Friday, July 29, 2011

~bawal power~

minggu ni asyik cite mkn2 je kat blog..ada lagi 1-2 lg cite mkn2 kat dlm draft tuh..
kalau sempat (read;rajin), ada la kuar..kalau malas, duduk je la dlm draft tuh..

ni cite bbrp malas lepas, mr azam ajak g jusco home...gigih la aku mengikut..
dah la minggu ni aku penat+x cukup tido. tp oleh kerana aku seorg isteri mithali,
ikut je la....
penat mengharungi jammed, smpai sana...jusco home tutup utk renovation..
mmg terbaik la kan.....
nak g ikea, br je pergi, so, ke houz depot la kita....

eh td nak cite psl mkn kan....

ok..lepas survey brg, perut pun lapar..apa lagi..makan la...
no choice, ke tempat biasa je la..skrg ni kalau ke area damansara nih,
mmg tmpt ni la mr azam ajak mkn......


dah brp kali dah pergi tp x pernah pun nak ambik gmbr....
lokasi kat sunway damansara....pusing2 la area situ, jumpa la medan selera nih....


dulu mr azam beriya2 nak dtg sini sbb nak test bawal power nih..bila dah try, biasa2 je...sbb bawal tu dia goreng panas2 pastu hidang kan dgn kuah kari, sambal kicap, sambal belacan dan ulam ulaman...kedai ni owner dia kuman ke kumin ntah. aku x kenal. dah brp kali dtg sini, terserempak dgn dia. asa lagi satu gerai mskan panas2 dia punya jugak. kitaorg pernah try gak situ. ok gak.

ms yg kitaorg pergi baru2 ni, ada shooting utk rancangan apa ntah. sapa ntah artis nya..x kenal aku....


kitaorg suka mkn kat sini sbb sambal ikan bakar dia lg terangkat. malam tu kitaorg order set pari dan set kembung.



set pari... dulu dia hidang dgn kuah kari. tp mlm tu kuah lemak kuning. terbantut selera mr azam sbb dia kureng kuah kuning ni. aku....mkn je...aku ni tolak batu dgn kayu je..yg lain semua boleh masuk mulut...:)


set kembung...dia belah 2 ikan tu. mr azam tnya, aku boleh x buat gitu. cepat je aku jawab boleh. berlagak hoccay....


order CKT utk ajmal..licin dia mkn....

sapa2 yg berdekatan, sila2 terjah. bnyk choice. western food pun ada. tp x pernah try plak.
eh oklah...xmo tulis panjang2...hujan2 ni rs mcm nak tdo lg je....

eh tajuk x sama la dgn apa yg kami mkn....belasah la...

4 comments:

SyidaGorjes said...

jauhnya berjalan cari makan.....

Ermayum said...

wow sodapnyo tgk ikan n nasi tu

happy mubarak dear and maaf salah silap :)

Cik Ina Do do Cheng said...

rasa cik ina macam pernah baca satu blog , bawal power ni. mesti ikan bawal kat kedai tu sedapkan.

Nurull 101 said...

area mana ni nana?