Monday, June 13, 2011

~tabiat~

aku ada satu tabiat,
beli brg pastu sayang nak guna...
beli baju, sayang nak pakai...
beli kain pasang, bila buat baju, biar je terperap dlm almari...

kenapa erk...aku pun xtau..sering tertanya pada diri sendiri...
cth la...kuali yang aku beli masa g langkawi thn lepas...

gmbr ni aku ambik minggu lepas. tanda harga pun ada lg..hu3x..

smpai skrg, aku x guna lagi kuali tefal tu..grill pan tu pun aku rs br sekali aku guna..
kuali leper tu mmg selalu la sbb kalau masak daging burger, mmg masak guna kuali tu...
hari tu mr azam ada beli kan aku baju..dah brp bln dah terperap dlm almari..
sayang nak pakai...adoi la..

ada jugak comforter set..tp yg ni mr azam beli...dah sethn lebih dah beli tp x pakai2...br2 ni dia tnya...hah3x..aku cakap la aku sayang nak guna...
heh3x...xpe la...
korang ada x tabiat mcm aku ni...sengal je kan...heh3x..

14 comments:

.::Lynn::. said...

beli pinggan mangkuk, masih dalam kotak lagi..... hehehehe

zaidah said...

ada jugak sekali sekala tapi hubby selalu marah...dia kta beli barang untuk dipakai bukannyer disimpan....klu disimpan aje berdosa tau...sebab ape kita membeli n membazir tak pakai...so kenalah pakai

rATu kEBaYA said...

tabiat sayang nak pakai tu takder pulak.. tapi nak cepat2 pakai adalah...

ada selai baju raya yang dah siap.. tapi tak tahan nak pakai jugak.. akhirnya hari ni g keje pakai baju raya.. aduhai.. nasib baru sipa selai.. kalau semua dah sipa.. mau semuanya nak pakai..

SyidaGorjes said...

hi ana!
akak kalau ada benda baru terus cepat2 pakai.unless if dah beli, tapi lepas tu tak suka, cnfm terperap dalam lemari je.

Cik Ina Do do Cheng said...

styl ko cam arwah mak, yang suka guna cik ina. Selaunya orang cam tu pandai jimat. bila ko cite ni, tiba-tiba teringat arwah mak, barang baru dipakai waktu raya je.

Afne said...

ana, jual kt afne je lah non stick & frill pan tu hehe

Afne said...

ana, jual kt afne je lah non stick & frill pan tu hehe

mama_umar_maryam said...

hehehe,besenye baju lah..konon syg nk pki,asek rotate baju yg same je,tp las2 pki gak

~ As ~ said...

aku plg suka barang baru, baru je trs pakai tak menyempat2 haha...

nieda said...

kalau kuali tun sama, syg nk guna..tapi kalau baju baru hari tu jugak nk pkai..hehe

Farrah Hasna said...

terbalik la plak dgn saye..kalau saye beli brg, time2 tu gak saye tak sabo nk pakai..ahakz

Zanna Rohim said...

ha...ha ..tabiat saya beli baju tak pakai...pastu kena bebel

~ana~ said...

lyn-hah3x..lebih kurang la kita yea..:)

zaidah-ooo berdosa erk..ok, esok pakai baju br la..hah3x...

aishah-ya allah...dah sodakollohulazim satu bj raya..hu3x.

akak gorjes-hi..miss u..:)..erk..sian dia terperap dlm lemari...(:

kak ina-saya ni xde jimat nya..kuat membazir gak saya ni kak..hu3x..

afne-xpe..nnti afne pergi langkawi, boleh la beli jugak..:)

zety-tu la..asyik duk pakai bj sama je kan..padahal bj br ada lg x pakai..hu3x..

as-:)

nieda-separuhh je la mcm kita erk..heh3x..

fara-biasa mmg mcm tu kan..ana ni pelik sikit..:)

zanna-hah3x..sama la kita..:)

myrozza said...

akak pun camtu ana... kat store tu melambak2 barang yg beli tapi tak pakai... dok la pakai kuali senget tu lagi...sayang kan...
bila mak akak datang rumah dia bising lah..