Sunday, March 6, 2011

~gerak hati dan nasi lemak chan sow lin~

salam sunday u all....
erm....kejap je berlalu, dah habis saturday..
hari ni jadual yg agak penuh...
hopefully everything berjalan dgn lancar...
semua apa yg di plan kan mengikut turutan...
xnak dah la ada yg tergendala...buat mood rosak je okeh....

okey, masuk pada tajuk...
pagi semalam, bgn seawal jam 6am, terus kemas dapur, jemur kain, mop lantai...
x sempat habis keje2, hero2 dah bgn...


sbb dah penat buat keje2 tu, maka, xde la sarapan pagi..:)
so, dah plan la nak ajak mr azam pergi breakfast kat mn...
but pung pang pung pang....terjadi la sedikit salah faham psl plan yg dah di buat semalam...
so, merajuk la kejap...tp keluar breakfast tetap on...
merajuk2 pun, tp kalau dah lapar, xleh buat merajuk..nnti perut me jugak yg merana kan..:)
tp sbb dah merajuk, nak cakap bnyk tu mmg xde la...
cakap apa yg penting la..nak g breakfast kat mn pun, x kisah....janji my perut terisi...
hah3x.....

tup tup...mr azam bw breakfast ke tmpt yg mmg i plan nak ajak dia...
actually tmpt ni mmg tmpt biasa kitaorg breakfast...
and kebetulan, semalam teringin nak mkn kat situ....
dia nih...ish....x suka tau...:)

sometimes dia mmg dah tau apa yg i fikir kan, apa yg i buat....
sbb tu kalau nak keluar ke mana2, mmg me akan inform kat dia..
even nak keluar pergi lunch dgn my car..kalau keluar lunch dgn kereta kwn2, kdg2 inform, kdg2 x pun..:)...
kalau x cakap, mesti asyik duk fikir, apa la yg akan jd nnti kalau x cakap kat dia...
kebiasaan nya mmg ada la perkara yg terjadi dan dia akan dpt tahu dgn sendiri tanpa me inform dkt dia pun.(biasa terjd kat kereta la, tergesel ke, terlanggar apa2 ke..:)..)

kadang2 tu ada jugak rs nak g cuci mata kat mn2 kan,
tgk2 dia bw g situ...owh...terharu pun ada...:)
me plak...sgt2 x pandai meneka isi hati dia....hah3x..

eh eh....tp mr azam, i know u read my blog,
don't over proud erk....bkn semua yg terkandung dalam hati dan fikiran i, u bleh bc..sometimes ada jugak yg u salah bc....:)......

so, pagi semalam, kami breakfast kat jalan sungai besi off jalan chan sow lin..
to me and mr azam; nasi lemak ni better dr nasi lemak tanglin.
but skrg ni since harga brg dah naik, harga nasi lemak ni pun dah naik bnyk....
tp sbb sedap, sekali sekala boleh la layan tekak ni....
dia bkn kedai, just gerai cinonet tepi jalan....tp sentiasa penuh...
diaorg ada jual nasi lemak, lontong, meehon goreng, mee sup...
so, far meehon goreng x brp melepasi tahap piawaian my tekak....
sekali pergi tgk mcm sedap meehon goreng dia....pastu ada la sekali tu beli, tp kureng la...
tp tu, ikut tekak me la kan...semalam, tgk, mcm sedap la plak meehon goreng dia, tp xde le nak ambik sbb tekak nak mkn nasi lemak kan....
mee sup dia sedap gamak nya...x pernah try pun lagi...tp selalu duk tgk org mkn....
lontong mmg sedap la.....review di sini...:)
semalam, i mkn nasi lemak dgn lauk ayam berempah-rm5. lontong yg i duk review tu, rm3paru dia pun ok tp kecik2 je dia potong, 3 ketul rm1.

ok, lokasi sebenar, kalau korang dr jalan tun razak, masuk jalan sungai besi,
sebelah kiri tu, banyak jalan2 utk masuk ke jalan chan sow lin..
tgk signboard JALAN 2, betul2 simpang sebelum showroom kereta BMW (kalau x silap, x ingat kereta apa..tp kereta mewah la)
so, bila dah masuk jalan tu, terus je tgk sebelah kiri, ada gerai tepi jalan...
sebelum showroom kereta peugot.

sapa2 nak try, boleh la pergi, tp kalau x sedap, jgn la maki me...
tekak kita x sama rs kan....
org boleh kata, mkanan kat mohd chan abdullah x sedap, tp bg my tekak, ok je....


ni la gerai tu....maaf la, gmbr ambik dr dlm kereta je...
dah la pakai hp murahan
me layan je semua tmpt mkn. tepi jalan ke, dlm taman ke, atas sungai ke...:) :
janji sedap...:)

tp apa2pun me rs nasi lemak kat kedai nasi dagang kepala ikan tongkol rm45 tu lg sedap...:)
tp kena ingat...lain org lain tekak kan..so, sendiri mau ingat...:)

okla u all..selamat beristirehat....

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

org kata jodoh kita kuat jika sama2 punya instinct@naluri yg sama ;-)

maya amir said...

besenye tak byk, sket mesti hsbnd/wife leh baca isi hati pasangan masing2 kan:)

~ana~ said...

kak d- ooo mcm tu erk..heh3x..

maya-tp i rs i nih x pandai la nak bc isi hati husband i..heh3x..

A D I A said...

seronok khatam entry2 u dear, makan je kerja. kat merata2 pulak tu :)

eh i lmbt skit eh post hadiah tu. serious tak smpt.