Monday, June 27, 2011

~weekend~

hi korang..pekabo...
eh..bajet mcm la ramai org baca blog ni...dah jgn perasan...

kejap je aku rs cuti weekend minggu ni. x sempat buat apa sgt...

hari sabtu siang tu mmg la duk rumah je dgn kids tp melayan diaorg,
super duper penat...
g pasar kejap beli ikan, udang,ayam, sayur..
tghri tu masak nasi ayam je sbb malam tu ada kenduri..
bila dah penat, mata asyik terpejam sikit je, mesti ajmal dtg,
'mama, x payah la tido, tgk la mal dgn aqil main ni. xpun, mama tgk la tv tu'

hah dah kalau mcm tu, mcm mn la aku nak rehat.
ptg tu sbb dah janji nak bw g playground, bw la diaorg pergi kejap...
x sampai hati plak kalau x pergi kan...
maghrib tu terus siap2 sbb nak g ambik mr azam kat ofis then nak g kenduri.
pasal kenduri nnti aku cite sbb ada satu cite kelakar+cuak masa kenduri tu.

ahad plak, plan nak kelua dgn kak g jln tar.
misi mencari kain baju raya utk semua ahli keluarga.
even smpai awal, tp jenuh jugak nak cr kain utk match kan antara color kain bj melayu dgn kain bj kurung...
nasib baik dpt salesgirl yg ok...
masa awal2 kami masuk tu, dpt salegirl yg x brp ok...
kak terus ajak pergi tingkat lain sbb elak salesgirl tu kan..
last2 nasib baik ada sorg salesgirl yg ok layan kitaorg..fuh..penat..
ajmal dan aqil mmg x terkira la bp kali buat perangai...
sabar je la....

last2 kat pukul 2 lebih jugak siap semua...
masa nak byr aku terkedu...
kak pandang aku, aku pandang kak..
hah3x...harap2 la dpt menang cabutan bertuah nnti, dpt viva sebiji...amin.....
lepas tu ingat nak balik terus, tp dgn total pembelian kami tu,
kami dpt jd ahli secara percuma kat hajra.
kalau shopping kat ariani dpt less 10%
tp tu utk semalam je la...
alang2 aku ajak kak register ahli kat hajra dulu.
so, now, kami dah ahli kat hajra...
dpt less 20% kalau beli tudung dgn ahli. ok la kan...>

penat berlari2 dgn ajmal ..duk rehat sekejap...:)

ajmal buat perangai nak beli belon yg ada gmbr watak kartun2 tu..
ultraman, upin ipin, doraemon n mcm2 lagi la...
x sanggup aku nak dgr dia merengek2..
selang 10-20m ada je org jual belon tu....
mmg xleh nak elak...nak xnak kena la beli
dah la mahal, satu tu rm5. xkan nak beli satu je..
mg la aqil x reti mintak tp ko sanggup ke tgk dia terkebil2 tgk abg dia main sorang2belon tu.
mintak kurang rm1 pun x bg...geram betul..
aku tgk kat chow kit, belon ni 10pcs-rm3. ko bygkan brp diaorg untung,
huh....
yg aku x suka, 2-3 hr, belon tu pun kuar angin gitu je..huh...

ok..dah penat menaip..
tu je la kisah aku di hari minggu....
penat ok smpai x larat nak bangun sahur...
ingat nak puasa...hu3x..

8 comments:

itangmanih said...

cop!..bj tu utk kenduri kimi kan?ke raya kena pakai bj sama ke semua??

~ana~ said...

akak, ha'ah utk kenduri tu. x kisah la raya ni nak pakai yg tu ke x..mcm na, bj melayu, pakai yg tu la..tp utk baju kurung, na beli kain lain....:)

itangmanih said...

oo ok..sbb akak dh tempah pun bj raya..hahaha...bj melayu tgk la camner..kalu sempat tempah,pakai yg tu..kalu x,adam punya beli siap je kot..btw,kenduri itu biler??sudah tetap date kah??

| SUE | said...

wah raya tahun ni tema kaler ape?

maya amir said...

RM5 ?? cekik darah betul org tu..belon tu bape sen sgt modalnye.. tapi betul, anak2 merengek tak sampai ati kan.. derang bukan paham lagik mahal ke murah kan ana kan? kite tunggu cite kenduri wakk:)

mama_umar_maryam said...

alaa....baju raye blm beli lagik..huwaaaa

Cik Ina Do do Cheng said...

mahal betul belon sebiji RM5. cik ina pun rasa ada beli cam ni. Dulu selalu gak firdaus merengek kalau jual ni kat pasar malam.

Ermayum said...

i doakan u memang viva hehehe

sempat ke tu nak jahit baju 2 bulan ja lagi tau cepattttttttt :)