Thursday, January 6, 2011

~celcom sale~

korang jenis setia x terhadap satu2 brand yg korang guna....
aku ni kategori kan diri aku ni sebagai setia terhadap satu2 brand jugak la...

cth;

dulu ms belajar, ayah belikan aku prepaid maxis...punya la aku guna beriya2..
org kata celcom murah, digi murah...aku x tukar pun even ms tu starter prepaid dah murah gile..dan masa tu mahal gile kalau buat call dr maxis. nasib baik la zaman bercinta dulu, mr azam pakai line, so, dia je la tepon aku...ala..biasa la zaman bercinta, bil melambung pun apa kisah kan..nak ngorat punya pasal...eh eh...

tp skrg aku dah berpaling tadah dr maxis. sbb promosi x gempak sangat. terima kasih celcom sbb buat promosi besar2 an hingga buat aku tertarik nak guna celcom.
dah 5 thn aku jg pengguna setia celcom...setia la tu kan....tp aku tau, ada org lain lg setia...no. hp dr zaman belajar x tukar2 smpai sekarang....

pastu hr tu plak, ms nak pakai broadband, dan dan tu nak celcom sbb org kata bagus..dan promosi gempak. aku pun ambik la..awal2 mmg terbaik tp lama2 sendiri mau ingat...nak dpt HSPA tu susah nak mampus....tp aku masih setia jugak. aku pun xtau kenapa aku sebegitu setia walaupun servis dia amat la menyedih kan....kawan aku dok zikir kat telinga suruh pakai streamyx..tp hati aku x terbuka lagi nak tukar...mungkin telekom perlu buat promosi yg gempak lagi agar hati aku terbuka....

mr azam suruh tukar digi sbb servis digi pun not bad. ada la jugak guna 2nd no. tu no. digi..mmg puas hati la....

baru2 ni plak kan start celcom sale tu...nak di jadikan cerita plak hp rosak. pastu ambik la salah satu hp yg termasuk dalam celcom sale tu. mmg berbaloi2 la......drpd ko beli phone kat luar, baik beli kat celcom sale..berbaloi2 u....tp selain drpd sale utk phone, ada jugak sale utk product2 celcom yg lain. cth; yg mn pakai prepaid, korang top up je dpt kumpul token...tp kumpul smpai 31 march 2011 ni je tau...pastu nnti dgn token tu, korang bleh je redeem apa2 pun...nak redeem blackberry ke, lg phone ke...

korang bleh check brp jumlah terkumpul token korang. tp kena register dulu. aku xtau la mcm mn nak register ikut fon tp online aku tau la..korang pergi kat website celcom, pastu register kat online customer services. nnti korang bleh tgk brp token korang yg terkumpul.

mcm aku, no hp aku x bnyk sgt terkumpul sbb aku guna prepaid. aku jarang2 top up sbb xde duit nak top up. tp aku check utk celcom broadband aku bleh tahan banyak toke yg terkumpul. terus berangan nak pakai blackberry....

ok korang...bye...

eh jgn ingat aku dpt ads. drpd nuffnang plak utk entry ni..xde kaitan ok...aku cuma nak cerita pasal kesetiaan aku kat celcom dgn harapan agar celcom akan letak bnyk iklan dia kat blog aku....hah3x....keji ok...

10 comments:

~ As ~ said...

aku setia pd digi, smpaikan iklan nuffnang aku pun asyik digi je..

SyidaGorjes said...

daku setia bersama maxis.dari prepaid sampai la post paid.
everything hv to be paid.hehehe

Afne said...

ana, afne guna maxis dr zaman anak dara. lps hilang hp no celcom thn 2002 dulu trs tukar maxis. eddy guna bil maxis tp dia mcm nk tukar digi sbb rate diorg lg murah katanya.

Mama NeeYa said...

ehhee... kite serupa la nana. sgt setia... ahhaa... psl broadband wireless, kene ikot tmpt jgk kalo nk dpt servis yg bagus.ade tmpt, oke dgn celcom, ade tmpt oke dgn maxis. digi mungkin bagus sbb tak ramai lg org pakai kot.tah la. huda ni pon dlm dk pk2 nk pakai broadband ape nih.cam nk tuka sbb hrga naik back to normal dah lepas dpt diskaun rebat sbb pengguna setia maxis.tp lately, servis maxis tak oke sgt kt umah ni.kdg2, memarahkan jgk

mama_umar_maryam said...

ok, gimme 5, zt setia dgn celcom sejak kt matriks lagi ;p

~ana~ said...

as,org digi tau ko ada blog kot..sbb tu ko selalu dpt iklan digi..:)

~ana~ said...

akak gorjes mmg setia pada yg satu la...

~ana~ said...

afne, digi mmg murah sgt2...murah dr celcom lg...

~ana~ said...

huda, kalau servis x bagus mmg hangin kan..

~ana~ said...

zety, yup..vote for celcom..:)