Wednesday, June 29, 2011

~free parking dan kena kejar dgn polis~

ok.....
ni cerita mengarut sikit..tp nak tulis jugak sbb nak buat kenangan..:)

hari isnin baru ni, nak ke c******k, jln ampang. biasa aku pergi naik bus je..
sbb kalau naik bus, aku boleh melencong g ampang park ke, klcc ke....

tp isnin baru ni, aku mmg nak kena pergi bank tu dan nak kena jugak pergi ke kg pandan.
so, nak x nak, kena la bw kereta. pasrah je la kan..aku dah bajet parking mesti mahal.
dah nak buat mcm mn..padahal aku pergi bank tu pun kejap je...
masuk parking.rate rm3.50/hour. 15minit pertama percuma.
alhamdulillah senang dpt parking. aku x perlu round bnyk kali nak dpt kan parking.
tp parking jauh sikit dgn lif. xpela...gigih aku kuar kereta, g kat lif,
x smpai 5minit, urusan dah settle. nak kuar parking plak, q panjang.
smpai turn aku, nasib baik la kurang dr 15 minit...
alhamdulillah...x payah byr, kalau x, sia2 je..g kejap je tp byr rm3.50.
eh gile berkira aku ni kan.....:)

dr jalan ampang, nak ke kg pandan aku ingat nak guna jalan dlm...
ikut jln conlay, jln stonor, bukit bintang nnti keluar depan pcmc tu kan....
tup2 masa smpai satu simpang 4 nih,
aku dgr siren polis vip nak lalu.
aku tgh berenti kat traffic light sbb lampu merah.
kereta aku satu2 nya kat jln tu.
aku mmg xleh ketepi sbb aku duk lane kanan.
polis traffic berenti tepi kereta aku.
aku x pasti yg aku x faham arahan dia or dia yg kelam kabut bg arahan kat aku...
se pemahaman aku, kejap2 dia suruh pergi, kejap2 dia suruh aku stop situ...
tp bila dah kereta polis dok kat betul2 blkg kereta aku sambil siren dia bunyi kuat gile,
aku dah cuak, terus aku jalan....masa aku jalan tu, aku nmpak polis traffic td geleng kepala tgk aku mcm nak marah pun ada.
aku dah cuak. aku bg signal berenti tepi jalan kat depan tu sikit.
cuak ko...
vip tu nak g royale chulan tuh..hoh...tension aku...
lepas dah ok sikit, aku bw kereta balik...
oleh kerana cuak x hilang lg, aku silap masuk jalan...
kuar jalan tun razak balik. huh.
nasib baik la aku tau la jln2 area klcc, bukit bintang tu...
xde la berpusing2....hu3x....

aku rasa ni la antara perkara paling kelakar yg pernah aku alami...
cuak+takut=kelakar
berbakul dapat nasihat dr mr azam lepas dia tau cite nih.
suruh bw keta elok2...
eh tp bkn salah i la..tu salah polis tu...hah3x..

6 comments:

rATu kEBaYA said...

tulah.. kekadang polis VIP ni pun macam kelam kabut bagi arahan.. susah nak faham.

maya amir said...

aaah...kalau kite pun konpius..ni nak suh jln ke berenti ke hape.. hehehe

nieda said...

kalau nida pun maybe buat benda yg sama..hehe

Cik Ina Do do Cheng said...

vip lalu kita yang jadi kelam kabut. hari tu cik ina ikut keta kawan gi keja pun kena sekali, cam tu . cam ne nak ketepi, sebelah kita ada kereta lain.

Ermayum said...

heheeh but the truth is i pun selalu tak faham arahan tangan polis tu - pernah gak kena macam dia suruh berhenti then bila i perlahan dia marah lah and laju lajukan tgn dia suh jalan kekekekek

Ermayum said...

heheeh but the truth is i pun selalu tak faham arahan tangan polis tu - pernah gak kena macam dia suruh berhenti then bila i perlahan dia marah lah and laju lajukan tgn dia suh jalan kekekekek