Thursday, February 24, 2011

~bila nama di umum kan.....~

hr ni lambat sikit bersiaran...
eh bkn lambat sikit nih..bnyk ni..
alkisah hr ni mc sbb jeles tgk akak gorjes mc
sakit perut...cerry berry you...
hah3x...
dr hari sabtu lagi kena sebenar nya...
tp masih boleh bertahan...
hari isnin pergi kat emergency kat ofis ni mintak ubat...
ok la sikit...
tp semalam makin teruk plak....
dan bersambund plak smpai la mlm td..
maka, hr ni sgt penat sbb keluar masuk toilet
dan saki baki sakit perut tu makin ada...
so, senang cerita, mc je terus...
mungkin la sbb saya ni on off mkn ubat kot...
patut nya kena mkn ubat konsisten la....ikut waktu...
ni main sedap tekak je...rs nak mkn, mkn rs malas mkn, x makan..
so, mcm mn la nak ok kan...
he ni dah taubat...nak mkn ubat ikut jadual....

cerita pasal tajuk kat atas plak..
hah3x...jgn salah faham...
bkn nama di umum kan sebagai pemenang ke apa ke.....
ni kisah semalam....
dalam pukul 12 tghri lebih2 sikit la...
me, pergi la ke finance department sbb nak hntr document...
sekali tu boleh plak menyinggah kat tempat my friends kat G floor.
borak2, kawan dan aku pun jenis kaki borak..
sekali tu ms dah nak gerak ke finance dept. tu, dengar la pengumuman..

'kepada puan nor raihana binti mamat, sila berada di jabatan ........(dept aku la) skrg juga.'

gelabah siut...duk fikir mesti la bos dah marah..tp pelik jugak sbb rs nya duk tgk jam,
padahal aku borak dgn member tu dlm 5min je..
x pernah2 smpai kena announce nama smpai mcm ni sekali...
malu siut...satu bangunan dgr aku rs....
smpai kat finance, terus aku call bos aku..
owh..rupa2 nya ada vendor dtg nak jumpa aku...
hah3x..aku terlupa plak aku ada app. dgn diaorg pukul 12tghri.
aku plak jenis kalau pergi mn2, mmg x bw hp....

bila balik ofis, terus gelak besar dgn vendor2 tu, bos, dan juga budak2 ofis...
smpai vendor tu siap pergi cr aku dlm toilet sbb diaorg tahu aku sakit perut..
so, diaorg ingat aku duk kat toilet smpai x kuar2...hah3x...
silap aku jugak x bgtau kat bos aku yg aku nak ke finance dept.
biasa aku akan inform kat dia kalau aku nak ke mana2....
hah3x...lawak la aku rs....
biasa kat sini, announcement tu ada kalau CODE BLUE, nak cr doctor2, patient/visitor salah parking kereta, jarang la staff2 biasa ni kena panggil smpai nak kena buat announcement...


so, kak haslina, tu la cite sebenar nya..heh3x....

6 comments:

mama_umar_maryam said...

hehehehe..klu zt pon gelabah kodok jugak kene panggil nama..seb bek kt opis ni xde interkom camtu..hehehe

Lyana@Mely said...

ishk3...akak ni..len kali bawak hp eh..cian org cari sampai toilet..kahhhhhhhhhhh

Ermayum said...

heheh kelakau - sian u hopefully dah tak ceret eh :)

nieda said...

tetiba famous plak nama kena panggil..hehehe..

husband saya pun tgh cirit birit dari smlm. Kesian terbaring je. Jarang sakit sekali sakit mmg teruk. Suhu pun panas mesti kurang air.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

kenapa nak malu ngan makcik?dalam komen semalam.

Samalah nga makcik , tak sukalah dalam ofis nak bawak hp kulu kilir, termasuk ke toilet. kes ni mesti ofis ko besar, susah nak cari kot.glamer jap kan.

~ana~ said...

zety, malu besau..:)

lyana, hah3x..tu la..smpai ke toilet tuh....

ermayum, tu la...alhamdulillah, hari ni ok sikit..:)

nieda, tu la..famous amos la plak..nieda, mmg la..kena minum air bnyk2 utk cover air yg bnyk keluar tuh..kalau x, minum la ORS tu...

kak ina, sbb kak ina ni matured sgt y rs..tp saya suka kawan dgn kakak..:)...tu la, saya pun x suka bw hp kalau nak ke mn2...ofis ni bleh tahan la besar nya..:)