Tuesday, June 28, 2011

~weekend II~

ni la wedding yang kami pergi hari sabtu baru ni..
wedding kawan mr azam.
salute aku dgn kwn dia ni...
bercinta dr zaman belajar ladi..ambik diploma, pastu sama2 sambung degree..

dua2 dpt konvo dgn dean list lagi...siap masuk paper lg dulu sbb diaorg ni cth couple yg berjaya...:)
hebat kan..:)









tgk org nyanyi...




wedding ni dia buat kat KAMPUNG PENGANTIN, DANAU KOTA, SETAPAK.
ni 2nd time aku dtg sini, dulu pernah pergi ms cik ct kawin.
tp cik ct buat siang, ni dia buat malam...
gmbr x bnyk ambik sbb aku malas..mr azam pun malas.
lgpun kami duk jaga anak2 yg hyper sungguh2 mlm tu...
ye la..mn x hyper, aqil tertido sekejap ms maghrib tu, ajmal tdo on the way ke sini...
bila smpai, terjaga, terus la aktif...

tetamu dtg, x terus2 mkn tau...
tetamu dtg, duduk2 dulu...tunggu pengantin sampai,
then lepas tepung tawar semua, br la pengantin dgn tetamu sama2 mkn...
tp xde la mknan di hidang kan...
tetamu kena la jugak beratur ambik mknan kan
tp ok la sbb bnyk tmpt yg dia sedia kan utk ambik mknan
so, xde la q panjang sgt kan....

pastu, time kitaorg mkn, aku pun mkn la....
mr azam jaga anak2...
aku cakap, xpe la..mkn la..bkn nya diaorg g main jauh2 pun..balik2 situ gak..
mr azam pun mkn...aku mkn sambil suap kat ajmal...
aqil xmo plak bila aku suap...
tup tup..lepas aku suap ajmal, aku suap la utk aku...
x smpai 1 minit aku rs, aku paling ke belakang nak suap kat ajmal (ajmal berdiri blkg aku-dia mkn sambil bermain dgn adik dia),
aku tgk aqil xde.
aku tnya mr azam mn aqil..
kita org sama2 berdiri..pusing meja cari aqil..bawah meja pun xde...
mmg cuak weh....
kwn2 mr azam yg semeja dgn kitaorg pun melilau2 cr aqil....
aku ni ms cari tu tergelak2..padahal cuak gak kan....
gelak la sbb org hilang anak kat shopping kompleks..
ni aku hilang anak kat majlis kawin...
haha3x..korang nak gelak?sila...sila...


biila dah cari kat 2-3 meja x jumpa jugak, aku dah cuak...
last2 ada ternampak sorg ahli keluarga pengantin dtg pimpin tgn dia bw kat kitaorg..
fuhhh...lega aku.....
budak tu kata, aqil g jalan2 smpai ke entrance tu..
dah la muka dia selamba je..x takut apa pun..
haish.....mak pak muka dah cuak dia boleh je selamba badak je..
nasib baik mlm tu ajmal dgn aqil pakai bj sama,
so, senang la sikit org nak kenal kan...
adoi la..tu la al kisah nya....cuak weh...

ni gmbrn tmpt tu,. sorry aku x pandai nak buat cantik2....






kat kg pengantin ni kan, dia open space tau..korang tgk la gmbr atas ni..ajmal dan aqil boleh g main kat pokok tu..adoi la..kat situ pun ko nak main nak oi...pastu nak naik atas stage la...time org nyanyi, diaorg menari2..



balik2 tu, masuk kereta jap, terus tido.....kepenatan la tu...hu3x..

5 comments:

mama_umar_maryam said...

aduhh, aku pon pnh gak carik2 Umar kt dlm kedai baju.benti jantung aku kejap..huh

SyidaGorjes said...

aqid pun sama jugak. kalau tgk org kawin tak leh nak dok diam.

rATu kEBaYA said...

budak² mmg suka kalau keadaan ramai macam ni.

maya amir said...

makan die best x ana?

Cik Ina Do do Cheng said...

budak kecik suka je tempat yang ramai orang ni, mahu berkeliaran je.