Wednesday, March 30, 2011

~smart tunnel~

smart tunnel yang x berapa nak smart... benci..hari ni keluar rumah lewat, letih sungguh la.... tgk2 besraya jammed, kl-seremban highway jammed... dah pening xtau nak ikut jalan mana.. mula la buat imaginasi sendiri, 'kan best kalau kereta ni boleh terbang' erm..bila dah lewat tu, mcm2 la fikir kan.. so, fikir2 nak lalu smart tunnel la... belum pun palang terangkat lepas bayar rm2, i dah tekan minyak dgn harapan boleh speed sampai 80km/hrs.. tp musnah sbb x masuk pun lagi tunnel, kereta dah bersusun... jammed.... kereta bergerak dgn kelajuan yg x sampai 20km/hrs pun.. adoi la...geram sungguh rasanya... rsnya ada la dlm 15minit kot duduk dlm tunnel.. i ni dah cuak, mula fikir mcm2... 'mcm mn kalau tunnel ni tetiba runtuh, mn nak lari' (heh3x...pastu terus la nmpak signage pintu keluar) lega sekejap..pastu fikir lagi 'camna kalau accident, mesti jammed teruk sbb 2 lane je kan' tup tup....mmg ada pun..tp kereta rosak la... dah la rosak kat lane yg i duduk...mmg hazab... patut la tgk lane kiri laju je...rupa2 nya lane kanan kereta rosak... takut nak duduk lane kiri sbb x pasti brp jauh lagi nak keluar tunnel kan.. sbb nnti dia akan berpecah 2, sebelah kiri menghala ke jalan sultan ismail sebelah kanan menghala ke jalan tun razak... kang tetiba duk lane kiri, nak tukar lane kanan susah..lagi leceh.... keluar2 ke jalan tun razak, seb baik clear je....x brp jammed la... erm..jalan kat kl ni kadang x leh nak cakap kan... even lalu smart tunnel, ingat kan clear, tp jammed jugak... kat jln sungai besi-jln tun razak tu, kdg2 ok je...kdg2 mmg x gerak... nih..depan ofis i ni, biasa clear je..tp td, kereta bnyk plak... hu3x....nasib la kan..... erk..hr ni nak update cite psl celebration birthday ajmal.. dah buat enty bagai tp x letak caption. ingat nak letak caption kat ofis, sekali gmb xleh view... erm...so, terjadi la entry ni, dan entry pasal birthday ajmal tu mungkin la esok kot... ok u all..selamat bekerja...:)

5 comments:

SyidaGorjes said...

ana,
duke pun jem harini.sampai opis pkl 9 sambil buat muka selamba.
elok je akak view entry harini-ada gambar.nape ana tak bole ek?

Cik Pah said...

smart tunnerl mmg sellau jammed n tutup kan kalau hujan lebat. mmg tak smart langsung

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

pg td pun jem .. aku lewat 1 minit lebih ..ishh gerammm

A D I A said...

i dulu pun bercinta gak dgn smart tunnel yg tak smart ni. nasib dah tayah kuar umah pagi2.

~ana~ said...

akak gorjes- minggu ni minggu jammed agak nya..hampir setiap hari jammed teruk kan. it dept. kat ofis saya dah block gmbr, tu y xbleh tgk..huh3x

cik pah-mmg x brp smart..lawo je..heh3x

kak d-comel je aku rs bila ko kata lewat seminit tuh..heh3x

adia- u mmg beruntung..:)