Thursday, June 9, 2011

~chocolate~

ok, hari ni nak cite pasal chocolate yang aku tempah utk majlis pertunangan abg aku tu.
1st2 ingat nak buat sendiri je...tp mcm xde keyakinan..biasa la aku, eksyen je lebih..:)
last2 senang cite, tempah je...

ingat kan nak tempah dgn kawan aku, noriah, tp dia plak tgh sarat..
mmg x smpai hati la...

last2 kak cadang kan tempah kat arahchocolate.

hr tu ms pergi birthday party anak kepada 2 pupu mr azam tu, diaorg bg chocolate ni as door gift.
balik2 tu aku bg la kak rs, dia kata sedap. aku pun rs la jugak sikit..
erm..sedap la..
so, isnin 31/5 tu br aku email kat dia bgtau nak tempah chocolate.

smpai ke hari rabu, dia x reply...last2 aku call dia...
dia kata, dia xde terima email aku....
argh sudah....tp dia tnya, nak coklat apa, bila nak..
aku pun bgtau la...dia kata, xpe, dia boleh buat, bg details nak coklat apa, color apa, xpayah bank in duit. byr masa nak ambik nnti.
best kan akak ni..sporting. dia percaya kat kita....

hari khamis malam tu dlm kul 12 lebih, aku tgh tekun buat hantaran,
dia mms coklat yg dah siap tu kat aku...
bagus ar akak ni...teruja aku...hah3x...


ni gmbr yg dia mms kat aku..aku rs mesti br siap nih..:)

jumaat tu, dia msg kat aku alamat dia...
malam tu, berpandukan gps, selamat la aku tiba kat rumah dia...
tp gps main tipu..ada short cut, dia suruh g jalan jauh..huh...
tp x kisah la..apa2 pun janji coklat dpt ambik kan....

alhamdulillah, semua suka dgn coklat tu..cantik..
empunya yang dapat pun suka..dia kata sedap..

aku ni jarang sgt beli brg/mknan secara online..
tu yg sekali beli, terus tulis kat blog..konon la excited beli brg secara online..
so jakun okehhhhhhh...hah3x..

5 comments:

Cik Ina Do do Cheng said...

cokelat sedap dan cantik tak pe , boleh beli. tak tahulah cik ina ni tak boleh nampak cokelat teruja je.

Nana said...

sama...bukan stakat jarang
tp rasana baru sekali bli brg on9
tu pun bli ice pack yg mmg susah carik kt luar

shakila mubarak said...

terbaekkk...

nieda said...

comel..sayanggg nak makan. cantiknya

~ana~ said...

kak ina-kak ina terror masak, boleh buat sendiri je ni kalau takat nak mkn..:)

nana-pas ni kalau ko nak ice pack, kabo je kat kita..kat ofis ni banyak la.boleh kasi free je..:)

kila-sedap erk...

nieda-cantik kan...ada hazelnut kalau x silap kat dlm dia...