Saturday, October 30, 2010

~happy birthday to us~


picture taken by ajmal irfan..:)

Today, October 30, 2010,
We celebrate our birthdays ...

me, nor raihana binti mamat
&
my beloved son, aqil raziq bin noor azam hanif


__________________________________________

ucapan selamat hari lahir untuk diri saya sendiri
moga di panjang kan umur ini dan di murah kan rezeki..
moga kebahagiaan sentiasa menjadi milik saya...

tahun ini merupakan tahun terakhir saya memegang angka 2 di hadapan..
dah tua rasa nya..

harapan saya agar sentiasa di kurniakan kesihatan yang baik2 agar saya terus dapat menjadi isteri kepada suami saya dan ibu kepada anak2 saya dan masih boleh berbakti kepada kedua ibu bapa saya...

_____________________________________________

cerita pasal aqil raziq...

remember the past,
the first time for the check up when my gynecologist gave me EDD, November 9, 2009,ms tu, hati terdetik, best nya kalau baby keluar 30 october..bleh sambut birthday sekali...

tp bila my gynea kata standby pada minggu ke 36 & 37 sbb ms ajmal dulu, saya lahir kan dia pada 36 minggu 6 hari....so, possibility utk bersalin awal tu tinggi...
masa tu dah rasa mcm x mungkin je baby nak keluar 30 oct. tu...

but saya masih ingat lg masa kandungan 4-6 months,I always talk with him.but masa pregnant kan ajmal pun, selalu gak borak...best kan borak dgn baby ni...maksud saya, masa diaorg dlm perut kita...their respond tu buat kita excited..i miss that moment...erk..nak kena pregnant lg je rasa nya..:) masa yg paling kerap saya borak dgn aqil ialah bila nak balik keje...sbb masa tu hanya kami 2 org je..bila balik rumah, kalau borak, mesti ajmal dan papa dia join gak...ni just 2 of us....kat car park, sebelum kereta bergerak, saya akan spent masa dlm 5 minit utk borak dgn dia..almost everyday saya buat mcm tu antara ayat yg saya pernah borak dgn dia...

"baby, baby keluar 30 october bleh x? bleh sambut birthday sama dgn mama"

ms tu dia tendang2 perut saya...excited gile ms tu..xtau la sama ada dia nak ikut cakap mama dia or maksud dia, dia nak keluar awal..wallahualam....

ms minggu ke 36 dan 37 tu sgt mencabar....

mr azam kena keje shift malam..
10 malam berturut2...sbb kena cover utk budak2 india yg bercuti sempena deepavali. tiap2 pagi saya bgn, mesti berdoa dulu, bersyukur pd Allah s.w.t sbb saya masih lg x bersalin...cuak ko...byg kan kalau saya sakit tgh2 malam..saya dgn ajmal je...apa nak buat????tp that time mmg kita org ada la buat plan kalau saya sakit time dia keje malam tu...but alhamdulilah xde apa...

masuk minggu ke 38 saya dah x rs apa2 dah...ms 38 minggu 4 hari, which is 29 october, my bos buat mkn2 sempena deepavali..besar2 an pulak tu...i need to handle everything..letih xsah nak cakap la..invite guests, layan tetamu, tgk mknan cukup ke x..very2 tired ok...

30 oct tu pukul 3;05 pagi, saya dah start sakit2...ms tu ingat kan sakit biasa2..rupa2 nya mmg contraction..every 15min...dah xleh nak tdo...bangun, kemas rumah, lipat kain, kemas dapur..smpai dah xde keje, saya bc buku...rs mcm lmbr je ms berlalu. saya plan, kul 530am nak kejut kan mr azam n bgtau dia.nak tunggu 530am tu rs mcm berjam2.pas kejut kan mr azam, bleh plak dia kata,

'u ni betul2 ke..ntah2 saja je sbb nak baby lahir hr ni'

ho ho ho..saya duk menahan sakit, dia bleh plak kata gitu..huh...

cite bersambung kat sini..

di pendek kan cerita, aku pun selamat la melahir kan aqil raziq secara normal...wallah la wei...happy gile sbb boleh bersalin normal...aku dah xmo dah czer2 ni...sedih tgk perut berbekas x hilang....
___________________________________________

year passed....

aqil raziq skrg ni;

-berjalan masih lesen P
-mulut nya bising..selalu bercakap bahasa dia..
(dulu time dia kecik, suara dia halus je..x mcm ajmal)
-dah faham bbrp arahan, cth, pergi ambik kasut, bak sini, come here,
-suka main dgn abg..tp dia ni mcm ganas sikit...abg dia sokmo mengadu, "mama, baby buat..."
-dah makin susut sikit rs nya badan dia sbb melasak sgt2...
-aqil ni kalau dgn org perempuan, dia kureng sikit..tp kalau dg org lelaki, ok je even org tu br jumpa...mcm mak(babysitter) jumpa hari2 pun dia kureng sikit..apa2 kalau bleh nak abah jugak...tp kalau mama dgn papa...of course la mama kan..:)

___________________________________

thn ni x buat bday party utk aqil...mmg awal2 nya saya plan nak buat..tp mr azam kata x payah buat sbb dia ada plan utk kitaorg berdua..:)

nnti2 saya reveal kan ok..:)

ok, bye bye...

entry ni 3 hr sebelum kejadian saya karang..heh3x...

Friday, October 29, 2010

~29.10.2010 & ...~

hari ni 29.10.2010
birthday abg saya dan his daughter, adini sofiyya...
happy birthday to both of u...

moga di panjang kan umur dan di murah kan rezeki selalu hendak Nya.

hari ni rs mcm....erm...ntah la...xtau nak kata apa...
bnyk benda saya tgh fikir....

-br teringat, last week ada pergi pasar malam, nak masuk parking tp mcm x lepas..rs nya ms tu MACAM aku tergesel dgn pajero...mungkin time tu kot kereta aku kena calar dan kemek...tp dah nearly 1 week..xkan sebelum ni aku x perasan kot.....

-jam tgn ms kawin tu misplaced...hr tu yg tepi pusing2 tu rosak, so, x pakai la..pakai jam lama..jam tu letak je atas dressing table..pg td br perasan xde...tnya mr azam, dia pun xtau..sedih..sbb kenapa hr ni br perasan..hopefully ada la kat mn2..

-x plan lg utk esok...dpt rs kan mlm ni mesti kelam kabuts....hopefully ptg ni dpt siap kan checklist...

-nak cr keje lain tp mcm sayang pun ada kat sini..

Thursday, October 28, 2010

~calar dan kemek~



x pasal2 pagi ni kena ceramah free dr mr azam...
aku pun x perasan bila kena...
pg semalam mr azam drive, smpai ofis dia aku sambuung drive ke ofis aku..
masuk parking mcm biasa...

tghri keluar lunch...rs nya kiri kanan tu xde kereta masa park kereta tu..
tp ms nak balik tu kiri kanan dah ada kereta...
tp ms tu x perasan sbb nak cepat...

ptg tu balik singgah giant...
parking kat luar je, so mmg xde kereta la kiri kanan...

balik ptg tu, sebelah kiri mmg xde kereta...
pastu kuar balik g ambik mr azam...
ms masuk parking balik, x perasan lg...tp mmg xde kereta sebelah kiri tuh...
pg td pun tgk kosong je sebelah kiri kereta means xde kereta la...

tp camna bleh ada calar dan kemek ni...
sedih tau...

mr azam tnya;

'u ni x sayang kereta ke?'

huh..sedih aku...kalau aku buat mmg la aku mengaku...
cth hr tu aku ada langgar tiang besi kat maybank jalan raja muda...
ada calar sikit...aku mengaku kat dia...
sbb nak suruh dia wax sbnar nya
tp mmg la..apa aku buat, aku mengaku la...

ni mmg aku x buat lgsg...mmg x perasan langsung bila kena...

mr azam kata mungkin ada org aim our mini car kot..
sbb lately mini car selalu sgt kena calar...
nasib baik hilang kalau wax....

sedih tau mr azam kata aku x jg kereta...
hu3x...seb baik dah peluk cium dgn dia pg td..
kalau x..melopong la...aku g je keje terus..
hah3x...hah..ada hati tu nak buat dosa lg...

on the way ke ofis, mr azam hntr msg mintak maaf...
dia kata dia x bermaksud utk tuduh aku yg buat...
heh3x...i love u dear..:)

erm ntah la..
aku mengaku la aku ni jenis x jg kereta sgt..
selama ni mini car ni, a-z semua mr azam yg handle...
aku cuma tau bw je.....
tp ada jugak la benda2 kecik yg aku handle...
cth..isi minyak..hah3x...
dulu isi minyak pun mr azam buat tau...
tp lama2 dia ajar aku..aku mmg x reti nak isi minyak...
skrg mmg dah reti la....

nmpak gaya mmg sampai bila la aku x bw kereta lagi satu tu...
kereta ni pun mcm ni gaya bila aku bw..
kalau bw kereta lg satu xtau la....
hu3x....

mungkin ada yg kata..ala sikit je tu..xde apa la..
ye la..sikit pun tp nmpak kecacatan dia...
kami byr kereta tu dgn hasil titik peluk kami tau...
hu3x..sedih...sedih..

smpai skrg aku masih fikir....
time bila kereta aku ni kena...
aku rs mungkin org x sengaja kot..
nak kata sengaja mcm x mungkin....
lgpun x baik berprasangka buruk kan...

~pesanan untuk si suami~

copy n paste dr blog cpm..
thanks cpm...

i know, blog ni x ramai pun para suami baca...
tp si isteri bleh je ambik n tunjuk kat suami masing2...:)

aku pun..kena email kat mr azam suruh dia baca...
sbb dia jarang sgt bc blog ni....
tp selalu bg idea nak cite apa kat blog...


ok...selamat membaca...

1. Selalu menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.

2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.

3. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda..

4. Jangan demand sex sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.

5. Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih dari awak juga.. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing n berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.

6. Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relax-relax sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dsbnya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumahtangga sedangkan suami lepas tangan.

7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semua sampai turn isteri yang tinggal cuma ekor ikan sekerat, janggut sotong dan ekor taugeh.

8. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritau isteri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja.

9. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.

10. Jangan kentut depan isteri. Masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?

11. Hormatilah ibu-bapa dan kaum keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang, bodek mereka masa nak mengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.

12. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga.

13. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, jangan bebankan isteri dengan masaalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami “degil” tak nak minta pertolongan, selagi itulah dia rela nak tolong.

14. Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah guna cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi bubuh balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang simpan balik ditempat asal, dah berak flush. Susah sangat ke nak buat macam tu? Semua nak kena ajar ke?

15. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.

16. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Isteri pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.

17.. Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate, jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?

18. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aja. Kalau awak sakit nak mati nanti, siapa yang kena jaga awak? Bai jual roti? Apek jual sayur? Jiran sebelah rumah awak?

19. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya.

20. Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat. Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbangrasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.

21. Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk NERAKA tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga.Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.

22. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali

23. Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu dipujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau kami rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja.

Allah s.w.t. berfirman, “Dan ketahuilah bahawasanya Allah mengetahui apa yang didalam hatimu, sebab itu berhati-hatilah dengan Tuhan” .

Wednesday, October 27, 2010

~semua nya di hujung jari~

erk..
nak tanya korang...
bil elektrik rumah korang skrg ni lambat x?

mcm aku kan..start last month la...
bil dtg lambat...
biasa nya...dlm 26hb tu, semua bil dah smpai...dah bleh buat pembayaran....
tp last month, aku tgk bil elektrik xde plak...
aku dah cuak takut aku terhilang kan...
aku ni kenkdg g check surat..ambik surat pastu letak merata2...
bila nak bayar br melilau cr...

so, alkisah nya last month, 27hb tu, aku xjumpa pun lg bil elektrik...
last2 aku try check kat sini
but as usual la..kena register dulu, masuk kan no apa ntah yg ada kat bil tu...
then bleh log in ke akaun kita...
eh..bagus tau, korang bleh check bil korang and bayar terus....

last month aku tgk bil aku rm31.17..
terkejut la aku tgk sbb banyak...
biasa bil elektrik rumah aku paling tinggi pun rm25..
tu pun 5-6bln sekali..biasa rm21-22 je sebulan...
pelik la sbb dah la raya hr tu kami balik kg seminggu kan...
pastu bkn nya aku buat biskut raya pun yg guna bnyk elektrik kan...

so, aku pun byr je la online...
2-3 hr pastu, br dpt bil..rupa2 nya bil x smpai lg...

seminggu pas tu,g open house rumah neighbour, dia tnya kenapa bil elektrik rumah dia banyaak sgt bln ni...
ho ho ho...makna nya bkn rumah aku je la yg bil elektrk tinggi...
ada kakak yg duk tingkat 13 pun sama kata nya....

aku rs sbb dia mungkin panjang kan tempoh pengiraan tu kot...
selama ni cut of date dia mungkin 20hb...skrg ni dah tukar ja 28hb...
mungkin la kan...aku pun xtau la....

korang g la masuk website tnb tuh,
senang je tau....pas check bil, bleh byr terus...

senang kan skrg ni...semua di hujung jari je..
xyah nak kuar, g beratur bagai kan...
eh..tp aku suka tau...biasa la..aku kan suka menyusah kan diri...
g kuar, beratur utk byr bil...
sengal kan aku nih...:)

Tuesday, October 26, 2010

~hari ini saya...~

mcm tajuk karanagan sekolah rendah kan..maaf aku xtau nak buat tajuk mende...

td lunch aku g ampang park dan klcc...biasa la aku..once a month mmg aku jejak kaki kat sini...byr hutang...bleh je nak byr online tp biasa la..aku ni kan biasa susah kan diri sendiri..heh3x..xde la..lg pun best tau..jalan2 cuci mata ni...kat ruang legar ampang park tu mcm2 kadang promosi...brg make up murah la...bj murah la..td aku g, buku lelong...tp aku x tgk pun sbb mcm x menarik kan..


eh aku g naik bus tau...jarang sgt la aku naik kereta...sbb...tmpt byr utang tu kwsn ampang park..kalau aku naik keta, pas jln2 aku terus balik..kalau aku naik bus, aku bleh panjang langkah lagi ke klcc...heh3x...aku x naik taxi sbb takut...yea..aku takut org taxi bw lari aku...sengal kan aku??

td ms aku jln kat jejantas ampang park tu, aku nmpak permandangan ni.....



terus aku teringat kat ajmal dan aqil...sbb aqil selalu bergolek mcm tu sambil main dgn ajmal..kesian sgt aku rs sbb diaorg baring kat atas lantai yg kotor...erm..aku rs diaorg ni org myanmar kot...n ni mesti yg sindiket punya..sbb tgk dr gaya la...erm x tau la nak kata...tiap2 bln kalau aku lalu sini, mesti diaorg ni ada....erm..



pas settle semua aku ke klcc plak...erm..ms tu dah nak kul 2 dah...pk punya pk nak mkn apa, last2 g tapau subway je..pastu x lupa jugak rotiboy...eh rotiboy skrg ni ada perisa br kan..blueberry n cheese...


aku ambik menu no. 12..roti parmeesan....


ni roti boy blueberry n cheese....

sedap la jugak..harga rm2.50....rotiboy pun dah naik harga kan...ingat lg dulu ms zmn bercinta dgn mr azam, kuar dating ke tmpt yg ada rotiboy, mesti beli...dulu rm1.50 je..aku try la perisa blueberry n cheese ni...sedap la jugak...

pas tapau mknan tgk jam dah kul 2, terus la balik...x sempat nak jln2 lg..nak jumpa pn ct pun x sempat...hu3x..pn ct, bila kita bleh jumpa.....

tu la cite jalan2 aku hr ni..aku suka tau..sbb ms aku jalan2 tu bnyk benda aku nmpak..cth, org pakai sweater di tghri buta duk tgh panas sambil tunggu bas, org gila duk dlm bus sambil kaki terjulur pastu menghalang org nak lalu...bkn senang nak tgk benda2 ni smua kan...lagi satu, ms aku jalan ni aku rs otak aku pun berjalan pantas jugak...pk itu ini...

bila aku nmpak semua ni aku terfikir....manusia ni mcm2 peel perangai kan....

~resepi; simple choc cake~

kepada kawan ku E,
aku mintak maaf la sbb 2 minggu lepas aku janji nak letak resepi ni...tp hr ni br letak...maaf la bnyk2 wei....
bkn apa sbnar nya....ms aku buat 2 minggu lepas tu, aku x ambik gmbr....
pastu sabtu br ni aku buat balik...kali ni ambik gmbr la...
so, br bleh letak resepi..
at least dah ada gmbr, ko bleh la imagine camna kan...:)

bahan2;

bahan A:-
2 cwn tepung gandum
1 cwn serbuk koko
2 sudu kecil serbuk baking powder
2 sudu kecil soda bikarbonat

bahan B:-
2 cwn gula castor
1 cwn minyak masak/minyak jagung
1 cwn susu cair
3 biji telur

bahan C:-
3/4 cwn air panas

cara2:-
-campur semua bhn A, ayak kan
-dlm bekas lain, campur semua bhn B, kacau hingga sebati
-masuk kan adunan A ke dalam adunan B sedikit demi sedikit.
-tuang air panas, jacau hingga sebati
-masuk kan dlm loyang/bekas muffin/cup cakes, bakar.

dah.
pastu nnti kalau nak topping dgn cooking choc pun ok gak kat atas tu...
kalau xnak pun xpe...mkn gtu pun sedaap....





p/s; kalau ko rs malas nak beli bhn2 kat atas ni, ko beli je tepung kek choc dgn aku..lg senang...heh3x...:)

aku kalau angin rajin dtg, buat la ikut resepi ni..kalau angin malas dtg, guna je tepung kek coklat yg aku jual tu...senang gile..main campak2 semua..terus siap...

kepada E dan kawan2 semua, selamat mencuba....:)

Monday, October 25, 2010

~mood; sedih~

hari ni apa hal ntah...mood sedikit terganggu...
nak kata sedih sgt tu xde la...
tp sentap...emo....

kenapa org lain suka sgt jg tepi kain kita....
suka menentu kan hala tuju hidup kita...
kita dah ada life sendiri...kita dah bahagia dgn hidup kita...dah la kan...
yg sibuk nak tentu kan life org tu kenapa...
ko tu sapa???

ko x rs lg apa yg aku rs...
cuba ko duduk kat tmpt aku ni...rs apa yg aku rs kan...
br ko tau...camna nak buat...
xyah nak paksa2 org...nak jengkel2 kan org...
aku tau la mn terbaik...
ko duk diam2 dah..

sedih rs bila org x faham keadaan kita..
cuba buka mata sikit....
tgk kat luar sana...
camna keadaan di luar...
aku tau la kebolehan aku takat mn....

yg ko nak paksa2 aku tu kenapa..
dah rezeki org tu bnyktu...
rezeki aku bnyk ni....terima je la...
yg nak mempersoal kan lebih2 tu kenapa?

ni lg satu hal...
kalau bahagian ko bkn main lagi nak berkompromi lebih erk...
bahagian aku? sikit pun ko berkira....
apa la salah nya bertolak ansur sikit...
bg la peluang kat aku...
ni...x.....sikit2 ko...sikit2 ko....
aku??????

bodoh bodoh bodoh bodoh....
pegi mampus la semua..........

maaf aku emo sgt2 hr ni...dr mlm td lg...
xtau kenapa....
maaf kan bahasa2 ku yg kasar itu.........

Saturday, October 23, 2010

~"Sape nak hadiah free dari Paris? =)" ~

hoh..pertama kali dalam sejarah aku berblogging,
aku masuk GA nih...
selama ni tgk kwn2 je seronok dpt hadiah masuk GA dan contest bagai...
bkn x berminat tp malas....

tp kali ni kena buat jugak sbb puan afne dah tag utk GA ni kan...
maka saya dgn paksa rela la buat....

tp bagus jugak masuk contest dan GA bagi ni kan..
sbb menambah kan jumlah kawan2 di alam maya....

oleh sbb aku ni malas...
tu yg xde nya join....

1. buat entry "Sapa nak hadiah free dari Paris?=)
and letakkan sekali gmbr kat bawah ni dan link kan terus kepada
http://nadiafarahida.blogspot.com

done!

'Eiffel Tower Giveaway'



2. dan jgn lupe, letakkan gambar ni skali kat side bar blog korg
dan link kan terus ke entry ni ye. klu pic besau sngt, korg tlg kecikkan ye.

done!

3. mnjadi follower blog ni.

done!

4. tag 3 org blogger
lain dan pastikan dorg tahu bahawa mereka telah ditag!

done! dan mereka yg bertuah ialah...:)

chiq

kila

aishah

5. dan last sekali, jgn lupe tinggalkan name dan link entry penyertaan korg kat
kotak komen entry "Sape nk hadiah free dari Paris? =)" ni ye.

done!
___________________________________

ada selingan sikit....bercerita pasal France ni kan...dulu ms zaman remaja, pasang angan tinggi sgt utk g holiday kat sini. nak nak kat Eiffel Tower ni la..bg aku ni kota yg penuh dgn keromantikan..aku kan dulu romantik2 gitu..hah3x..pasang angan2 je la..pakwe xde pun...pastu bila couple dgn mr azam, dia kata insya allah....heh3x....thn bila la tu agak nya....ntah2 dah tua kerepot br bleh smpai...tp xpe gak kan..at least smpai jugak..;)

Friday, October 22, 2010

~laicikang & kereta polis~

aku ni tgh la mencr kat mn la ada laicikang yg sedap...
puas la aku tnya org tp xde sapa pun tau...
sbb nak sgt mkn laicikang,
lepas la jugak hajat g mkn laicikang...
dah tau x sedap tp x expect plak smpai camni sekali rupa...




laicikang warna putih...kacang boleh kira brp ketul..agar2 je bnyk...
aku mintak suam dia bg ais..hoh....x mendengar kata betul....
hampes la sgt....tension gile...
tp tension2 pun aku mkn smpai habis jugak....
x membazir kekdah nya...

ada sapa2 tau kat mn laicikang sedap????
kalau dpt kat area ofis aku ni lagi bagus....

ni cerita kereta polis plak....
br2 ni kan, dlm kul 11 malam kat area umah aku...
kami br balik dr ikea...
mr azam berenti kat guard house tu sbb nak tunggu adik dia..
sekali tu aku dgr bunyi hon kuat...
ingat kan apa...
rupa2 nya....



kereta polis langgar gate kat guard house...
alkisah nya..kat rumah aku ni, lepas masuk touch card tu,
dia mcm berbukit sikit...
kereta polis tu parking la kat tepi tu....
tetiba dia menggelongsor sendiri....
huh..seb baik bkn kereta kami yg nak masuk time tu..
kalau x....xtau la....
aku rs polis ni x tarik handbrake kot.....


kereta polis.....


langgar tiang sikit je....so, sikit je la kemek nya...

guard plak satu hal...
bleh plak dia x tnya polis tu nak g mn...
biasa nya kalau visitor, dia akan tnya, nak g rumah mn..
ni agak nya sbb polis, guard bangla tu takut la sbb polis kan....
so, guard xleh buat apa sbb xtau polis tu g rumah mn...
tunggu je la polis tu smpai...
kesudah nya..kereta dr luar nak masuk x bleh..
kena guna gate utk keluar tuh...
aku tgk lepas 1/2 jam aku naik, br nmpak 2 org polis terhegeh2...
dia tgk keta dia kejap je pastu terus blah...

huh.....

maaf....
aku rs entry hr ni mengarut sikit....
aku pun xtau kenapa aku gabung cite laicikang dgn kereta polis...
tp sbb senang..aku cite je sekali harung...

Wednesday, October 20, 2010

~lawak ajmal irfan~

ajmal irfan...
dah 2 thn 7 bln dah..kejap je rs nya...
vocab dia dah mcm2 dah..kenkdg x terlayan pun ada....

alkisah nya 2 malam lepas....
aku tdo dgn anak2 je la sbb mr azam keje shift malam...

lokasi; dalam bilik tgh tdo..
waktu; dlm pukul 2-3pagi...(PAGI ok....)

ajmal terjaga...merengek2..
aku pun tanya la...

aku; mal, mal nak apa...diam..diam..xmo nangis..nnti baby terjg...(ni mmg ayat standard aku cakap kalau dia terjg tgh mlm buta)

ajmal; mal nak bubur...

waktu ni aku dah blur dah..mn la aku nak cekau bubur time2 gini...

aku; nak bubur? bubur apa? mama buat susu la....(sj aku mengelat ckp nak buat susu sbb kalau betul2 dia nak bubur, mn aku nak cr)

mal; mal nak bubur baby...

aku; owh ok..nnti mama ambik....

ms ni aku lega gile...seb baik la bubur baby mkn malam tu ada sikit lg...
aku bw masuk bilik, suap satu sudu...terus dia tdo balik...
actually ms suap tu pun dia tgh tdo..tp mulut bising2 nak bubur..nak bubur....

mmg nasibb baik la mlm tu ada bubur tu sikit lg...
aku x basuh lg bekas bubur tu..

malam tu diaorg main sana sini...maka nya baby mkn sikit je..
kalau x mmg x pernah ada sisa pun....
ajmal pulak mlm tu asyik duk mkn kek coklat..
biasa nya sambil aku suap baby, dia mkn jugak bubur tu sikit2..
ni mlm tu xde langsung.....

ajmal..ajmal....
seb baik la nak bubur je...
kalau nak benda2 mengarut yg lain...
mampus aku.....
hu3x..



kalau bercakap skrg ni bkn main lg...
penat aku nak menjawab..huh3x...
tp xpe la kan...
budak tgh membesar..mcm tu la kan....

tgk bj ben10 dia tuh....
di paksa nya mak pak nya beli bj tu ms kat JJ...
ni one of dia punya bj raya...
skrg ni tiap2 minggu kalau keluar, mesti nak pakai bj ben10
siap bg alasan...

'mal x nak bj lain, bj lain x cantik'

hr tu lg la...dah pakai bj lain..dah nak kuar rumah dah....

'mama, bj mal ni x cantik la..tukar la..mal nak pakai bj ben10'

ho ho ho.....

Tuesday, October 19, 2010

~tgk nyet nyet~

kat kwsn rumah kami tu,
ada mcm hutan kecil sikit...

alkisah nya kat situ,
ada monyet selalu berkeliaran....
kenkdg ada jugak resident area situ bg makan kat monyet2 tu..
mr azam selalu la bw ajmal tgk monyet2 tu kat situ....

pastu lama la jugak monyet tu menghilang...
x muncul2 dr hutan tu...
xtau la kenapa...
mungkin merajuk sbb hutan kecil tu jd makin kecil sbb ada org nak buat construction kat situ...

br2 ni mr azam cakap, monyet tu dah ada plak..

minggu lepas hr apa ntah,
balik dr rumah bbsitter,
mr azam bw diaorg g tgk monyet ni...excited gile la tgk nya...

skrg ni tiap2 ptg sebelum balik rumah, ajak g tgk monyet...
adus....dah la aku ni pemalas...kaalau time mr azam ada xpe la jugak....
yg paling x tahan, pagi2 time nak g hntr rumah bbsitter tu pun, ajak jugak g tgk monyet...hu3x...


muka xcited tgk nyet nyet....







ni semua mr azam yg keluar dr kereta g ambik gmbr..
nak harap kan aku, kirim salam....
kang tetiba monyet tu terpa kat aku...mampus aku....
kenkdg ada jugak anjing2 berkeliaran kat sini....
lg la buat aku takut nak kuar.....
kalau aku bw diaorg, aku mmg tutup tingkap...
korg tgk je la dr dalam....
mama x kan buka nya...

hu3x....
kena bw diaorg g zoo la rs nya....

Monday, October 18, 2010

~xtvt hari minggu~

hari minggu ni banyak berjalan la plak rs nya..
but alhamdulillah xde la penat sgt...

sabtu, mr azam keje siang..
saya plak gigih bw anak2 ke rumah MIL....
sbb nak hntr supplement FIL...
kesian la plak, dah lama putus stok,
kami plak asyik bz, x sempat nak hntr..
gigih je bw 2 org tu...
seb baik xde menimbulkan sebarang masalah...
alhamdulillah....



ptg balik tu, 2-2 tdo dlm kereta...
maka nya kena tunggu mr azam smpai utk angkat sorg..
seb baik ms balik tu, dan nak dekat2 waktu mr azam balik keje...
mr azam ajak g ikea la plak...
dah lama sungguh x ke ikea...
idea utk 'meng' deco bilik tdo sudah smpai...
erm..idea dah ada, cuma nak survey brg...

maka nya bergerak la kami ke ikea...
so, dah jumpa brg2 nya..tp rs mcm x sesuai..
kena perlu kan bnyk lg pencarian agar mendapat hasil yg mantop...
maka ini la hasil di ikea....



-sangkut tu sj aku beli sbb murah..nak buat sangkut apa, aku pun xtau...
-pingan plastik utk ajmal...kesian dia xde pingan nak mkn...
-biskut raya....ajmal irfan punya kerja...dia nmpak coklat, so, dia ingat coklat la...seb baik bila mkn, biskut tu pun dia mkn..kalau x.....erm..dah la tu, kalau nak mkn siap request pink...alkisah nya atas biskut tu, ada color putih dan pink...nak mkn color pink je..aduhai anak ku...
-tempat duduk tu aku nak beli sbb kerusi kecik aku kat toilet dah pecah....aku guna ni utk basuh bj...aku kan basuh bj guna tangan.....penat mencangkung tau...

erm..ada lg sbnar nya...gelas hijau....ala..gelas murahan yg rm2.90 tu..semua color dah ada, color ijau je xde lg...so, beli la color hijau satu..

balik2 tu lapo plak, mkn kat sup meletup jap..smpai rumah, kul 1030 mlm..fengsan....

ahad, mr azam keje dr pg ke mlm..ingat kan nak duk rumah je...

sekali adik aku tepon, bgtau our cousin (anis) dr shah alam nak dtg, so, kami berlima (termasuk 2 org budak kecik tu) keluar la berjimba....g midvalley je pun....

beli kasut utk aqil...ye la...org dah bleh jalan kan..excited la....

beli kan jugak botol air utk aqiil..tp dia mcm x reti minum dgn straw....dia lg prefer minum cawan..sbb dah biasa kan....

beli pingan dan cawan plastik utk ajmal..bkn main lg excited....xde la yg ben 10 punya..beli yg theme kereta...kereta apa ntah..

pastu beli spender jugak utk ajmal..spender spiderman...terus balik rumah pakai spender...yo yo oooo je ajmal nih....beli apa lg erk..lupa la...gmbr pun lupa ambik....


pakai kasut baru..



balik tu dah kat kul 6 dah....
buat pizza utk mkn mlm.....
seronok bila berkumpul mcm ni....even kami 3 org tp bila dah lama x jumpa...
best je borak....anis plak x abis2 layan ajmal...ajmal suka la tu bila org layan dia...
mkn pizza panas2 sedap sungguh rs nya....
kesian anis, ni br merasa mkn pizza k.na kan.....padahal dah berkurun k.na buat...
tu la....malas lg nak mari rumah k.na....
kalau mr sokmo, confirm k.na masak sedap2 mcm mak....hah3x....

pastu around 830 gerak ke shah alam plak..hntr anis...
driver xtau jalan...aduh...g klang bleh je tp g shah alam x reti....
smpai rumah dah kat kul 10, 2-2 pun dan tdo...
kak plak terus balik jalan duta...
aku plak, kemas2 dapur sbb td x sempat kemas...
rehat, tunggu mr azam balik....dah..

tu je la cite di hari minggu...
korang?

Friday, October 15, 2010

~nasi dagang, karipap, kole kacang, the coffee bean & tea leaf~

wah..hari ni bleh plak buat tajuk mcm tu kan....

actually semalam dept kami buat makan2...
sbb ms raya br ni, our dept. xde pun buat mkn2,
so ini la masa nya....

menu2 seperti yg terpampar sebagai tajuk di atas..

-nasi dagang
from restoran nasi dagang ulik mayang. ingat kan nak tempah kat mak kwn aku kat kg baru...tp makcik tu x ambik tempahan sikit2...dia ambik minimum 1 gantang. kitaorg just nak order 15 pax. nak order kat tempat yg aku biasa breakfast kat kg baru tu, tp cook dia la plak ada hal semalam...so, aku terus la suruh one of my office mate pergi tempah kat ulik mayang sbb rumah dia dekat situ je.

-karipap sardin
tempah dgn neighbour kakak telephonist

-koleh kacang
as usual la dgn pakcik mindef tu...

and my boss telah bermurah hati sponsor kek, choc and puff from the coffee bean.
this is my 1st time i mkn cake from the coffee bean...
owh tidak lupa jugak...saya telah 'pau' boss saya utk beli kan saya 1 slice red velvet cake.
sj nak try red velvet cake ni kan sbb bnyk sgt bc kat blog2 lain psl red velvet cake n macaron. so, macaron je la x try lg...but one of my officemate dah try macaron tu, n she said, so sweet...so aku rs x payah la sbb aku bkn nya suka sgt benda yg tooooooo sweeeeeeet ni....


xde plak gmbr nasi dagang yg dah buka..bila dah bukak,
aku terus mkn sampai lupa nak ambik gmbr....
see...letak atas troli je kan...heh3x..








Brownie's, Opera cakes, Royal Chocolate, Chocolate Tarts and Chocolate



Chicken Mushroom Quiche, Chicken Pie and Tuna & Spicy Chicken Puffs.
kalau kat coffee bean, menu dia, In a Puff party packs.



Red Velvet Cake


Royal Choclate Cake-from The Coffee Bean

di pendek kan cerita, semua cake n choc from The Coffee Bean tu sgt la manis....toooooo sweeeeet...smpai hilang rs choc tu...royal choc cake ni aku mkn satu sudu kecik je...red velvet tu aku share dgn officemate aku pun x habis lg...hu3x...

apa2 pun best sgt..mkn smpai kenyang...thanks boss sbb belanja kami..bln depan belanja lg erk..:)

Thursday, October 14, 2010

~salah satu makanan yang memperbanyakkan susu badan~

ini berkesan untuk saya yea..
utk anda semua saya tidak pasti la berkesan ke x yea..

dulu ms ajmal-rempah ratus...
ingat kan sama je la time aqil ni
puas la aku mkn rempah ratus banyak2..
tp x bnyk sgt pun dpt...sekali pump dpt la 8-9oz je..
puas aku mencari apa mknan yg betul2 boleh banyakkan susu...
bnyk benda aku try...
aku rs skrg ni aku dah jumpa....iaitu cheese dan juga adik beradik tenusu...

mlm td mkn pizza..yg dilimpahi dgn cheese...
hasil nya pg td...
jeng jeng jeng....



ni sebelah breast je tau..
sebelah kanan...
pump pukul 6am td...
dah lama x pump pg sbnar nya...
sbb malas...pump hanya kat ofis je...
tp pg td sbb dah x tahan sgt..bengkak gile2....
aqil skrg ni langsung x terjg mlm...
mlm td dia last hisap sebelah kiri pukul 1030...
pukul 545 pg td dia bgn, bg dia hisap sebelah kiri..
pastu dia sambung tdo balik...
aku plak terus mengepam...
x tahan sgt dah..sakit gile.....
tu pun ada lg aku rs..tp sbb aku dah malas..tgk jam dah 620am
x mandi lg....terus la stop...

so, kawan2 yg tgh cuba utk memperbanyakkan susu badan..
cuba la mkn cheese..
mn tau kot2 ia nya serasi dgn badan anda..

good luck ya...

Wednesday, October 13, 2010

~dapat brg free lagik...~

masih ingat kah lagi dgn entry ni?

kan saya ada bgtau, saya hntr 3 form...
semalam saya dpt lg satu....
kali ni bola plak....
pilih bola ENGLAND....

ajmal bkn main suka nak kick sana sini..
tp xbleh kick sgt sbb bola tu diaorg x pump lg..
kena pump sendiri...
kat surat tu awal2 dah bgtau,
xleh pump dgn sebarangan pump..
kena pump dgn pump bola je...

mn la aku nak cr pump bola nih.....

apa2pun saya suka dpt brg free...
pasni tunggu lg satu la yg last...



surat penerimaan, surat pengesahan penerimaan dan bola....


surat pemberitahuan yg xbleh pump bola sesuka hati dgn pump tayar...

apa2pun saya suka...
suka sbb dpt brg free..:)
jom nyanyi lagi...

kuda ku lari kencang hati ku rasa riang...:)

p/s; chiq, k.na rs yg last nnti k.na redeem bag.kalau betul bag, bleh la chiq ambik se...

Tuesday, October 12, 2010

~open office 2010~

hr jumaat, penutup syawal, office saya telah membuat open office..

tema nya pot luck...
setiap department or division kena bw sekurang2 nya satu menu...
kalau depatment yg kecik2 tu, bergabung je la sesama dept. yg kecik2 kan..

antara menu2;
-kambing golek
-laksa johor
-nasi dagang
-kuih muih melayu
-murtabak special
-satay (ni aku rs kat 3000 cucuk kot)
-roti jala
-nasi minyak
-nasi briyani
-rojak buah
-nasi lemak
-bubur kacang hijau
-bubur kacang merah
-bubur cha cha
-macaroni goreng
-laksa
-sandwich

erm..apa ntah lg...x ingat dah la...sbb banyak sgt..
majlis di mulakan jam 4 ptg..
best jugak sbb banyak mknan...mcm2 jenis...
paling best, kambing golek...
company telah contribute 10 ekor kambing golek...
di datang kan khas dari hotel singgahsana, pj...
office kami ni mmg gini...
hampir setiap tahun kalau buat jamuan hari raya, or jamuan besar2 an..
mesti tempah kambing dr singgahsana pj nih..
sedap....hingga menjilat jari..

awal2 tu, aku tgk penuh dgn staff lg...
start pukul 6, staff pun dah ramai balik,
tgk2 penuh dgn visitor dan patient plak..
patut nya jamuan ni utk staff je...
tp bila dah tgk muka2 diaorg yg sungguh kesian..duk tepi2 koridor sambil mkn...
aku jd mcm kesian la...

selain jamuan hari raya,
ada gak persembahan nasyid accapella, pemenang utk pertandingan biggest losser (hadiah utama, cash rm1k), pastu apa ntah lg persembahan...
aku x ambik port sgt...
sbb pada aku, baik la mata aku tgk mknan sambil pilih nak mkn apa
dr tgk persembahan kan...
makan itu penting ok....:)

ok, layan gmbr..



anak dara, mak dara, mak budak..:)


tgh hidang roti jala...dr division kami..


dgn kakak senior...


laksa johor..sedap...


kambing bakar...sedap...


1st round utk pinggan aku....aku rs kambing ni 3 pinggan kot aku ambik...:)


suasana sekitar majlis..


ms ni ramai org lg...


kuih muih melayu dan carrot cake dr SR...


sandwich sardin dan telur..


pinggan aku utk di kongsi 3 org...tp yg banyak mkn, aku jugak...


makin ramai org..


abg ni nak bakar sate utk kali ke brp ntah...

Monday, October 11, 2010

~nak update blog, tp...~

nak update blog tp...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

xleh nak upload gmbr...
erk..kesian nya kat aku...
bnyk gmbr nak letak ni....
ntah apa2 la ofis aku nih....
stress kejap..:)

Friday, October 8, 2010

~hari ni hari terakhir...~

hari hari terakhir dalam bulan syawal kan..
pg td kat hot fm, banyak sungguh lagu raya...mcm raya nak start je...:)

mesti banyak org buat open house hari ni kan..

aku plak, mlm td, neighbour buat open house...
buat kecil2an je....
dia buat lontong..
1st aku ambik nasi impit, mkn dgn rendang, sambal ikan bilis..
bleh plak aku x nmpak semangkuk besar kuah lontong....
dah separuh jalan aku mkn, br aku nmpak kuah lontong tuh...
pastu br la nmpak mangkuk yg dia letak utk mkn lontong...
ms tu aku guna pinggan biasa je...
huh3x..cedok kuah lontong sikit..
mak ooi....sedap nya....
nak tambah lagi segan la plak..hu3x...
asyik la duk teringat kat lontong..
pg ni aku bekpes lontong yg x berapa nak sedap mcm mlm td...
hu3x...

ptg ni ada open office...
office saya buat jamuan hari raya hr ni...
mcm2 menu ada...x sabar nak mkn...hu3x....

erm..rs x puas lg mkn biskut raya...
erk...akak, biskut raya ada lg x?
biskut raya rumah akak saya sedap tau...:)

Thursday, October 7, 2010

~gelagat anak2 saya~

gelagat anak2 saya di rumah2 terbuka yg kami hadiri baru2 ni..
ada jugak yg x sempat snap sbb aku sibuk nak mkn....

gaya mcm kat rumah sendiri je..hu3x..anak ku anak ku....
tp diaorg ni kalau xde budak2 lain, berani la nak main..
kalau x, jgn harap..berkepit la diaorg dgn mama dan papa...
ni semua gmbr beraya kat rumah kawan2 dan sedara yg close je...
yg mmg kitaorg dah biasa dgn diaorg...
kalau rumah kwn2 yg x biasa, mmg aku x bg jugak..ye la..segan gak kan...


ni tgh warm up...


ok mama, ambik gmbr mal kat kerusi kecik ni....


aqil dah start tolak kerusi ni....


tgk aqil...dia tolak kerusi ni merata2..
mentang2 kerusi ni sama tinggi dgn dia...


ni gaya mcm kat umah sendiri plak....siap baring bagai...


baring la kejap......





hi bang..seronok nmpk.......








ni ms g beraya kat rumah cousin kitaorg kat KJ bersama2 dgn family abg...


tgk kakak..bila dia tgk aku ambik gmbr, dia dtg menari depan aku..


seronok la tuh konon panjat sana panjat sini...


ajmal jumpa set ultraman kat rumah ni...
terus dia mintak permission aku utk main,

cerita pasal anak2...seronok tgk perkembangan diaorg skrg ni....

ajmal irfan;

-mmg dah x pakai pampers langsung time mlm nak tdo je pakai
rs nya sebulan je kot train kat rumah time weekend..
pastu suruh bbsitter train kat rumah dia..bbsitter pakai kan time tdo je....
tp start lepas raya bbsitter bgtau dia dah x pakai kan time tdo..tgk ok je...
tp time tdo malam mmg pakai la...xtau nak train mcm mana utk x pakai time tdo mlm...
ada sapa2 tau x camna nak train x pakai pampers time tdo?
syukur alhamdulillah...senang sgt train ajmal nih....
(rasa mcm nak beli kan ajmal spender la..mama xcited nak belikan spender ultraman dan ben 10 kat dia..)

-dah makin banyak vocab dia...kenkdg x terlayan...pagi2 pas hntr dia, pas kiss, salam dia, mesti dia pesan, "mama, jgn bw kereta laju2 tau"..owh anak ku....hu3x....

-seorg abg yg penyayang...bangun tdo mesti cr baby..kalau baby xde dpn mata dia terus dia tanya mn baby dia...kalau baby nangis, cepat2 dia pujuk...tp kenkdg keluar jugak ayat dia "baby ni sibuk jeeee" ni kalau time dia moody sikit n baby nak cium2 dia...

-skrg ni dah start bg dia pinggan sendiri utk makan..sebelum ni dia dah lama mintak tp x pernah bg dia mkn sendiri...tp br2 ni ajar dia mkn sendiri, tgk ok je...tumpah sikit2 tu biasa la kan....
(mama xcited nak g ikea belikan pinggan & sudu plastik utk dia tp papa bz plak...xpun cr pinggan plastik yg ben 10 punya...ada x erk yg ben 10 punya? hr tu g metrojaya, ada yg dora, spiderman, & thomas n friends je..)

-suka tgk dvd cartoon..weekend hr tu, smpai 3 kali berturut2 layan toy story 3...mama yg tgk kejap2 pun dah tau cite tu camna...dia smpai bleh hafal certain2 dialog..hu3x...kdg2 malam2 pun dia nak tgk cite tu..smpai nak tgk news pun x bleh...biasa nya kalau mlm, pasang pas news tu, bg dia susu, senang sikit dia tdo..tp tgk gak la..hr tu pernah dia tgk TS 3 ni smpai kul 11 mlm...huh3x...

-over manja..sikit2 mama..sikit2 mama..susu pun nak mama bancuh kan...kalau papa nak tlg buat kan, dia x mo...huuuu3x....xbleh kena marah sikit...kalau tegur sikit, cepat2 dia buat muka..

-kdg2 dia suka point to baby atas apa yg dia buat..cth; mama tanya, sapa yg sepah2 kan mainan ni...then dia akan jawab, baby mama...baby buat...hu3x..padahal mmg dia yg buat...ajmal..ajmal...

aqil raziq;

-dah boleh berjalan 2-3 langkah....tp kalau dia malas, dia jalan pakai lutut....hu3x...

-hr tu nurse dah suruh mkn nasi lenyek tp dia asyik muntah..mungkin nasi mama buat x brp lenyek..mama malas, terus blend kasar sikit..tgk dia mkn ok la...

-gigi nahi he.....heh3x...

-time mama masak kat dapur, dia pun duk dapur, main pinggan mangkuk, botol2 dlm drawer, tuperware2 dlm cabinet...abg tgh tgk tv dia x layan pun....

-tgh malam pun sekali je bgn..kadang2 x bangun langsung...hu3x...

-ni pun over manja gak ni..pantang nampak mama...kalau mama x ambik, memang merengek la..