Monday, July 18, 2011

~azimudin char kuew teow~

citer 2 minggu lepas kalau x silap...
dah lama sbnar nya aku teringin nak mkn azimudin char kuew teow...



dulu ms duk kg kerinchi, selalu la jugak mkn situ...
ni dah hampir 4 thn tinggal kan tmpt tu...
even sekankang kera je dr rumah aku skrg ni...
tp dah jarang ke sini...sekadar lalu2 je sekali sekala...




tp aku rs skrg ni taste dah makin kureng la..
ambik sepinggan yg besar
kongsi dgn mr azam
sbb nya kami dah dinner...tp gatal gak nak kuar...
sblm tu kami turun bawah
sbb nak umpan aqil mkn ubat
alang2 turun, kuar je terus..:)
ada org jual kerang jugak..



ajmal nak kerang...mak oi..kerang dia semua hangit2..
dgn isi2 nya tu bertukar jd rentung....
mkn je la kan..dah order...

lepas ni rs nya dah xde kot mkn azimudin CKT ni...
x memenuhi tekak aku dah skrg ni....

dulu aku pernah gak g mkn mali's kat taman bunga raya setapak..
skrg ni mali's dah bukak kedai kat area danau kota tu..
tp x pernah try pun lg...
kat mn lg CKT yg sedap kat kl ni erk...

7 comments:

mama_umar_maryam said...

aku pon suke ckt jugak,tp mmg tgk orang yg masak

Afne said...

CKT! tidakkkkkkkkkkkkkkk. rinmdunya nk mkn kt setapak tu tp jauh nau nk gi.

Nana said...

tu dia itam pekat
nampak pont tau sodap

Cik Ina Do do Cheng said...

char kueh teow ngan kerang rebus atau bakar memang peberet cik ina .tak pernah masuk kg kerinchi, tetiba teringat plak KL ganster,

Farrah Hasna said...

suke!!!suke!! feveret tu cktiaw

maya amir said...

CKT & kerang rebus..both i loikeeee..tapi nape sampai hangit..isk, mesti cook die dah tukar org nih:)

Lyana@Mely said...

dulu suke sgt makan azimudin tu..dah cam mengidam lak..hari2 makan..kat situ gak tempat dating...tapi dah lame dah tak pi gak..yelah dah dok johor..jauh tu nak pi..hehhehehe