Wednesday, February 9, 2011

~d' tasik uniten, bangi~

oleh kerana ma aku ada sini....
mr azam ajak keluar mkn....
tp sbb ma ada kat rumah abg, so, arrange kan la dgn abg kat mn nak mkn..
abg pun x tau nak mkn kat mn...
mr azam pun ajak la g d'tasik, kat uniten.

pada sapa2 yg xtau lagi tmpt ni kat mn,
tmpt ni kat dlm kawasan masjid uniten tu..
dulu aku pernah cite kat sini psl d'tasik ni.

mr azam ni skrg ni kalau nak belanja family ke,
ada nak celebrate apa2 ke, mesti dtg sini...
dia suka dgn environment kat sini...
bg aku bleh la...nyaman je..romantik pun ada rs nya tmpt ni..
selalu time kitaorg dtg, ada tgk couple/family sambut birthday..
yg best jugak kat sini ada live band...
eh..live band erk org panggil...

yg dia nyanyi sambil main alat muzik apa ntah..
pastu nnti dia akan dtg meja ke meja, pastu tnya kita nak lagu apa..
so, nnti ko hulur la sikit kat diaorg kan..
tp kalau xnak bg pun xpe..diaorg x kisah pun...

lately aku rs mcm dah crowded sikit..org dah ramai..
mungkin org dah ramai tahu psl tmpt ni kot..
servis dia pun mcm dah kureng sikit...
dah brp kali jugak la aku pergi, tp servis x memuaskan hati....
tp bkn la setiap kali kami pergi, servis x ok kan...
ada jugak time pergi, servis diaorg ok je...
taste makanan mmg ok la bg tekak aku...
melepasi tahap piawaian aku...
portion makanan pun dah kecik sikit...
dulu ingat lg ms 1st time kitaorg pergi tu...
mkn 2 org x habis...
padahal order yg kecik je...
tp kena faham la jugak kan..harga brg dah makin naik..
semua benda naik harga, so, nak kekal kan harga, kecik kan portion la..
x kisah la kan sbb masih sedap taste mknan tu...
tp xpe la..malas nak komen lebih2..takut la..hah3x..









ok u all....bye...

7 comments:

Nana said...

hahah skang ni kan
ati2 nk review psl kedai makan kan
hahah takut wooo
kena sama 6 juta..mati..

SyidaGorjes said...

berhati-hati bila berkata-kata.ngeh ngeh ngeh.
moralnya, cite yg baik je - selamat RM6M.

Ermayum said...

belum pernah g lagi nanti kita try
:)

thanks drop by Ermayum datang selalu k :)

Hairil Rizal said...

Antara tempat feveret utk makan ni.
Tk penah plak dpt servis tak elok kat sini...

mama_umar_maryam said...

zety blm penah smpi sini lg,blhla try nnt

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Ana kalau nak komen boleh je, tapi janganlah ambik gambar kedai dan sebut nama tempat tu.saja komen nak puaskan hati.jahatkan akak.

~ana~ said...

nana, tu la..6M tuh...terus bankrup...hah3x..

akak gorjes, tu la..mmg takut la rs nya nak review psl kedai mkn lepas ni...

ermayum, thanks..:)

hairil rizal, ooo u selalu dtg sini erk...nnti2 kalau terserempak, tegur la yea..:)

zety, dekat je dr bangi kan..nnti pergi la try..

kak ina, tu la..serba salah nak komen skrg ni. tp idea akak tu bernas jugak tuh..heh3x..