Thursday, January 13, 2011

~satay station~

ahad tu, cousin mr azam dtg rumah..sj lepak2 sbb dah lama x jumpa. oleh kerana aku mmg x masak ahad tu, so, mr azam ajak mkn kat luar. diaorg ajak g satay station.
dah lama aku dgr pasal satay station ni...2 thn lepas kot tp x pernah pergi pun.

maka nya lepas maghrib tu berduyun2 la kami ke satay station.

nama rest; satay station
lokasi; yg ni aku xleh nak bg tepat2 sbb aku tgh mamai...sakit kepala kena sinus time tu...tp sbb nak mkn, gigih jugak keluar. ok..mcm ni..kalau dr mrr2, dr arah cheras, korang exit yg kat tesco ampang pastu masuk kanan. nnti korang tgk je sebelah kanan, ada signboard satay station.


kami ambik tmpt duduk kat dalam. boleh bersila. senang anak2 nak duduk. ms org dtg ambik order, aku mintak menu..tp dia kata,

'maaf kak, kitaorg xde menu..kat sini cuma ada satay dan mee rebus je'

okla..order mee rebus dan satay.


ni antara air yg di order. carrot susu tu sedap tp bnyk nau ais...


satay ayam....


satay daging..


mee rebus...


3 org kana2 ribena yg asyik bermain..langsung xmo mkn.....


tgk la aqil raziq ni. dia pantang jumpa bag ni..dia nak bw je ke mn2 dia pergi. ms nak keluar rumah, aku suruh dia tinggal kan beg ni tp menangis2 dia nak bw..galas je la bag tu ke sana ke sini..hu3x...

sorry gmbr x cantik sgt..aku xde mood nak ambik gmbr..kan aku kata aku sakit kepala...

bg aku taste mknan dia boleh la di terima tekak..(aku ni semua mknan boleh di terima tekak..huh)...satay tu rm0.90/cucuk..tp sedap la...mee rebus tu rm6 semangkuk...

so, pd korang yg x pernah terjah lg sini, try la pergi mn tau kot2 lulus piawaian anak tekak korang....

ok, nak blah dah..bye...

14 comments:

||imanja|| said...

suka sgt mee rebus dia. kiter mmg tk cukup semangkuk sbb sket sgt....hahaha..slalunya pergi kt setiawangsa ja. sbb kg pandan tu terhad sket kalau nak duduk dlm rumah tu

Nana said...

xpenah try lg makan sini
kt stiawangsa ada buka
bila nk terjah ni

rATu kEBaYA said...

dah lama tak makan satay.. last makan last year makan2 raya kat opis.. huhuhu

Mama NeeYa said...

hmm..sedapnya satey, tp mhl sket dr satey kajang kan? mana sdap compare dgn satey kajang samuri tu?

mama_umar_maryam said...

eh eh..mlm td pon g kt kedai satay tp zt kontrol2 mkn,heheh

Hairil Rizal said...

Saya shuke mee rebus. Terjah!!

~ana~ said...

sue, oo kat setiawangsa pun ada erk...xtau plak..:)

~ana~ said...

nana, nnti amrul balik, bleh la bw mkn kat sini...

~ana~ said...

aishah...sedap satay ni tp jauh bebenor nak dtg sini kalau semata2 nak mkn satay..hu3x..

~ana~ said...

huda, sata samuri tu rm0.60 kan secucuk..ni rm0.90 secucuk tp lg besar dan lg sedap dr satay samuri..

~ana~ said...

zety, kenapa control mkn?tgh diet ke?

~ana~ said...

hairil rizal, sila terjah pastu buat review erk..:)

A D I A said...

wahh suka tul tmpt duduk camtu, sambil bersila.

~ana~ said...

adia, mmg best...nak nak bila dah ada anak ni..senang je i rs...