Monday, January 31, 2011

~musim~

happy monday u all...
ramai ke yg keje hr ni?
aku pun keje jugak..terpaksa...heh3x..

awal2 nya aku dah apply leave utk hr ni dan rabu ni...
ingat nak balik kg..
tup tup mr azam kena keje...
fikir punya fikir rs x smpai hati nak balik kg bergembira bersama keluarga
tetapi si suami gigih bekerja di bandar mencari rezeki untuk keluarga...
sgt la x smpai hati walaupun hati meronta2...
pujuk la hati sabar kan diri...:)
tmpt isteri di sisi suami kan...:)
so, cuti di batal kan...bekerja la saya pd hr ni..tp hr rabu ni cuti jugak..:)
aku ingat jalan clear la...keluar la lmbt...besraya mmg la clear..masuk jalan tun razak..mak oi....
maafla aku terpaksa cilok ke kanan ke kiri ke kanan sbb aku udah lambat...:)

ok kembali pada tajuk..:)
kat ofis korang bnyk x dpt limau?
ala..limau org cina dok bg sempena CNY ni kan...
kat ofis aku ni...ya allah..berkotak2..
ingat kan sbb thn ni dgr cerita, limau mahal,
xde la supplier nak hntr kan..
tup tup minggu lepas x henti2 limau masuk....
jumaat br ni, aku rs dalam 10 kotak kot kitaorg terima. utk hr jumaat sahaja.
pheeewwwwwww......
budak2 kat sini brp kerat la sgt kan...
lgpun kalau nak mkn, mmg x habis la sekotak pun...
biasa nya tiap2 thn at least setiap staff akan bw balik 1 kotak sorg.
tp ada je yg x bw balik pun.
aku ambik sikit bg bbsitter then ambik sekotak pos kat kg...
eh bkn pos..gila ko nak pos limau..berat tu....aku pass kat adik aku suruh dia bw balik.
jumaat br ni bos aku kata,

'ana, u x boleh balik selagi limau2 ni u x habis distribute'

gila ko..dah la ms tu pukul 5 ptg....
limau ada 10 kotak. dah xtau nak bg kat sapa sbb aku rs semua dept kat level aku ni aku dah bg.
dgn muka sepuluh sen, aku g kat punch card (nasib baik ofis aku sebelah punch card),
aku kata, 'akak2 (padahal aku x brp kenal pun diaorg, staff sini ramai), akak nak limau x, sila dtg ambik kat dept. saya...ada yg malu2 sbb bos aku ada kan. tp aku suruh je diaorg ambik....ambik bnyk2...aku tgk sorang2 ambik 3-4 biji je...eh kalau mcm ni bila thn nak habis kan...kakak2 yg ada tu dlm 5-6 org je...huh..aku surh je diaorg ambik bnyk2..tp masih x habis...

last2 ms bos aku pergi mn ntah...aku kemas2 brg terus blah...aku rs dlm 4 kotak lg x luak...
hah3x..lantak..aku dah xtau nak bg kat sapa....







oh..btw, aku ada petua kalau nak mkn limau ni..
biasa kalau korang mkn, mesti batuk2 kan...ok..
kalau xmo bg batuk, korang basuh dulu limau tu..basih dgn kulit2 dia tu then br kupas br bleh mkn..ni supplier aku yg mn ntah bgtau aku 2 thn lepas. kalau x, tiap kali aku mkn mesti batuk...lepas aku buat mcm tu dah x batuk dah....kata nya, diaorg peram limau ni dgn ubat apa ntah utk bg masak. ubat tu melekat kat kulit limau tu la yg menyebab kan korang sakiit tekak bila mkn limau ni....

ok la korang...selamat bekerja...:)

4 comments:

SyidaGorjes said...

kami yg kat opis ni pun byk dpt limau.sbb kami contractor/developer, hofkoz le sub-con and supplier bagi.tapi sampai ke hari ni akak xmkn lgsg pun.sbb takut chemical dia tu.

nieda said...

wow, ini demam limau ni.

Cik Pah said...

aikk..cik pah kan ade.. mai sini anta sekotak.. ari tuh makan tak puas..

mama_umar_maryam said...

samelah dgn syida,takut nk mkn byk2 , dahla hari2 mmg gune suara merdu nih utk students,hehehe