Wednesday, February 2, 2011

~lepas gian~

sbb cuti panjang ni x balik kg,
maka x berkesempatan la nak mkn nasi dagang, keropok lekor , budu bagai kan...
bagi melepaskan hajat, semalam aku ajak mr azam g mkn nasi dagang...
as usual la kat mn lg kalau bkn glenmarie...
gile jauh kan..nak mkn nasi dagang smpai ke glenmarie...
nak buat camna, sini je nasi dagang yg melepasi piawaian tekak aku....



smpai pun dah agak lewat..kat pukul 10am..
tgk2 nasi dagang xde...agak kecewa la...
pastu nmpak dia tulis, nasi dagang bungkus...
aku tnya la..yg ni nasi dagang yg biasa tu ke?
dia jawab ya..cuma beza nya kali ni diaorg bungkus...
ngam ngam je ada 2 bungkus...



alhamdulillah..lepas hajat mkn nak mkn nasi dagang...
ramai org suka nasi dagang ulek mayang kan..
tp nasi dagang ulek mayang x berapa melepasi tahap piawaian tekak aku la...
kalau terdesak sgt nak mkn..boleh la...

kat kg baru ada gak nasi dagang sedap tp dia guna beras merah...
aku mmg reject dulu la kalau nasi dagang guna beras merah ni..
ntah...x serasi kot nya dgn tekak aku....

ms kami mkn tu ada la tgk ramai gak customer yg masuk cr nasi dagang tu...
fuh..seb baik la smpai awal sikit....
ermm....rest. ni kelemahan dia, dia bukak hari bekerja sahaja..
kalau org cuti public holiday pun dia pun tutup la...
mcm semalam, cuti hari wilayah je kan, org selangor still keje,
tu yg dia bukak jugak tu...even hr sabtu pun diaorg tutup...
hr tu aku pernah tnya owner dia,
dia kata, sbb area glenmarie tu kan bnyk ofis2 je..
so, kalau diaorg bukak jugak sabtu or public holiday,
mesti kurang org dtg..baik tutup je kan...

eh..dah bnyk melalut la
i nak masak plak ni..
ok la..bye bye..happy holiday ya....

6 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhh sakan cuti lama yer ana ... alamak lama dah tak mkn nasi dagang ;-)

maya amir said...

suke nasi dagang...yummie:))

mama_umar_maryam said...

best kdg layan nasi dagang nih,kt Bangi ade gak rest nasik dagang,tp zt suke g area Nilai,sedap giler,heheh

^^nu[dd]yra^^ said...

salam...
sayer suker makan nasi dagang wpon sy bukan org pantai timur...
hehehe...
n sayer layan nasi dagang ulik mayang tuh....
hehe...
btw, nk tnyer...glenmarie yg akak cakap tuh kat maner ek?
hehe

~ana~ said...

kak d, sekali sekala pekena nasi dagang mmg best...:)

maya, sedap kan..:)

nurdyra, before 1st traffic light kat glenmarie tu, u akan nmpak shop lot sebelah kanan. rest. manisa ni di area shop lot tu la...

~ana~ said...

zety, kat nilai tu belah mn...mn tau kot2 nnti g nilai 3, bleh singgah..heh3x..