bleh berblogging...
rindu sbnar nya pd blog nih..huh3x....

semlm saya mmg al..sbb weekend tu kami balik ke bandar penang...
erk..panggil bandar la kan sbb aku x rs gaya balik kg pun bila duk sana...
dah duk tgh2 georgetown tuh, nak panggil bndr ke?
mmuaaahhhh......:)...erk..apa motif aku mmuaahhhh di sini????
penat ok..balik bandar penang tp x dpt bersuka ria melantak mkn nasi kandar..
mkn serabai kat sungai pinang yg khabar nya lg sedap dr tmn tun sardon....
(actually serabai sg pinang dah ada dpn mata tp tekak aku plak x sedap..langsung x merasa)

hr ni,
ajmal kami hntr kat umah bbsitter...
aqil tgh tdo ni.....
mr azam plak dah ada tanda2 utk terkena jangkitan virus ajmal jugak...
nasib la kan...
ajmal...ajmal.....hebat kamu nih...

erk..malas plak nak upload gmbr..patut nya kena tunjuk sikit gmbr tuan tanah yg sememeh..
demam kan..muka pun jd pucat kelesi(ayat arwah nenek aku)..
jd mmg malas la nak tunjuk...
erk...oklah..sambung nnti..tuan tanah nak tdo jap.....

Saturday, July 17, 2010

~hero2 saya~

hero2 saya 2 org tu demam...
kesian plak...
1st2 hr rabu tu ajmal demam n batuk..
pastu hr khaamis plak ditambah dgn selsema...
pastu jangkit plak dgn aqil..kesudah nya, 2-2 demam..
tp so far, aqil xde la selsema lg...

dah kitaorg tgh travel nih....
hu3x..sgt memenat kan...
aqil langsung xmo dgn org lain except me....
ajmal plak, sikit2 mama, peluk la mal..pegang la mal...
aduhai..time2 sakit gini, manja melebih2 la plak..
tp xpela..mama x kisah pun...
even mama penat....

ni pun dah rs nak demam...tekak sakit dan hingus asyik keluar je...
demam, jauh la dr aku...
aku kalau demam mula la cuak sikit sbb xleh mkn ubat..hu3x....

2 hero saya...


muka pucat je..tp bleh senyum lg sbb br lepas mama sumbat ubat kat montot..


ni susah sgt nak mkn ubat..kalau mkn ubat, sedaya upaya dia akan kuar kan balik..
seb baik mr azam terror bab2 bg ubat kat anak2...
owh..mr azam sgt penyabar bab2 bg ubat....

hopefully anak2 mama cepat sembuh...

Friday, July 16, 2010

~avent manual breast pump user-need ur opinion~

kepada semua para mommies kat luar sana..
aku nih ada sedikit persoalan nak tanya pasal breast pump avent aku nih...
aku ada sedikit masalah sbnar nya...

1.valve
kenapa valve aku ni ada kuar hitam2 mcm kulat kat tepi2 tuh..
tension aku..mcm kotor je..
xtau mn silap aku sbb aku rs setiap kali pas guna, mmg cuci bersih2 dgn air panas..
ni valve yg ketiga dah aku guna since aku guna breast pump ni...

dulu masa valve yg pertama dan kedua, xde plak gini tp kena tukar sbb dia koyak...
aku rs cr penjagaan nya sama je mcm valve yg dulu....
ni dah nak kena tukar valve br plak ni sbb td pump rs cam x best..
bila cuci, check2 tgk ada 2 tempat terkoyak sikit...
seb baik hr tu beli 2...


nmpak x hitam2 kat tepi2 tuh..

2.aku xtau apa nama dia..tgk gmbr nih...
ni yg ke-2 la aku guna..dulu yg pertama x rosak pun..
aku ada tanya staff kat kedai 1st few years tu, bila ms nak kena tukar benda alah ni..
dia kata bila dah lama guna la...
aku tgk yg lama tu dah tebal lekat mcm daki susu, aku pun tukar la..
pakai g br ni br 6 bln, tgk dah lekat2 daki susu ni
nak buat camna erk...
aku mmg dah cuci bersih2 la..
cuma kenkdg ada la time aku pump kat umah (weekend la biasanya)
lepas pump aku x cuci..aku biar dulu
tp tu jarang2 la....


tgk la..daki2 susu tu melekat...ee..

erm..korang punya parts ni camni x?
tension aku...

***********************************
dlm tension2 pun, nak share hasil perahan..
minggu ni, selasa-khamis, saya pose tau..
alhamdulillah sgt2...even pose, hasil nya sgt teruja..
biasa kalau x pose, sessi pagi tu, 9-10oz je dpt..
tp biasa nya 9oz la...
tp bila pose, alhamdulillah la..dpt 11oz..
tu pun masih rs lg breast x kosong....
tpp sbb dah malas nak tukar botol...
hu3x...ada je alasan kan...

Thursday, July 15, 2010

~selero nogori~

salero nogori..
ni jalan2 cr mkn bersama kawan2 ofis 2 minggu lepas kalau x silap...
sebelum tu aku tgk jalan2 cari makan kat tv3, diaorg g sini......
ms tgk tu mcm best je...tgk variety lauk, org ramai, aku duk pk,
mesti sedap ni...

maka, menapak la kami ke ke jalan gurney...
eh bkn menapak...menaiki kereta...
erm...jauh gak dr ofis saya ke persiaran gurney tuh..
kalau naik keta dlm 7min gitu..hah3x...
lokasi dia kat persiaran gurney..
aku ingat2 lupa nak bg penerangan yg terperinci..
google sendiri erk...

ms pegi tu kan, aku tgk lengang gile..xde la ramai org mcm ks kuar kat tv tu
aku duk ingat kan salah tmpt tp mmg betul la....
aku pergi 6 org dgn kawan...x lama kemudian,
ada la lagi 4 org customer gak...
so, 10 org tu je la customer dia....huh...

sblm tgk gmbr, aku nak komen dulu...
dlm tv hr tu, tunjuk makanan punya la banyak jenis
tp bila pegi, hampes....
aku rs brp jenis je mknan dia..
x banyak choice langsung..
taste dia tu, bleh la....
harga sedikit mahal la....

jom tgk gmbr plak..gmbr ntah apa2 aku ambik sbb tension x kenyang...










ni yg aku mkn, pucuk ubi tempoyak, daging salai msk lemak, sayur goreng sikit,
ayam kg goreng berempah....

gmbr nasi x ambik plak...
nasi nya mak oi...seciput je..
bak kata cpm, besar saiz bra cup 32A je..
ish..mn cukup utk org mcm aku kan...
aku kan kuat mkn...
hu3x...

Wednesday, July 14, 2010

~naili's place~

ni tempat kami dinner pada 07.07.10 hr tu...
lunch mr azam pilih tempat,
xtau nak mkn mana, kami ke secret recipe je...
n dinner plak, aku la pilih tempat nya...
punya la aku penat pk nak g mn...
ada la terpk 2-3 minggu sebelum tuh, nak g naili's kat ampang...

last2 bila bgtau mr azam, dia request naili's sentul...
ni 2nd time aku dtg sini
1st time, abg aku yg bw..
tu pun dah berthn2 lepas ms dia bercinta dgn akak lg...
tp aku ada gak dgr, naili's skrg dah x sesedap dulu..
aku xleh la nak compare sgt sbb br 2x dtg kekdah nya....
mungkin akak bleh komen kot sbb akak selalu dtg sini kan...

yg aku tahu naili's ni ada 3 branch
kat ampang, uptown damansara n kat sentul...

eh eh..panjang plak mukadimah nya....
jom tgk gmbr...


tgk la ajmal tu..x abis2 dgn topeng memen dia..


mushroom soup & garlic bread utk anak2, banana split for us, teh tarik for me n ais kosong for mr azam..


nasi goreng apa ntah nama dia..
tp sedap..bg tekak aku la..
ni aku punya...


nasi goreng temasik(kalau x silap)
utk mr azam..tp dia kata kureng...
tp rendang daging tu sedap...

food review dah buat kan sekali dgn gambar tu,
so, psl harga plak, ok2 je la..
puas hati la harga dgn makanan tu..
total kitaorg mkn mlm tu rm40++...

ms buat entry ni br perasan, yg gmbr x banyak pun ambik..
ish..skrg ni kalau mkn kat luar sgt mencabar..
sbb nya aqil sgt la lasak..
tu sbb malam tu kami ambik tempat yg duduk bersila..senang sikit kan...
kalau x, nak mkn pun susah.

we..after 3 years...


erm..pd sapa2 yg x tahu, naili's sentul ni, ni aku bg alamat dia..
116C, Kg Chempedak, Jalan Taman Dato Senu, Sentul.
rest ni bkn tepi jalan tau...kena masuk simpang kat esso..
(aku bg penerangan mcm satu je esso kat sentul kan)
ala...korg cr je ikut alamat tu..mesti smpai....

kalau yg kat ampang, kat shop lot belakang ampang point tu..
korang cr je la kat shop lot situ..mesti jumpa....

Tuesday, July 13, 2010

~purse~

jom kita jawab tag from adia dan aishah...
tag yg sama je..so, jawab sekali harung je la kan...
dah lama x main tag2 ni..
tag pasal purse ye...
seronok jugak kan...


1. Snap the picture both inner and outer of the wallet.





2. Introduce your wallet brand, price, where you buy

purse ni brand sembonia,
mr azam beli kan sbb dah nazak sgt dah purse aku waktu tuh...
harga; kalau x silap aku rm 169.90 pastu dpt less 10% sbb beli time sale.
beli kat jaya jusco midvalley

3. Take out whatever inside your wallet (at least 5 pictures)

penuh berhemah aku jwb tag kali ni..
mengikut spec. sungguh la...


ni je duit yg ada...hu3x..


kad2 yg xtau apa benefit dia..:)


2 atas tu jarang2 guna..
2 bawah ni selalu guna..nak nak yg chery dan gold itu...


ni medical card...yg company punya..:)


lesen, ic, mykid ajmal, kad nikah..

4.Snap a picture of you with your wallet.


muka poyos...

5. Tag 5 person.

chiq
afne
nana
nieda
sis diana
zety
akak

Monday, July 12, 2010

~spain juara world cup 2010~



fuh..akhir nya world cup 2010 berpihak kepada spain jugakk
hu3x..x sia2 aku sokong spain dr awal....

tp kesian pun ada tgk game mlm td...
referee asyik lebihkan spain je..
netherlands salah sikit je pun terus kad kuning...

berdebar2 tgk mlm td..
tp 2-2 team bg aku mmg main dgn cemerlang la..
tp bila tgk spain banyak conquer game, aku dah rs mcm spain akan menang...

apa2pun tahniah buat spain..anda hebat..:)

****************************

aku nih xde la gile bola sgt pun..
kalau world cup ni bleh la layan sikit...
kalau kelab tu mmg x sgt la...
4 thn sekali kan...bkn nya selalu pun..

erm..nak mintak apa ye dgn mr azam...
dia tu penyokong setia netherlands tuh..sian dia...hah3x...

Friday, July 9, 2010

~07.07.10~

hr tu aku ada bgtau kan aku el 07.07.10 tuh sbb tetiba ada hal kan..
nak cerita tp x dpt approval dr mr azam lg sbb aku x tanya dia lg bleh cite ke x psl tuh....
tp xpe la..aku cite psl benda lain la...

pg2 tu pas hntr anak2, kami g servis kereta dulu....
mak oi...tension giler tunggu kereta di servis..
kitaorg dtg on time..kira nya app kul 10, kitaorg smpai kul 10 la...
x sempat bekpes pun...
rupa2 nya diaorg guna sistem 1st come 1st serve...
erm...
berjanggut la kami duk tunggu kat situ..ms reg tu dia kata dlm 5 min lg,
diaorg akan ambik kereta utk start servis...
tp tgk2 kul 12 br kereta tu diaorg ambik..aku dah hangin dah..dah la lapo...
tu pun kul 12 br ambik kereta sbb kami complaint...kalau x, xtau la..

ok la...pastu kami duduk la n borak2 la....
aku buat aksi lentok borak2 sambil tgk kereta di servis sambil lentok kepala kat bahu mr azam.
kat kami duduk tu ada sorg pakcik tua...
dia pun tgh tgk kereta dia diservis...
sekali tu....pakcik tua bersuara;

hoi korang ni, bleh duduk sopan sikit x?x malu ke kat org duduk berkepit mcm ni...
padahal ms tu xde org pun...

aku dgn mr azam terkejut gile ms ni..serta merta aku duduk jauh dgn dia..buat muka bersalah sambil mulut x henti2 mintak maaf....
pastu pakcik tu sambung lg....

apa mintak2 maaf....korang ni x malu langsung..tahu la suami isteri, tp duduk la elok2 sikit...banyak lg tempat duduk lain kenapa asyik nak berkepit je?

pastu mr azam pun bersuara;

dah dah la..kan kami dah mintak maaf...

pakcik tu sambung,

apa mintak2 maaf?korang ingat senang2 mcm tu je ke nak mintak maaf...xde budi bahasa langsung...bla bla bla membebel lg...

aku ms tu dah bengang la..aku tenangkan mr azam, suruh dia diam je la...
kami duduk lg kat situ tp aku mula la pegang hp, ambik gmbr dia...
ms tu aku rs, aku nak je ciummulut ke mulut mr azam...
sj nak menunjuk lg..nak tgk apa dia cakap kan...
tp hati aku duk cakap gak, xpe la..xyah la..dia org tua...

aku fikir sbb dia org tua je...aku masih lg hormat kat dia...
tp sgt3x bengang ok...

erm..bila aku tanya pendapat kwn2 aku, mcm2 la pendapat diaorg....
ada yg kata;

1.x kisah la pakcik tu nak tegur tp cr tegur tu patut ubah sikit..xleh la nak hoi2 terus..apa salah nya cakap, nak, pakcik nak tegur sikit nni...bla bla bla...
2.pakcik tu xde hak nak tegur sbb tu public area....
3.mungkin pd pandangan pakcik tu, cr kami duduk tu sgt la menyemak mata dia, so, sbb tu dia tegur....

okla..aku terima la kan pandangan kawan2..aku x marah pun even yg ada mcm sokong pakcik tu sbb aku mmg nak tahu camna pandangan org lain...

untuk memudah kan, aku letak gmbr..bg senang sikit korang bayang kan..:)
gigih aku ambik gmbr2 ni ms pakcik tu g toilet...


pakcik tu duduk kat one seater tu, kami duk kat two seater tuh..


kami duduk lebih kurang mcm ni la..cuma kepala aku lentok sikit kat bahu mr azam...


pakcik tu tanpa kepala...mr azam x bg letak gmbr full pakcik tu...

pendapat korang camna?
erk..kalau korg nak bg pendapat, aku x kisah la menyokong aku or membidas aku...
aku terima je..kawan tetap kawan ok....

itu la cerita di hari ann. kami..tension tu tension la..
tp kat situ je la..pastu aku dah malas nak ingat..

Thursday, July 8, 2010

~myvi limited edition~

aku mula kan cerita hr ni dgn myvi limited edition yg br keluar semalam...
dah alang2 g servis kereta kan, so, nmpak la myvi LE ni kat showroom...
girlish ok..sgt ke"perempuan"an bg aku....


dazzling red...


seat...


tgk ada bunga2 lg..nmpak x?


ni pun..ada mcm sticker..tp aku xtau la tu sticker ke x..



ada 3 color, dazzling red, ebony black & ivory white...
harga OTR metalic-rm48600
solid-rm48100
ni auto ye..utk manual, aku xtau la plak ada ke x...
erm..even yg color hitam dan putih tu,
kalau part bhgn dalam mcm seat tu, still color merah ye..
so, apa lg..jom serbu perodua...
erm..mcm saleswoman jual keta la plak...

~update sikit2~

huh..semalam saya bercuti..eh..bkn bercuti..EL..
tetiba la plak di hr anni. ada hal yg x terjangka langsung terjd....
xpe2...nnti saya cite satu persatukalau saya rajin

erm...gile aku update blog kul 5 pg...
br lepas tgk world cup...
waa....seb baik spain menang....
x expect langsung..dr semalam aku punya la duk berdebarmcm aku yg main
lawan germany kan..sapa x riso...huh...menang gak akhir nya....
tahniah spain..anda mmg hebat.....
erk...mr azam sokong netherlands tau....
hu3x....tp td dia siap cakap...mmg sah2 netherlands juara world cup kali ni...
huh...xpe2x...kita tgk la ye....

eh...nak cite psl semamlm sbnar nya....
gile penat, g servis dua2 keta...
dah la kat tmpt berlainan...sgt penat ok..
pastu ada la plak insiden yg menyebab kan kami hampir bergaduh dgb sorg pakcik
seb baik la ko pakcik
kalau x dah lama aku hentam...
ko mmg psiko la pakcik.....
ingat kan bleh la tgk wayang...dah menunggu keta di servis betul2 buang ms rs nya....
xpe la...at least we belajar dan tahu sesuatu yg br....

malam plak dinner...haru biru dgn aqil yg sgt2 melasak skrg ni...
hu3x...aqil2x....

erk..dah la..nak g masak bubur aqil jap....nnti aku update lg...banyak mende nak cite weh...

Wednesday, July 7, 2010

~3rd annivesarry~

to mr azam,


thank you for loving me & taking care of me.

I love you so much!



gmbr 3 thn lepas selepas sah sbgai suami isteri..:)

Tuesday, July 6, 2010

~entry rojak~

entry rojak di pagi selasa...
ehh..pg lg ke?
dah nak tghri dah...

1.penat sgt..
br smpai dr kg pg td...ada sedikit hal yg nak diuruskan..
alhamdulillah semua nya berjalan dgn lancar...
sedih dan berat hati tp terpaksa..
nak buat camna....
xpela..ada pro n cons nya...
terima je la....

2.keadaan rumah sgt tunggang langgang skrg ni...
lambat nya nak tunggu weekend, nak kemas umah...

3.nak balik kg...x puas borak dgn ma...
miss u so much ma....

4.kemengantukan yg amat ni.....

Friday, July 2, 2010

~Al Andalus Restaurant~

menu lunch semlm...
ada sorg HOD ni belanja...

nama rest.; al andalus restaurant
lokasi; jalan damai off jalan ampang


rest ni menyediakan makanan arab ye tuan2 puan2...
tp lepas makan, aku rs masih xleh nak lawan alrawsha
al rawsha tetap dihati...cewah.....
erk...bos..ooo bos...xnak belanja kami makan al rawsha ke?
dah lama bos x belanja kami mkn kat al rawsha...
tp xpe gak..kang selalu sgt mkn al rawsha muak gak kan...
sbb al rawsha ni 2 @ 3 bln sekali mesti jejak kaki kat sini...
x dgn mr azam, dgn FIL x pun bos la yg belanja....

eh eh..td nak cite psl al andalus tp kenapa kuar cite al rawsha plak?
ok sambung cite...
yg pergi nya 6 org...
aku rs ms ni kami je kot customer dia...
tp service lembap giler...
ish..jauh beza dgn al rawsha...
tp al rawsha pun kenkdg lembap gak servis dia..
kalau al rawsha waktu lunch pun penuh apatah lg waktu mlm kan...

eh eh...compare lg...
ok ok...food review,
aku rs biasa2 je nasi dia..
kami order chicken mandy dgn lamb kabsa..
chicken mandy tu ok la jugak...yg lamb tu kureng...
pastu order jugak appetizer..
apa ntah nama dia...
ish tp kureng jugak la bg tekak aku....
ok, layan gmbr plak...
eh..ada gmbr tuan tanah yg gedik jugak tau....
kalau xnak tgk, sila tutup mata....:)


pintu masuk...


dalam rest.


menu...




antara air yg kami order...


ni air "arak" aku...


appetizer-apa ntah nama dia..dia buat dgn kacang dal..yg tgh2 putih tu rs mcm tairu..bkn mayonaise tau.
x sedap.


lamb samosa-juga x sedap...


chicken mandy


lamb kabsa...


tuan tanah duk bangga minum "arak"....

erm..adalah di maklumkan, taste kat rest ni hanya la mengikut anak tekak aku ye..
setiap anak tekak manusia berbeza rs nya kan...
so, jgn salah kan aku kalau korg g mkn, ia nya x mengikut rs anak tekak korang..