Monday, May 9, 2011

~rindu blog & weekend~

rindu kat blog sendiri...hampir 2 hr x jenguk blog pun x rindu semacam..heh3x...
hari sabtu dan ahad br ni sibuk+sakit.
so, mmg xde ms nak menjengah blog.

sabtu, seawal 10pagi dah keluar rumah.
misi ke jalan tuanku abdul rahman utk mencari hantaran.
keluar awal sbb mr azam keje kul 11, so, tumpang dia sekali.
balik nnti boleh la bw anak2 naik lrt je..
g jln tar dgn kak dan bw hero2 2 org tu.
mmg mencabar sungguh la. mr azam suruh je tinggal kat rumah bbsitter.
sbb nak pergi kejap je kan.
tp sbb aku x smpai hati keluar jalan2 tanpa anak2, maka bw la jugak.
dgn panas terik nya..kesian sungguh rs kat anak2..mr azam asyik call pukul brp nak balik sbb panas, kesian kat anak2...
benda yg boleh jadi cepat, jadi lmbt sbb anak2...
patut nya pikir nak buat design mcm mn, pilih, terus byr, boleh terus balik kan.
tp ni mencabar sbb ajmal dan aqil buat kedai tu mcm kedai diaorg...
penyudah nya, pukul 330ptg br balik, penat x yah cakap la...
nak naik lrt pun rs mcm malas, nasib baik mr azam kebetulan rehat time tu,
dia offer utk hntr balik..alhamdulillah...

balik tu, terus bersemangat buat hantaran. kejap je terus siap..
la la la la...hati berbunga riang sbb x yah fikir apa2 lg..
pukul 6 aku demam. hah3x..dah la demam teruk smpai menggigil2..
kesian kat kak, sbb dia nak balik rumah dia,
tgk aku demam terus x jadi balik sbb x smpai hati nak tinggal aku dgn anak2
mr azam dah la balik lambat lg...

hari ahad, hari ibu kan, aku demam lagi. kali ni ok sikit. on off on off...
anak2 lapa sbb aku x larat nak masak. langsung x fikir nak bg cocoa crunch ke, quaker oat ke..penyudah nya ajmal asyik la mintak susu. dah la dia xnak kak yg buat, nak aku jugak. asyik kena marah je dia dgn aku. ptg tu, FIL dtg melawat, hntr makanan, bila diaorg dpt tahu aku demam. thanks mama & papa..

malam td, ms duk lepak2, ada iklan kat tv yg iklan apa ntah dia cakap 'terima kasih ibu' tu..ajmal pun cakap la;

ajmal; terima kasih papa
mr azam; papa je? mama?
ajmal; xnak terima kasih kat mama sbb mama marah mal...

ho ho ho..tersentuh hati ni...
patut la ptg tu pun dia ada cakap dgn mok kak dia, dia kata mama asyik marah dia..
hu3x...sian nya dia...
sebelum dia tido, aku borak2 dgn dia, mintak maaf dgn dia sbb aku asyik marah dia..
nasib baik dia faham tp xtau la dalam hati dia mcm mn...sedih rs nya..
lepas ni xmo dah la marah2 kat anak2 kalau aku tgh sakit ke, lapar ke..
aku ni jenis, kalau lapar, x larat, penat, mudah sgt nak marah org..hu3x..


mama sayang mal tau..:)

9 comments:

|| sue-imanja || said...

get well soon ana.. pandainya ajmal merajuk...

itangmanih said...

dh siap ke hantaran??pantasss...hehe

Nana said...

kita kalau weken tu xde tenet
mmg meronta2 nak buka blog hehe
tak sabo nk g keje ari senin nk buka blog
tu klw umah tenet dah abes kredit la hehee

Nurull 101 said...

smoga cpt sembuh... tp bab mrh tu, samala cam nana.. kt opis tadek tenet internet nana sorang knapa? x cek kabel bagai. or repair ip ke?

mama_umar_maryam said...

aku pon baru pas baik demam mengejut,haihh..
tunjuk sket hantaran tuu ;p

~ As ~ said...

aku pun sentap kalau Azam merajuk dgn aku klau aku marah dia...tp dia pandai kalau bob takde dia cool je kena marah takde backup. ahaha

SyidaGorjes said...

budak kecik skg ni cpt btol merajuk.rasa macam nak geget je pipi dia.

~ana~ said...

sue; thanks..dia mmg..hati nya lembut..mudah tersentuh..

akak; ala..simple gile..kena pantas sbb dah malas nak fikir..hah3x..

nana; aku pun hazab..dlm demam2 duk pk nak online tp x larat gile..

huda; pc kat ofis kena attack virus rupa nya..aku bw dr memory card kamera yg dtg nya dr laptop kat rumah..hah3x..

zety;antibodi kita ni aku rs x kuat la kan..skrg musim panas, kena minum bnyk air masak..hntran xleh tunjuk sbb nnti x seperais...nnti bila langsung majlis, aku tunjuk la..hah3x..

as; lawak la azam ni..indu dgn rambut dia...:)

itangmanih said...

Ok apa simple..less is more..tp kimi ok x?akak blh je nk tlg tp x berani sbb dia cerewet..hehe..nway,alas dulang tu nk pinjam ke x?kalu xnk,akak nk bwk blk jb next week