Friday, May 27, 2011

~ayam golek pantai dalam~

sapa pernah mkn?
sedap kan?
aku mkn ayam golek ni dr zaman bercinta cintun dgn mr azam
sampai la ke saat ni....
mmg dah lama la.
aku xtau la sapa yg perkenal kan kedai ni kat kitaorg...
dah lupa la..
masa awal2 kami mkn dulu, harga ayam golek ni cuma rm11 je.
smpai la skrg ni dah naik jadi rm19.
kira2 dlm tempoh 7thn gak la....
ayam dia mmg sedap..kalau family aku dtg dr trg,
kadang2 mesti aku beli kan ayam ni..ayah suka sgt ayam ni...
pn as, nnti kalau ko dtg rumah aku, aku bw ko mkn ayam golek ni....













gmbr 1 & 2 tu aku br je ambik, gmbr3 & 4 tu dah lama punya ni. dulu mmg dia letak dlm kotak. masa tu harga ayam x naik smpai rm19 lg. masa tu harga ayam rm 17 kalau x silap. lepas je naik rm19, terus xde kotak balik. kira nya sekejap je la dia org guna kotak ni. kalau x, diiorg letak je dlm kertas bungkus makanan.

lokasi dia; aku kabo jugak la even ramai org dah tahu.

kalau dr arah kerinchi, vista angkasa tu, korang terus je smpai la jumpa traffis light simpang 3 kat pantai dalam. ambik kiri terus lagi. sebelah kiri korang akan nmpak bnyk gerai2 mkn..korang tgk je la mn yg ada jual ayam golek, hah..situ la tmpt nya.


kalau dr npe dr arah bangsar, exit pantai dalam. nnti jumpa traffic light kat simpang 4. ambik kanan. kedai ni sebelah kanan korang.

cuba la korang..
mmg sedap la pada tekak aku dan keluarga2 aku...
happy weekend u all...:)

btw, aku dgr, kat bangi pun ada ayam golek sedap. nak tnya pada yg pernah mkn ayam golek tu dgn ayam golek pantai dalam ni, mn lebih sedap? akak dah try ayam golek bangi kak?

nota kaki; bangsar/kerinchi/pantai dalam dah pesat membangun skrg ni kan. kalau dtg sini, mesti ingat kenangan zaman dolu kala. pn ct, hr tu aku lalu kolej kediaman lama ko yg kat blkg mutiara bangsar tu. dah jadi unikl skrg ni kan. hu3x..teringat zaman2 dulu ms duk situ..:)

12 comments:

rATu kEBaYA said...

harus kabokan ana tempatnya.. aishah tak tahu.. mesti sedapkan

SyidaGorjes said...

dulu 1st time jumpa ayam golek masa study kat utm skudai.kalau beli time puasa je, share ramai2.mabeles!

~ As ~ said...

awal2 dah sound eh...byk nyer makanan sedap2 kat sana...

Alida Ali said...

nampak mcm sedap sgt...

|| sue-imanja || said...

Penah makan....yes mmg sedap! Ana pernah try nasik lemak rindu dekat situ tak? tu pon sedap.

mama_umar_maryam said...

aku nk angkat tangan!!!! hehehe,mmg nila dapor kitorg dulu..budak2 UM punye dapor,hahahah

Ermayum said...

ayam golek akan bertambah sedap kalu kuahnya kena gaya kan :)

MadianiMamat said...

jumaat ni balik keje, blh la beli brg 2,3 ekor untuk santapan kami...

maya amir said...

perghh ayam golek.. time bulan puasa memang suke carik nih..time bukan bulan pose, mcm susah plak nak jumpe kat sini..

Cik Ina Do do Cheng said...

ana, rega berbaloi. sadap tu nampaknya. kat depan rumah cik ina ni tauke ayam golek gak, tapi dah jemu asyik kat situ je.tukar kat tempat ana plak.

~ana~ said...

aishah-kat pantai dalam ni je...:)

akak gorjes-mkn ramai2 mknan yg x sedap pun jd sedap...

as-aku sound awal2 sbb aku tau ko mesti teringin..kan kan kan..:)

alida-mmg sedap

sue-ha'ah nasi lemak tu pun sedap..eh ada cakoi yg sedap gak situ tp ana x pernah try.

zety-ko budak UM kah..:)

~ana~ said...

sis ermayum-kuah dia dia mmg sedap...:)

chiq-mn sempat...(:

maya-yg ni kan..anytime je ada..cuma kalau bulan puasa mmg beratur panjang..

kak ina-sila2 dtg beli ayam golek sini..:)