Thursday, March 24, 2011

~jari nya berdarah...~

malam td, tgh duk masak kat dapur, ajmal dtg tnya mn sharpener..
dia nak sharp kan pencil color dan pencil ben 10 dia...
2-3 minggu ni, dia tgh menggila nak mewarna dan menulis...
maka layan kan je la...

so, i bgtau kat dia, mn sharpener tu, suruh papa dia ambik sbb papa dia tau kat mn lokasi nya, and pesan kat dia suruh papa dia buat, jgn buat sendiri...bahaya kan...tajam...

pd ms yg sama plak aqil pun masuk bilik...join papa and ajmal...
then dgr mr azam panggil..terus la i ke bilik kan sbb rs mcm something happened...
rupa2 nya mr azam tunjuk, aqil main cermin mata dia, sebelah tangkai (eh org panggil tangkai erk) tu xbleh nak bukak...ntah mcm mn si aqil buat...
duk kitaorg berdua menggodek cermin mata tu, dgr la plak ajmal menangis...

mr azam tgk, tangan dia berdarah sbb dia cuba nak sharp kan sendiri pencil tu..
xtau mcm mn dia buat, kuku jari telunjuk dia terkopek...
berdarah agak bnyk la....terus mr azam letak jari dia kat air paip, nak stop bleeding tuh...
me plak g ambik ubat, kapas, & pelekat utk balut.

ajmal ni dah la manja sikit, so, bila sikit mcm tu, dia menangis hanya tuhan yg tahu..hu3x..
suruh dia duduk, mr azam ambik ice cube, letak jari kat ice cube plak...
bila dah stop bleeding tu, letak minyak gamat, kapas, then balut.
menangis smpai berpeluh2, aqil jd tukang sibuk nak letak ubat la...nak main plaster la...
nak sgt menyibuk, i suruh dia lap muka abg dia yg dah berpeluh tu....
caring la tu konon..hah2x...

tp actually seriau jugak tgk darah tu semalam. n bila mr azam bgtau kuku dia terkopek, lg la berderau rs..sbb tgk darah tu mcm bnyk sgt...
tp kita kena cool la kan. xkan nak tunjuk muka cuak dpn anak jugak kan...:)

alhamdulillah bgn tdo pg td, dia kata dah ok..dah x sakit...
then, i potong kuku dia yg terkepit tu..harap2 lepas ni ok la...
hu3x..pengajaran sungguh la rs nya...
lepas ni mmg xleh terlepas pandang diaorg nih...
nnti ada je apa2 yg diaorg buat...huh..

rendam tgn kat ice..
gmbr blur plak..x nmpak kuku dia yg tersopek tu..
minyak gamat, kapas, pelekat..
pencil ben 10 masih dlm genggaman sambil menangis meratapi jari yg berdarah..

muka lepas nangis....
tukang sibuk a.k.a tukang lap muka abg...:)

9 comments:

Cik Pah said...

hensem betul abg tuh.. tebal kening..

laki cik pah .. kalau tgk darah mesti nak pitam..cik pah ok lagi..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

ciannya ,, mesti nanges sangat .budak-budak biasalah kena sikit mesti cam trauma sekejap nak guna barang tu.

SyidaGorjes said...

sharpener tu walaupun blade dia kecik, tetap merbahaya.moral ofthe story:jgn bermain dgn benda tajam yea...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai siannyer ... beli sharpner yg jenis ada cover penutup tue ana .. i loike muka yg tukg sibuk tue ...;-)

Afne said...

ishhhh afne yg ngeri tgk luka tu berdarah. baru teringat mana sharpener kt rmh tu ekk??

|| sue-imanja || said...

ala ciannyerrrrr....seriau darah² ni.. muka abg lepas nanges manyak ensem laaaa :D

~ana~ said...

cik pah-laki cik pah tu boleh geng dgn laki saya, tgk darah, pitam..seb baik ms saya bersalin, dia duk sebelah, x pengsan..kalau x haru jugak.

kak ina, harap2 trauma la kejap..kot2 ptg ni g cari balik sharpener tuh..

akak gorjes, tu la.even benda tu kecik je tp tajam..mmg kena hati2 la pas ni...

kak d, sharpener ada cover erk..nnti ku cr di mph la..tumkang sibuk tu mmg...nak menempek jugak..:)

afne,mmg pun..ana pun seriau..tp sikit je benor nya..heh3x..

~ As ~ said...

debab betul aqil ni, dah tu senyum cheeky pula tu..ehehehe

maya amir said...

alaaa..siannye die.. seb baik tadek ape2.. mesti lps ni kalau die nak korek pencil lagik, mesti berhati2... si adik & abg lain sket eh muka dieorang..hehe

p/s : sori ana..lame tak jenguk sini..masih sakit lagik.. pelan2 baca entry ana yg byk dah terlepas ni:)