Tuesday, January 11, 2011

~mohd chan abdullah~

cerita berlaku petang sabtu baru2 ni...
alkisah nya mr azam kan x pergi lagi rumah baru abg & akak kat bangi.
ms diaorg pindah last week, mr azam keje...
so, sabtu br ni, bw la dia g rumah abg...
sampai2 tu, tnya abg dah mkn ke belum...diaorg pun x mkn lg sbb ada kontraktor dtg pasang pintu,
maka, kami pun g la mkn sekejap. abg suggest kan mkn kat mohd chan abdullah.
dia suruh kami tapau kan je utk dia dan akak memandang kan kontraktor tu lama lg nak siap kan keje nya...

restaurant mohd chan abdullah, selama ni duk dgr zety je duk cite kat blog, dia mkn kat sini..

abg pun bg la direction camna nak pergi rest. tu..abg pun mcm blur2 jugak...
tp xpe..xpe..kami faham...tmpt baru kan..x familiar sgt lg...
mr azam pun bkn nya expert sgt area bangi ni...sikit2 bleh la....

lokasi; kalau mc'd, kompleks pkns tu sebelah kiri korang. masuk ke kompleks pkns tu. simpang pertama, masuk kanan, terus je smpai la nmpak shop lot baru sebelah kanan, nmpak la rest tu..

aku xde la xpert sgt area bangi ni...kalau korang nak tgk map, bleh masuk sini.

kitaorg hr tu sedikit sesat la mencari. smpai mr azam dah give up..ms nak u-turn tu dia kata, 'kalau x jumpa lg kali ni, kita cr kedai mkn lain'..then...terus je nmpak depan mata...hah3x..suka i...jumpa jugak akhir nya....


nmpak x kedai bake with yen tu...dia br bukak situ...bertambah lg suka aku sbb aku mmg nak beli cooking choc....senang gitu..:)


menu.


tgk 2 org kat tingkap sana..kejap ok..kejap gaduh....


anak papa...:)


bab ambik gmbr mmg ceria.....


ajmal dgn adini nak air milo. mn ada air milo. order je tea bunga, harap2 diaorg nak. kesudah nya..tea bunga tu aku minum, diaorg berdua minum air 'nasi'. adini panggil air barli tu air nasi...heh3x....mr azam punya apple juice.


order nasi ayam utk ajmal dan adini. suka suap kan nasi kat adini. bnyk dia mkn. berselera. ajmal asyik nak main je...


mine-nasi goreng kam hong


mr azam punya-nasi goreng apa ntah..

makanan semua sedap tp choice utk minuman x bnyk sgt. ni 1st time me & mr azam mkn makanan chinese muslim ni. so, mmg ada kelainan sikit la pada kami. tp masih menepati citarasa kami.

korang pernah try mknan cina muslim ni x?

22 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kt area meru ada satu rest chinese muslim i .. x pernah try lagi ana

A D I A said...

i jarang pi sana sbb my husband tak suka. tapi i suka teh bunga dia, homemade kan. suggest apa yg menarik sana? i try kewtiau apa tah hari tu, tak sedap. banyak pulak tu.

MadianiMamat said...

mkn tu abg blanje ke byr sendriiiiiiiiii?????????????hahha

Cik Ina minat Do do Cheng said...

salam ziarah

Sekarang akak perhatikan banyak sangat restoran mengunakan nama cina muslim. Maaflah kebanyakannya , tak menepati citarasa langsung.

Kalau cina muslim sebenar nasi goreng cina belum makan dah bau keharuman minyak bijan , tapi 2 kali akak pergi sama je.

~ana~ said...

kak d, nnti try la yea..yg mohd chan ni pun ada kat area kak di tu kalau x silap...

~ana~ said...

adia, teh bunga dgn barli tu dia tulis kat menu, homemade. tp xtau la betul ke x. eh..u try la nasi goreng kam hong tu..tp bnyk serai.smpai i duk pk, org cina mmg bnyk mkn serai ke?

~ana~ said...

chiq, ambe tau la situasi ambe jugok. xkan tu pun nok suruh abg byr. kami yg nak mkn kan..nasi ayam abg pesan tu, ambe x ambik pun duit even abg bg. ambe sedor la diri ambe ni jugok...

~ana~ said...

kak ina, saya mmg x pernah mkn masakan cina muslin ni. ni 1st time. tp sedikit pelik sbb nasi goreng yg saya mkn tu bnyk serai smpai kan saya tertanya pd diri sendir...masakan cina muslim mmg guna serai yg bnyk ke...

SyidaGorjes said...

dah 3x pei since kat klana jaya ni dah bukak.pastu aritu baru found out kat wangsa maju pun ada.suka ktiow cantonese dia.sedap dan byk.

.::Lynn::. said...

tak pernah rasa lagi...

mama_umar_maryam said...

uhuk3..tersedak lg! mohd chan kene bg akak mkn pree nih,heheheh

mama_umar_maryam said...

ana, planner dah smpii..tengkiuuu..nnt zt tepek kt blog ye

rATu kEBaYA said...

tak pernah lagi makan kat kedai cina muslim ni.. lepas ni kena trylah...

nieda said...

ramai yg wat review psl restoren mohd chan abdullah ni. hari tu perasan kt meru klang ada restoren ni baru buka. Harus terjah nanti..hehe

SitySha said...

i luv chinese food.Best kat mandarin hotel,tp tu tunggu org blanja la.hihi
Penah makan kat kedai Chan Abdullah ni,dah byk branch dah.Aku pegi kat Tmn melawati jek.penah makan die punye sharkfin soup,x sedap sgt..huhu

~ana~ said...

akak gorjes, nnti nak try la ktiaw cantonese tuh...kat taman melawati pun ada kan...

~ana~ said...

lyn, nnti try la rs..x jauh bangi tu kan...

~ana~ said...

zety, hr tu ms pergi tu ada nmpak mohd chan tu...tp just senyum je la...:)

~ana~ said...

aishah, nnti try la pergi..kat klang pun ada kalau x silap....

~ana~ said...

nieda, erm..tu la..ana rs rest ni tgh glamour skrg nih...

~ana~ said...

pn ct, aku x mampu kat MO tu...heh3x..

||imanja|| said...

hye ana
owh ni kawasan liputan kiter...hahaha bangi peberet ku slalu.

mm nasik ayam dan teh bunga tu dah try. Oklah biasa² aje pada kiter. nasik goreng yong chow dia sedap. pastu kantonis mee apa ntah pon sodap. Aritu nak try pau dengan dim sum dia, tp dah terkenyang sgt plak...nasib tk order.