Thursday, June 23, 2011

~restaurant istana bamboo~



ya ya..i know org lain dah berpuluh kali smpai sini...
tp aku br smpai pastu terus nak kecoh kan..
eh blog aku kan..ikut suka la...

semalam, off day mr azam...
so, ambik kesempatan utk belanja dia mkn sbb masa father's day hr tu,
x buat apa2 pun kan...

so, moh la kita...
aku suruh dia pilih sendiri kat mn dia nak mkn...
sbbb aku nak belanja dia kan..:)
dia kata, antara 2, istana bamboo or satay station...
tgk2 mrr2 clear je semalam, mr azam kata, terus la ke istana bamboo...
lagipun dulu kan pernah makan kat satay station..

menu pun aku suruh mr azam pilih.
ingat kan nak ambik yg goreng2...
tp sbb mr azam nak gak try tomyam dia, ambik je la nasi putih.
so, ambik tomyam seafood, ayam cashew nut, telur dadar.
cukup la sbb semua tu portion dia besar.
utk 4 org mkn. mknan kat situ, dia kira small portion or big portion.
yg small tu dia buat utk 3-4 org mkn..
belasah je la mkn kan...lgpun aku puasa, mesti nak melantak lebih kan..:)
mknan smpai sebelum azan..so, kira ngam2 la kan....

excited nak tgk fisg dlm kolam...

kiri kanan ada fish...

excited duduk atas babychair bamboo...kerusi ni tinggi...suka la dia..ajmal pun nak duk kerusi ni gak..nasib baik muat..:)

menu, ni pun hardcover gmbr bamboo...

air bandung-rm3.90 for me, jus honey dew rm6.90 utk mr azam.

tomyam seafood, rm27 (kalau x silap-resit ntah kat mn aku letak). puas hati sbb portion besar, udang, ketam bnyk giler...sedap..

ayam cashew nut rm16. sedap.

telur dadar rm8.

nasi putih kami ambik 3. sepinggan rm2.

alhamdulillah..kenyang.
food mmg memenuhi citarasa tekak kami..
mmg puas hati..:)

lokasi; mrr2 exit keramat au...tp jgn masuk keramat..kalau dr arah gombak tu, korang terus je lagi..rest tu sebelah kiri korang. senang je la nak cr sbb dia mmg betul2 tepi mrr2 tu...

9 comments:

Nana said...

telo dadar rm8? huhu mahai nye

Cik Ina Do do Cheng said...

Ana, mesti sejuk suasana kat sini semuanya bamboo, dapat lah makanan yang sedap.alangkah bahagianya.

Cik Pah said...

1st time cik pah pergi waktu besday cik pah last year..food mmg sedap tapi agak mahal sikit.

ana pergi satay station mana ? kalau kat ampang tuh dah dekat ngan umah cik pah ..5 min jer boleh sampai

mama_umar_maryam said...

ehhh,i pedulik..i pedulik..sebab x pnh smpi sini lg,hehehehe
act restoren ni abang kpd kwn skolah aku punye ..byk kali die ajak kitorg gathering kt sini..hehehe

++eden|essey++ said...

BESH X MKN KT CNI...MURAH KE MAHAI..KT AREA MANE NIE...X PENAH TRY LG..

Ermayum said...

yummyyyyyyyyyy

~ana~ said...

nana-yup..rm8...tau xpe..:)

kak ina-sunyi je tmpt ni even dia tepi jln..best la jugak.mcm kat kg2...

cik pah-ya betul..agak mahal la bg ana. tp en suami kata berbaloi dgn harga sbb food taste dia sedap..:)..ana g satay station yg opposite tesco ampang tu...erm..ye ke dekat..nnti kita cemolot situ yea..:)

zaty-aku boleh consider la ko x smpai lg sbb ko jauh kan....eh alang2 ko kenal suku sakat owner nih, pergi la wei..sedap mknan dia..

edenIessey-mknan mahal sikit tp sedap..berbaloi la dgn harga tu ana rs..kat tepi mrr2..kat area keramat sana..

sis ermayum-nyum nyum..:)

Anonymous said...

kenapa tak ambil foto mini bendang dia.. saya dah pergi twice but truthfully the food not that a big huha.. but the ambiance mmg cantik. btw, do you know there is a satay station near to your workplace? dekat istana budaya. ;) btw, hari ni boss awak bawa makan kat hotel mana ea?

~ana~ said...

anon-x kuasa ehh nak ambik gmbr bendang bagai...sbb aku lapor nak makan...eh..u nak ikut ke bos i belanja mkn ni..meh la...x cukup org nih...