Wednesday, June 1, 2011

~birthday ma & anak mama~

hari ni birthday ma yg ke-55..
selamat hari jadi ma,
moga ma di panjang kan umur, di murah kan rezeki dan berbahagia selalu di samping anak+menantu dan cucu2 tersayang.

pagi ni aku suruh ajmal call tok ma dia utk wish birthday..

ajmal; helo, tok ki, panggil tok ma jap...(anak aku ni cakap xde salam xde apa..:)..)
tok ki; kenapa nak cakap dgn tok ma, xnak cakap dgn tok ki ke?
ajmal; xnak..mal nak cakap birthday to you kat tok ma...
tok ma; helo....
ajmal; tok ma, birthday to you tok ma, nnti mal nak kek tok ma sikit yea...
(padahal tok ma xde pun beli kek or buat kek sempena birthday dia, memandai2 je anak aku ni).
tok ma; aaaaaa....(menjerit) thank you..thank you..(bkn main lagi mak aku, pg2 dah speaking london dgn cucu)..tok ma dah lupa la hari ni birthday tok ma...

masa ni air mata aku menitik..tetiba aku rs sebak.....(tu pun ko nak emo erk ana..)

ajmal; tok ma x ingat? bila tok ma dtg nnti, ma beli kan kek utk tok ma yea..
tok ma; ok ok....

adoi la..pandai2 dia janji nak beli kan kek plak. padahal aku x cakap pun aku nak beli kan kek utk ma..hu3x..

gmbr pg td. aku tnya dia, kenapa senyum mcm ni, x hensem la...dia jawab, xpe la..ikut suka mal la nak senyum mcm mn pun...(menjawab betul dia nih....hu3x...)


since last week, aku bgtau dia, nnti tok ma, tok mi, pok mie, mok chik dan abg2 dan kakak2 saudara kesayangan dia nak turun kl. tiap2 hari, dok tnya aku, mn tok ki dan semua2 x smpai lg nih..adoi la..aku kata tunggu la...dia kata, brp lama nak kena tunggu...skrg ni dia suka kira family members aku. kalau x cukup dgn 10 jari dia, dia tnya, 'mama, jari mal dah habis kira, nak kira kat mn lg nih?' aku suruh je dia guna kaki...heh3x...

ok, tu kisah ajmal dgn tok ma dia, ni kisah budak cembeng. cembeng erk org panggil kalau jenis asyik naak melekat je dgn mama dia tiap masa. aqil raziq la ni...pantang aku xde depan mata dia, meraung2 cari mama satu rumah. tp kalau aku xde, elok je perangai..baik duduk dgn papa dia or tok mimi dia, ok je..tp bila aku ada..mula la buat perangai.

aku x kisah sbnar nya..dah nama pun anak kan..kalau apa2, mesti nak cari mak dulu kan..betul x? dr ko kecik, smpai la ko besar, biasa nya mesti mak ko jugak yg ko cr dulu kan kalau ada apa2...lagi satu faktor aku rasa, dia dia bf kan. org kata kalau anak yg bf ni, lebih rapat dgn mak dia..ye ke? tp ma aku kata, anak org lain pun bf gak tp xde la mcm anak aku..hah3x..aku gelak je la..x kisah pun..





ni budak cembeng pg td. aku bgn pukul 5 nak lipat kain. dia terjaga juga...cepat2 aku nyorok tp jumpa jugak dia cr aku..(mcm la besar sgt rumah aku tu kannn)..nak aku riba dia, aku riba sampai la dia tertido. pg ni dia buat perangai sikit..kembung perut aku rs sbb semalam aku belasah mkn terung sambal dgn bergedil. 2-2 mknan ni kan boleh buat perut aku kembung. kesudah nya, dia yg terima sama kesan nya..sian budak cembeng...(:..





ma dgn 2 (read 3) org budak cembeng..:)

6 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku suka tgk gmbr dorg berdua pakai bj sama .. ana ..aku pun kalau beli bj sejak2 ada dua hero ni carik yg sama corak ..kaler .. heh..heh

mama_umar_maryam said...

heppy bday utk ma ana ;)..klu mak zt lak,die mmg igt besday die,hahaha,kalu kitorg x wish siap majuk tu..nyampahss

Cik Ina Do do Cheng said...

Happy besday ajmal, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.dah besar jadi anak soleh ye, dengar cakap mak dan ayah. lupa plak, happy besday mama.

maya amir said...

bdk bf cembeng tu saya agree:))sbb airell gitulaa smpai dh umur 5 thn ni..kt umh nk melekat jek ikut saya gi mana2..hehe

A D I A said...

happy birthday makcik dan ajmal :) muda la ur mum ye. i pun duk baca conversation ajmal n tok manya pun sebak. pandai ajmal :)

Ermayum said...

happy besday to yr mum panjang umur sihat sokmo ye mak cik :)