Tuesday, February 22, 2011

~sambung balik~

owh..aku moody sikit sbnar nya hr ni...
sbb sentap...tp xpela...simpan dlm hati je...
biasa la..ada org kalau buat salah, dia boleh terima...
ada org dia x bleh terima pastu nak point jugak kat org lain atas kesalahan dia..
nak jugak babit kan org lain...
tp xpe..aku terima je semua...
yg buruk semua aku ok...

ok...xmo sedih2..
sambung balik kisah semalam,

kat mn aku mkn..
ok..perut dah la lapar gile..ms smpai2 houz depot tu pun perut aku dah berbunyi...
dah la tgh kena gastrik kan..sakit la..
tp mr azam kata, perut aku mmg sentiasa lapar sbb tgh kena gastrik..
waaa...kejam aku rs...menahan kelaparan la aku sepanjang duk kat houz depot...
seb baik houz depot x besar, pusing2 kejap terus dah abis..:)

so, bila nak mkn, mr azam bw ke sini....



lokasi; dataran sunway damansara (ni kalau x silap aku la..kalau salah, tlg betul kan ye)

pernah keluar kat jalan2 cari makan minggu lepas...
dia kat sini konsep nya gerai2,
so, bleh pilih kat gerai mn yg kita nak mkn...
tp ms kitaorg pergi tu, ada gerai yg x bukak lg...
mr azam nak mkn 'bawal power' sbb dia tgk kat jjcm tu mcm sedap..
tp x bukak lg..heh3x...

aku mkn nasi dgn ikan bakar je..
mr azam ambik nasi dgn sotong bakar..
tp sedap la jugak...
mcm2 lagi la ada kat gerai2 kat situ, mee johor, mskan kg, western...
tp kebanyakkan nya bukak malam la..
aku rs tmpt ni lg happening kalau waktu malam kot....




sungguh x in aku rs mkn nasi dgn teh tarik...tu bkn teh tarik aku la makna nya..:)

pas mkn, pusing2 kawasan tu..misi mencari rak kasut di terus kan, tp masih x jumpa yg berkenan di hati....
pastu mr azam nampak rest. ni...so, singgah la kejap...














ada harga dia utk beef dan lambd patty ni...
ada yg berat 100gm, ada yg berat 150gm...aku lupa brp harga...but sikit pricey..tp sedap...:)

korang perasan x skrg ni bnyk kedai mcm ni kan...
jual fresh meat, pastu kalau ko nak mkn situ pun boleh, beli dagin pastu suruh diaorg perap, ko balik masak pun boleh..
hr ahad br ni pun ada keluar satu kedai yg kat petaling jaya.
yg ke luar kat jjcm tu x sama dgn yg mcm ni..konsep dia je sama...
ada satu tu kitaorg nmpak kat area ampang, bangi...
kitaorg try ambik lamb patty..tp take away je sbb perut masih kenyang lg..
ye la..b lepas mkn kan....lamb patty yg kitaorg order tu rm16.
lupa plak nak snap gmbr....:)

ok korang..kena stop..sakit perut dtg lg..
bye..

4 comments:

SyidaGorjes said...

akak tak bole makan lamb, nanti pening.padahal akak xde darah tinggi pun.maybe org darah rendah pun tak bole makan jugak.

Ermayum said...

belum pernah lagi makan sini akan ditry:)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik peminat tegar kambing. Hari raya tak pernah masak lembu, mesti kambing.akak tak pernah lagi pergi tempat ni.

rATu kEBaYA said...

sedapnya.. dulu tak makan lamb.. tapi baru2 ni rasa.. terus jatuh cinta..