Wednesday, May 25, 2011

~medela service center II~

since dah ramai sgt duk email dan tinggal komen tnya pasal medela service center ni,
meh aku cite sikit apa yg aku tahu yea.

medela service center kat malaysia ni ada 3 je.
1 kat penang, 2 kat kl.

tp yg kat penang, aku x sure sgt kat mn tmpt dia. aku google x jumpa plak. ni aku tgk kat medela sc ms aku pergi hr tu la.

kalau kat warranty kad dia, dia tulis ada 2 je which is, 2-2 tu kat kl, bangsar & ampang.
ni aku bagi alamat utk ke-2-2 tmpt tu yea;

ampang
lot B2-M Jalan Selaman 1
Dataran Palma Off Jalan Ampang
68000 Ampang, Selangor
tel; 03-42701128
person in charge-hidayah

lokasi dia kat hotel de palma.
kalau korang dr jalan ampang,terus naik flyover tu, turun depan ampang point, masuk kiri. terus jumpa t-junction, u-turn balik, korang nmpak shop lot sebelah kiri korang tu, terus masuk parking situ. bila masuk parking, korang ada 2 choice sama ada g terus or ke kiri (kat al rajhi bank). korang terus je masuk kiri sebelah kiri korang nmpak la medela sc tu. penerangan aku ni mungkin la nmpak complicated sikit tp senang je. ayat terus aku tu bkn bermaksud jauh sgt. dekat je. sekangkang kera je..:)

bangsar
A-18-3 Menara UOA Bangsar no 5
Jalan Bangsar Utama 1
59000 Kuala Lumpur
tel; 03-22846388
person in charge-nurul

ni plak kat dataran maybank.
kalau dataran maybank sebelah kiri korang, korang terus je. lepas stsn lrt bangsar tu, ada satu simpang masuk kiri. masuk simpang tu, bangunan UOA tu sebelah kiri korang. ada signage bgtau nak masuk parking ikut celah mn. ikut je la signage tu. masuk tu, korang kena g register dulu kat guard, bgtau nak g level 18. kena tinggal contact no. bg ic no semua ambik pas visitor, br boleh naik.

kalau korang nak service, ambik masa 20min-1/2 jam je. so, korang tunggu je la kejap. kalau ada part kena ganti, dia bgtau la apa yg kena ganti. kalau kita setuju utk ganti, br dia ganti. motor dia under 1 year warranty. tu utk semua jenia medela elektrik pump kecuali mini-e. kalau part mcm tubing, valve head, valve membrane, breastshields, adapter tu mmg consider sbg part yea.

ok dah la..aku rs cukup la aku kongsi kan ni. aku cite ni based apa yg aku tahu je. dan maaf la kalau aku ada tersalah bg info. kalau salah, tlg betul kan yea..
moga ia nya dpt membantu korang2 semua..:)

4 comments:

aThidEaN said...

tq kak..dah call yg dkt ampang tp dorg takde sparepart utk saya sbb medela sy beli kt us..:(

SyidaGorjes said...

kenapa tidak mini e?

maya amir said...

ooo..ana pakai medela.. dulu masa saya breastfeed saya pakai spectra 3.. tapi mmg byk svc centre kat kl laa..sian org jb..ihiks:)

~ana~ said...

athi-xpe la..beli je yg br..:)

akak gorjes-saya tidak pasti la kenapa tidak pada mini e..tidak pula saya bertanya.

maya-spectra 3 pun bagus kan..boleh buat double pumping...