Friday, April 22, 2011

~jumaat ini...~

eh, semalam ada sapa ntah tnya aku pasal harga losyen palmers tu...
yg aku beli tu, kalau x silap rm26.80 or rm23.80..aku x ingat la..
resit dia dah buang sbb x boleh claim dgn income tax kan....:)aku x ingat la harga tepat2 tp range dia rm20-rm30 la...


owh hr ni, aku ada mkn2 kat ofis.pagi ni dgn budak2 dept. nih...
dept. aku ni kecik je..staff 7 org termasuk bos.
sorg staff cuti. so, ingat kan xnak buat la sbb mcm x best la x cukup korum..
tp suara2 lain suruh buat jugak, maka, buat la...
beli je pun makanan nya..mkn ramai2 kat ofis, borak2 sambil mkn...heaven..:)
even semua nya lelaki, tp aku suka...diaorg ni otak gila2....
so, mknan semua beli je sbb masing2 malas nak bw dr rumah...beli roti canai kuah kari kaki ayam, pastu kuih muih sikit...
cukup la tu kan..brp org je nak mkn..
bos pun x mkn sgt sbb hr jumaat mknan yg dia ambik terbatas sikit...:)

tghri plak aku ada buat pot luck dgn kwn2...
x ramai gak yg join..takat 4 org je...masing2 bw lauk sikit2 sorg....
mkn ramai2 ni best kan....
kalau kak ina ada lg best nih...hu3x...rindu la kat kak ina....


jemput makan...

roti canai kari kaki ayam, depan unikl, dbkl, sme bank kat jalan sultan ismail...
mantop.....
kaki ayam tu ada org x mkn kan...kwn aku ni pun x mkn...
aku pun x mkn, tp sejak abg aku ajar mkn kerabu kaki ayam kat segambut...
smpai skrg aku mkn..korg mkn x kaki ayam nih?

11 comments:

Cik Pah said...

makan..sgt sedap ..kalau buat sup ..letak kacang tanah.letak timun cina..mmg sedap sgt..

rATu kEBaYA said...

mmg tak makan kaki ayam ni.. tapi org kata sedap..

mama_umar_maryam said...

kaki ayam aku makan! klu buat sup,dalca mmg sedap ;)

~ As ~ said...

uishhh aku suka kaki ayam..

SyidaGorjes said...

ai lerfffff kaki ayam.
kalau masak sup, mak akak memang asingkan untuk akak.
kerabu kaki ayam tu pun sedap,tp dia guna kulit je kan?

|| sue-imanja || said...

makan makan makan...!!! kakak kat opis ni rajen buat tomyam kaki ayam...

nieda said...

nkn ramai2 best

Ermayum said...

suka kalu buat sup sodapppppp :)tapi kotor eh ayam tak pakai slipar hehe

maya amir said...

kaki ayam tu mmg sedap eh? ramai gak yg layan kaki ayam ni:)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

peberet akak kaki ayam.yang penting kalau masak kaki ayam yang tapak kaki kena potong buang. kalau jual kat kedai makan , akak nengok dulu cam mana masaknya.

~ana~ said...

cik pah-bab mkn mmg sedap..:)

aishah-ana dulu x mkn skrg ni mkn plak..heh3x

zety-aku rs kalau msk kicap mkn dgn lontong pun sedap kan..:)


as-ko mkn kaki ayam? kaki ayam kg kat rumah abah ko mkn?hah3x..

akak gorjes-lor..akak pun mkn kaki ayam?mmg gorjes...ha'ah rs nya kerabu kaki ayam tu pakai kulit kat bhgn kaki tu je kot..:)

sue-tomyam kaki ayam?dgr mcm sedap..:)


nieda-mkn ramai2 mmg best.:)

ermayum-my mum pun selalu letak dlm sup..:)..xpe..ayam moden x jejak tanah..dia duk dlm reban je..:)

maya-i belasah je semua..hah3x...

kak ina-owh akak pun suka kaki ayam yea..