Thursday, June 30, 2011

~alhamdulillah~

Alhamdulillah semalam aku berjaya habis menghabis kan puasa ganti aku...

(org lain dah lama habis, ko b habis ganti pun nak kecoh ana oi...)

Awal2 nya aku buat hari isnin dan khamis sahaja..

Tp minggu lepas aku buat direct isnin hingga khamis sbb aku rs mcm lambat je nak habis

Tup2 hari khamis tu aku kira2 balik, puasa ganti aku tinggal sehari je lagi

Alang2 baik terus kan smpai jumaat kan..senang cite habis terus

Tp oleh kerana aku dah janji dgn officemate nak buat mkn2,

Maka, x jd la puasa jumaat tu

 

Hari isnin baru ni aku kepenatan yg amat, so, x puasa la aku..

Hari selasa tu, ada org nak belanja, x jd la..

So, semalam, dah selamat..alhamdulillah....

Hari ni ingat nak sambung puasa sunat alang bln rejab tinggal brp hr je lg kan

Tp sbb penat, x jd jugak....

 

Aku rs mencabar sgt la dlm berpuasa ganti thn ni...ye la..aku ni kan kuat mkn,

Tetiba plak berpuasa, terasa la kan...plak tu tgh bf lagi...(alasan.......)..mmg terasa sgt kepenatan

Kena kuat kan diri je la...

Godaan bila kawan2 kat dept lain ajak mkn la..

Bila vendor dtg ajak kuat mkn la....

Hu hu hu...aku ni bila bab mkn, terus jd lemah....lemah nak tolak pelawaan....hah3x.

Dah jenis kuat mkn kan, mcm ni la....

 

Pastu kena kawal diri dr bergosip bagai kan...dah la aku ni cnn kat sini..owh...agak susah gak tuh....hah3x..

Lagi satu kena kawal amarah. Aku ni kan cepat melenting. Benda kecik dah nak melenting. (hari tu x tahan sgt, aku melenting marah. Punca dia, remote kena x berfungsi. Can't unlock my car. Dah la aku tergesa2 nak balik kerja. Terus call mr azam marah2...sengal. mcm la dia yg buat remote tu rosak. Konon nak lepas kemarahan tp xtau nak lepas kat sapa, terus dia yg kena. Lepas dah ok semua terus istghifar, mintak maaf dgn dia. Huh..kurus puasa aku hr tu)

 

Tp aku bersyukur jugak bila aku puasa direct isnin hingga khamis tu..

Aku jd lebih tenang, bnyk benda aku boleh kawal...

Alhamdulillah...

Aku kena kerap puasa nih...

Dapat kawal sikit sifat2 yg buruk dlm diri ni....

 

Semalam alkisah nya, aku balik awal sbb nak masak...

Anak2 aku ambik pas maghrib pastu terus g ambik mr azam...

Tup tup ms aku tgh mkn tu aku dgr suara budak bg salam

Awal2 aku ignore je tp aku fikir2 balik,

Neighbor depan chinese, sebelah aku ni bujang. Lgpun rumah diaorg ada bell.

Sah ada org dtg rumah aku ni...aku dgr2 balik, mcm suara hana anak afne.

Aku terus cuak, sbb timbunan kain setinggi gunung ledang x berlipat kat hall.

Yea yea..aku mmg pemalas nak lipat kain....

Aku terus masuk bilik, tukar bj sopan sikit,

Tgk2 afne call..mmg sah la tu dia dtg.

Terus bukak pintu.

 

Ooo afne nak bg oleh2 dr langkawi rupa nya...

Dia kan br balik dr holiday dr langkawi...

Dia bagi coklat, fridge magnet, key chain...

Thanks a lot tau afne...ajmal dan aqil x sabar2 nak mkn coklat tu.

Ajmal sibuk je tnya kwn mama yg  mn ni?

Sbb dia kenal kwn aku tingkat 7 dgn tingkat 14 je...

Heh3x....

 

Owh...xde gmbr plak nak letak....dah lambat ni.....

Xyah la kan...

Panjang plak cite...dr cite puasa then meleret2 plak...

Aku kan suka bercakap...semua benda nak cite..:)

Eh korang dah habis ganti puasa?

10 comments:

Afne said...

ana, ckp ngan ajmal ni kwn mama yg ada taik lalat bsr hahahahaa. sori lah tu je yg dpt afne bg. bg sana sini skit.

tak nmpk pn kain menimbun hehe

mama_umar_maryam said...

baguslah ana, zt nipon kene pose byk2 gak nih,hahaha
bestnye dpt ole2 langkawi dr afne ;)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ooo korang dua berjiran ker ... oklah tue .. kita tak ganti coz thn lepas ngam2 period dtg seb puasa n masa hari raya

MrS. F!zA said...

kita ni tggl 4 hri je..tp bru ganti 2 hri..hihi..byk sgt dugaan kalo bukan bulan puasa.

maya amir said...

saya slalu ganti pose, lps abis syawal..slalu nak buat puasa 6 skali dgn puasa ganti tapi slalunye fail sbb kuih raya time ujung2 syawal tulaa yg sedap..hahahah

Nurull 101 said...

haha... nana pon ade masalah M_ _ _ _ nk lipat kain gak ekk... same laa.. kalo lah ade mesin lipat kain kan bagus.. ahaha

miszatie said...

alhamdulillah ni mesti dah prepare pose syaaban n ramadhan kan..huhuh

Cik Ina Do do Cheng said...

bila ana cakap pasal ganti puasa, tiba-tiba teringat tak lama lagi bulan ramadhan dah nak dekat.

| SUE | said...

ada 4 hari lagiii....ni la akibat suka last menet...maken liat

Ermayum said...

ada lah skit skit lagi heheh