Monday, January 24, 2011

~hujung minggu yang penat~

hi all....

apa cite weekend korang?

eh eh sebelum tu, nak tnya korang la,
pg td korang dgr x kat hot.fm pasal blogger yg buat income smpai rm1juta..
pastu fafau dgn AG call redmummy tnya pasal rm1juta ni.
ada jugak pendengar yg call, hntr komen kat fb hotfm reply pasal cite ni..
ada la terkeluar 1-2 vlogger yg bg respond pasal ni..
dan ada jugak caller yg suggest blog mana yg best bc...
dgr2 jugak kot2 nama blog aku terkeluar...
hah3x..blah la weh ana..berangan x sudah..sapa la yg suka bc blog ko ni..
merapu je lebih.....

ok ok...back to story asal...
hah..hujung minggu br2 ni penat sungguh rs...
hr sabtu mr azam ajak keluar, xde destinasi tp ke arah bndr utama..
so, aku ajak ke ikea..padahal xde mende pun plan nak beli nya...
tp tgk2...bnyak gak rm melayang..



beli lack table utk laptop alasan- meja skrg ni x cantik,
kerusi mamut alasan -aqil dan ajmal selalu berebut kerusi mamut yg ada sebiji tu,
cawan colurful utk anak alasan-aqil dan ajmal skrg ni suka pegang cwn sendiri nak minum air, kat rumah kurang gelas plastik. padahal hadiah set cawan/mangkuk plastik yg org bg kat diaorg berdua berlambak bawah katil.
quilt cover beli sbb murah. rm29.90..ke rm0.90 tu xde...aku suka gak pakai quilt cover ikea ni. kain dia sejuk. tp quilt cover dgn sarung bantal je la. kena cr cadar sendiri.
bekas letak sudu tu utk ma sbb hr tu ma berkenan tgk akak punya, pastu ma suruh beli kalau ke ikea.
yg set periuk tu beli sbb murah. rm25 ada 3 periuk kat dalam tu. mr azam kata, kalau nak, ambik la tp kena rajin la masak..hah3x..mcm selama aku x masak je. tp balik2 rumah mlm tu, aku order pizza gak..hah3x...



aku ada tgk benda alah ni jugak. set jahit2 ni. mr azam kata, ambik je la..dah org offer nak beli kan..tp aku bleh plak tolak mentah2 dgn alasan kesian sbb dia dah beli periuk tu utk aku, xkan nak beli set jahit ni jugak. lgpun aku rs mcm mahal. tp mr azam kata murah. dia beriya2 suruh aku ambik sbb dia kesian tgk bekas peralatan menjahit aku skrg ni..daif sungguh. hah3x..tp aku ni iye iye jugak tolak. sengal aku ni kan...dah org nak belanja, ambik je la...sokmo aku gini. kalau m azam nak beli kan apa2, sokmo aku tolak. kesudah nya, smpai skrg aku masih teringat2 bekas ni..harap2 la bila ke ikea lg pas ni, mr azam offer lg nak beli kan utk aku.....abg, please take note if u read this..:)

lepas ke ikea, g jumpa cousin mr azam, dia ajak mkn kat kl. g mkn ikan bakar tanglin. aku rs ikan bakar tanglin ni pricey sikit la berbanding ikan bakar belakang istana negara.

lepas mkn, diaorg ajak jln2 ke midvalley plak. beli brg anak2 sikit...balik rumah ptg tu...fengsan kepenatan..nasib baik dah buat separuh laundry....

hari ahad duk rumah je. lgpun mr azam keje. sambung buat laundry...masak ketam bercili, ajmal mkn nasi bnyk sungguh. ajmal ni maintenance tinggi sikit la...mkn fish, udang, ketam. ayam dgn daging dia kurang sikit..heh3x...

ptg tu, kak dtg, hujan plak..pastu mula la lapar...buat la donut. terfikit nak buat donut letak inti coklat dan topping coklat...tgh duk leka2 uli donut, tetiba kawan aku maz yg duk tingkat 7 dtg..huh..haru biru sbb rumah bersepah gile..dia kata, dia call aku nak bgtau nak dtg tp aku x angkat. ye la..ntah mn2 aku letak fon aku tu....borak2 dgn maz sambil kak goreng donut...:)

sorry, resepi donut aku main hentam je. nasib baik jadi. aku ikut resepi mn ntah aku ambik, pastu main murtad resepi sikit...tambah itu tambah ini..nasib baik alhamdulillah menjadi. lepas hajat anakanda ajmal nak mkn donut..:)


terhangit sikit..sbb x confident nak angkat takut x masak kat dlm...:) ..tp biasa la..rupa tidak menjanjikan apa2 yg penting rasa..rasa mmg sedap...:)x abis2 nak puji diri sendiri masak sedap

ish..penat sungguh la rs hujung minggu nih..rs mcm x cukup plak cuti 2 hari. bnyk lg benda yg x sempat nak buat kat rumah tu...xpe la..buat sikit2...


2 org hero yg sentiasa menceria kan hidup mama..:)

14 comments:

MadianiMamat said...

laaaaaaa aqil ke tu???????????igt kan anak kwn k.na....hahahhahaha

lain gilerrrrrrrrrrrrr muka die..

itangmanih said...

kaq dtg bangi ari sabtu...ari ahad pengunjung desa petaling lak...sian dia,mesti bosan dok kuarters tu..hehe...akak pun plan nk gi ikea tp last wiken x dpt pi...tunggu kontraktor/org dtg settlekan umah tu...at last,settle sumer kecuali pili sinki..ada problem sket..adehla..semlm dok ngemas brg2 kt dapur..pening nk pikir brg nk letak/susun mana...last2 yg penting je masuk cab,yg lain dok la dlm stor...penuh dh stor kitorg..huhu..wiken ni nk gi ikea,cari brg..bg organize sket dapur tu...

rATu kEBaYA said...

penat mmg penat.. mmg tak cukup masa 2 hari tu kan.. rasa nak sambung je..

MadianiMamat said...

akaq, kaq mmg boring duk kuarters tu...hehe...kalau die call adini, mesti die cite dgn chik lps tu...die kate sian dini n adam...hehe

~ana~ said...

chiq, aqil br lepas potong rambut.hr jumaat tu kami trim rambut dia..hu3x..asyik la dok sentuh kepala dia sbb xdok rambut doh...

bila tnya, mana botak head..cepat2 dia angkat tangan..:)

~ana~ said...

akak, kalau dia dtg umah best sikit sbb kalau na masak ada org mkn..heh3x..eh akak, lupa cakap..bj pregnannt jgn buang tau..i nak...:)

~ana~ said...

aishah, tu la..rs mcm x cukup tgn je 2 hr tu..mcm2 bnda nak buat..:)

aishah, ana x bleh masuk ar blog aishah..hr ni dah 5x masuk tp x berjaya..kenapa erk...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhhhhhhhhhhhh muka hero dua org tue .. sorag rambut lebatnyer ..sorg lagi rambut licin .. comel ;-0

~ As ~ said...

Azam tak pndai buat peace sampai la skrang...padahal budak lain buat cute je aku tgk...

SyidaGorjes said...

sabtu dan ahad langsung tak klua dari pintu umah.so takde modal nak buat entry,tu pasal entry hari ni ringkas.hehehehe

~ana~ said...

kak d, tu rambut baru tuh...heh3x..papa dia sendiri yg trim..:)

~ana~ said...

as, ko ajar x abis lg kot..cuba ko ajar smpai khatam cmna nak buat peace tuh...

~ana~ said...

akak gorjes, xpe la duk rumah pun..kena rehat bnyk2..:)

itangmanih said...

chiq:sian dini ngan adam?bakpe?sbb xde dh org nk layan diorg ek sbb mak ayah diorg busy ngemas umah x abih2...huhu..

nana:bj pregnant akak besar2 la...kang nmpak cam pregnant kembar plak...wakaka