Friday, March 11, 2011

~do it yourself~

kan baru2 ni ajmal dan aqil asyik la muntah2 kan...
maka nya mmg cadar, selimut, baju2 mmg asyik dok tukar je la...
asyik duk laundry je....space nak jemur baju dah la kecik..
thn bila nak kering nya....

maka nya, ting tong.....dtg idea...
selama ni dok tgk kawan2 kat ofis je buat..
kali ni, me plak yg buat....

bw bj yg dah siap basuh semua...
guna dryer kat ofis...
hah...kat ofis saya ni, ada washine machine dan dryer..:)

so, apa salah nya sekali sekala di guna kan yea...
tp kena buat sendiri la...

tp apa susah, masuk kan syiling, masuk kan baju2 an yg nak di kering kan, tekan butang push..dah...
balik ofis, 45 minit lepas tu dtg balik, ambik la baju2 an tu...
senang noks....time rehat boleh lipat terus baju tu...
nnti balik rumah boleh simpan terus..
senang bukan...:)

mr azam said, kalau dah ada servis mcm ni, kenapa u still hntr comforter kat kedai dobi...
terkial2 i cari jwpn nak jawab...
sbb kalau ikut kan lg senang mcm ni kan...
basuh kat rumah, then masuk kan kat dryer...senang je..
jimat pun jimat....:)


ada 5 washing machine dan 4 dryer...yg warna oren tu mesin utk tukar syiling.
sbb nak cuci/kering kan kain kena guna syiling (rm2) sekali guna.


baju2 an ku...


lipat bodoh2 dulu...nnti time rehat, br boleh lipat kemas2...:)

senang la...lepas ni boleh la buat selalu...nak nak time hujan kan...
mcm ni la kan...nak beli dryer x mampu...numpang je la kemudahan kat ofis..:)

happy friday u all..:)

12 comments:

SyidaGorjes said...

errr.....bole tumpang sekali tak?hehehehe
bagus la keje dengan spital ni, banyak kemudahan.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kagum aku ofis ko ada kemudahan nihhhh ;-)

rATu kEBaYA said...

bestnya ada kemudahan mcm ni..

nieda said...

senang kerja...skrg ni dah start musim hujan. dijangka sehingga mei.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Bestnya, cam pelik pun ada. Ada gak opis, kemudahan cam ni.opis apa tu Ana? susah, kat rumah makcik dah lah washing machine, dia punya dryer dah rosak, kalau hujan lah leceh.kain lambat kering

Mama_anggun said...

haáh la...best giler ada kemudahan camni kat ofis...mmg ofisku syurga ku la...hahha...

erkk...org lain leh tumpang tak ni? kalau bleh nak tumpang sekaki la...

Nurull 101 said...

haishh... bab melipat ni yg lemah sket. bab basuh baju oke lagi...

Lyana@Mely said...

yang..memang senang camni kak..boleh buat selalu ni...(teringat mase kat UM dulu sllau guna)

|| sue-imanja || said...

beshnyer...kalau ada mesin lipat baju lagi super duper besh!

~ana~ said...

akak gorjes- rs nya x kisah la..dtg je la time weekend, lokasi kat gate c..

kak d-kagum erk..heh3x...utk patient tp x salah kalau staff pun nak guna kan..:)

aishah-best la kalau time2 ujan...

nieda-mmg senang kerja..

kak ina-sepital kakak..saya ni mmg rimas kalau kain lambat kering..tp bila dah kering nak lipat plak malas..:)

kak ida-nnti kalau weekend, dtg je la, x ramai org pun..masuk ikut gate c..kat tepi jalan je..xyah masuk dlm bangunan ni...

huda-sama la..bab melipat mmg pemalaslipaskudung. bab membasuh ok lagi..

yana-ha'ah..yg ni style yg ada kat universiti2 tu guna...masuk kan coins rm2...

sue-ana sokong kalau ada mesin lipat baju....:)

Ermayum said...

office mana ni dear siap ada byk byk machine ni

~ana~ said...

sis ermayum,

ofis i la...yg address i bg hr tu..kat sini la..:)