Monday, June 20, 2011

~bila anak bujang ke dapur..:)..~

hari sabtu br2 ni, cousin mr azam buat makan2 kat rumah dia. xkan nak pergi dgn tangan kosong je kan..bgtau kat mr azam, dia kata, buat la apa2...2-3 hari sebelum tu, aku cakap dgn dia, nak mkn coklat kek, dia pun suruh la aku buat coklat kek.

so, jumaat malam tu bergodek2 la aku kat dapu sambil di temani 2 orang anakanda tercinta. bkn main excited lagi tlg mama. tambah2 lagi bila aku kata nak buat kek coklat, lagi la excited si ajmal. dia kan suka makan apa2 yang berunsurkan coklat.

abaikan ajmal yg ke sexy an tuh..lately mmg xmo pakai baju tido...panas gamak nya..

berebut2 nak kacau.....





dah siap...actually ni pakai tepung kek yg aku jual tu je. sbb malas nak nak keluar kan tepung bagai kan. yg ni senang. campak2 je..kacau2 terus siap. adunan utk sebiji kek tp aku buat jd 2 biji. sebiji nak mkn, sebiji nak buah buah tangan kan. bkn la kedekut nak buat 2 biji kek tp kemalasan..:)

esok pagi nya, aku topping dgn cooking coklat pastu suruh diaorg tabur colour rice. yg utk mkn aku bg la diaorg tabur..yg nak bg kat org tu, xkan nak suruh diaorg jugak kot yea..:)



excited duk tabur...pastu bising2 suruh potong nak mkn. aku buat breakfast pancake kegemaran dia pu, dia x layan dah sbb nmpak kek coklat lg menawan..:)


seronok tgk anak2 happy. even berkecah sikit dapur tp xpe la..ala even aku masak sorang pun berkecah jugak, apa salah nya ajak anak2 kecah kan lagi dapur tu kan..


semalam, aku ajak ajmal buat choc chips cookies tp dia tlg sikit2 je sbb ms tu dia penat...best jugak duk dapur dgn anak2 ni kan...nnti boleh la lagi ajak ajmal dan aqil main masak2..:)


10 comments:

Cik Pah said...

tak mau ajak cik pah jugak ker ? cik pah tak pandai masak kek.. umah ana area mana yer ?

Nana said...

amboi rajin anak bujang dia
sama mcm damia
klw kita wat kek
bersila dok depan besen nak bancuh hehee

Afne said...

mmg seronok tau ana. hana pernah tlg afne buat puding roti. dia pn mcm minat je tlg sbb pengalaman baru utk dia. bila puding tu dh msk kemain happy siap bangga2 ckp kek tu dia yg buat hahahahaa

kdg2 kita rasa diorg ni sbk mengacau tp diorg pn nk tau apa kita buat atas meja.

zaidah said...

bagusnyer anak bujang tolong buat kek...lepas nie bleh jadik menantu acik....nak tak...hehehe

maya amir said...

bukan anak2 jek excited tolong buat kek..mak pun jd excited tgk anak2 berebut2 makan makanan kite kan ana:)

nieda said...

seronok tgk anak2 suka mkn, tambah2 yg kita masak.

Ermayum said...

sangat suka yang choc nya nampak cair ja - i selalu beli kat sec 13 shah alam ada satu kedai tu buat and amek tempehan kek choc gini macam macam size so kalu lunch kat ayam kg sebelah tu i grap yang paling kecik rm2 but quiet a big serving gak hehe maklumlahh nak buat tak retiiiiiii :)

Cik Ina Do do Cheng said...

sessi merajinkan diri ngan anak-anak sekali namanya. sedap kek coklat tu. cam lembab je.Budak -budak sukalah bab-bab cam ni.

mama_umar_maryam said...

wahhh jr chef lah ajmal n aqil!! tabik2..aunty pon xpndai buat kek nih ..hahah

~ana~ said...

cik pah-cik pah ntah2 lg terror dr ana...hu3x..ana duk desa petaling.

nana-mmg kena train la aku rs..bg diaorg biasa buat keje2 dapur..heh3x...

afne-best kan..:)..nnti nak ajak diaorg msk2 lg..:)

zaidah-budak2..biasa la..excited..:)

maya-yes..betul..anda rs apa yg saya rasakan..:)

nieda-betul3x..tu yg jd excited nak msk tu..:)

sis ermayum-xpe..try la belajar sendiri..senang je..ajak dina dgn acha tlg..:)

kak ina-tu la..seronok bila masuk dapur, diaorg ada sama meriah kan dapur...

aunty zety-nnti kalau kita jumpa lagi, ..insyaallah..:)..eh aunty belajar la buat..senang je...