Monday, February 14, 2011

~ceramah penyusuan ibu~

alhamdulillah, dengan pertolongan kawan2, akhir nya berjaya jugak aku buat ceramah penyusuan ibu kat ofis ni.

aku panggil suraya dari lunatots. dia datang dgn haza dan farah dari sarakids.

aku buat hari jumaat sbb hari jumaat, rehat lama sikit kan (2jam), so dalam 2 jam tu la ceramah, dan sessi soal jawab.

target aku at least aku nak 20 org yg akan menyertai ceramah ni but alhamdulillah, lebih dr tu..tu pun ada lg 3-4 org yg x dpt nak join di sebab kan ada hal yang tidak dapat di elak kan pada saat2 akhir.

seronok sbb dpt tau apa yg aku x tau selama ni. ye la..even aku bf kan baby, bkn semua benda aku tau..ada jugak benda2 lain yg aku x tau . tp sgt2 enjoy. x sangka dpt jumpa, sue, haza dan farah ni secara live. selama ni duk bc blog diaorg je...

2 jam tu aku rs mcm x terkejar..kawan2 aku plak tnya mcm2 dan diaorg ni plak (sue, haza, farah) mcm2 ilmu yang di kongsi bersama kami semua. closing pun aku rs mcm apa2 je..heh3x..nak ambik gmbr ramai2 pun terkejar2, nak bg cenderahati kenang2 an dr pihak kami kat diaorg pun x formal. pakat pass mcm tu je...heh3x...


farah dr sarakids..


eh..iki pun ada..:)


sue layan iki main game...:)


turn haza plak...


iki pun tido...:)


tiba la turn sue plak....


bersemangat achik sue nih..:)






ada sorg kwn aku ni pun bw anak dia...:)


bergmbr kenangan beramai2..ni pun dah ada yg masuk ofis balik sbb ni dah lepas 230 ptg dah...




bergmbr kenangan dgn achik sue..iki nangis plak x nak bg mommy dia bergmbr dgn kami..tp dlm pd tu pun achik sue tetap maintain senyum..:)

alhamdulillah, semua nya berjalan dgn lancar...terima kasih pada kawan2 yang membantu saya melaksana kan ceramah ni. sue, jgn la rs rugi sbb x dpt join..insyaallah nnti kalau ana ada buat apa2 talk lg kat sini, ana inform sue yea..(ada lg plan nak buat talk dlm jangka masa terdekat ni)

8 comments:

~ As ~ said...

bagusnya boleh buat mcm ni dlm waktu singkat tp bermanfaat..aku sukak lah.

Cik Pah said...

bagusnya..cik pah pun belajar bf nih pun melalui internet jer.tak pernah attend mana mana course

Nurull 101 said...

nana..ape info baru yg nana dpt slain yg nana dah praktikkan... share2 laa same

nieda said...

wow..bestnya. ilmu bf ni mmg kena pelajari

~ana~ said...

as,suka tp aku rs mcm terkejar2 sgt la...

cik pah, ana pun sebelum ni bc kat internet je pasal bf ni..ni 1st time attend talk ni...

huda, nanti nana kongsi kan yea...

nieda, mmg best kalau pasal bg nih...

The greatest gift said...

dulu xpernah belajar secara formal pun tentang penyusuan bagi ibu-ibu bekerjaya. Main belasah je n belajar sikit2 dari buku. If ada rezeki, untuk anak ketiga nanti, nak kena join juga la sesi macam ni.

info-latest-best said...

salam

awk blh x uplink page sy kat blog awk..thnk alot ya..good info tentang penyusuan

aThidEaN said...

bestnya macam ni..offis supportive..
akak, boleh tak saya nak daptkan powerpoint pasal menyusu n bekerjaya tu? sy ni beginner ...