Wednesday, July 13, 2011

~jodoh~

betul la kan..

jodoh tu di tgn Tuhan...

kalau dah jumpa tu, terima je la...

xkira la berapa beza umur...
yang penting, keikhlasan dia menerima kita..

aku terkedu..
tapi aku gembira...
moga berbahagia selalu la hendak nya..

alkisah,
kwn aku ms duk rumah bujang dulu nak kawin..
kawin dgn owner rumah...

dia kata dia segan sbnar nya..sbb faktor umur...
senang je aku cakap...
'mulut org ni xkan berenti nak bercakap'
tp dia kata, mmg la tp kita nak menghadapi tu bkn senang...
ntah la..pada aku..peduli kan kata2 org...
susah senang...gembira sedih, semua kita yg tanggung kan...

8 comments:

| SUE | said...

"xkira la berapa beza umur...
yang penting, keikhlasan dia menerima kita.."

setuju banget!!!

zaidah said...

klu dah itu jodoh terbaik untuk kita...terimanyer ngan rasa kesyukuran peduli ape orang nak kata....

Zeeqa ~ Ajie said...

1st time dengar penyewa kahwin dengan owner rumah. huhu~

cik hani said...

Allah dah ciptakan jodoh masing2..
Terima je la.. kan..
Yang penting hati bersih untuk terima kebahagiaan

Kak Aya said...

kalau apa yang kita buat itu bukan perkara tak elok, pedulikan je dengan kata-kata orang.

Ermayum said...

and yg penting dedua single heheh single kan? then biarla orang cakap
kalau tak single but lelaki tu nya bini agree pun xpa biarla orang nak cakap - kalau buat dosa lagi teruk kan bukan saja dosa sendiri satu dunia Tuhan hantar bala - tu la now banyak bala banyak maksiat errr emo lak heheh

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

erkss baru perasan ada tuan rumh blog dah pakai samsung galaxy .. hp baruuuuuuuuuuuuuuuuu ... weehuuu ;-)

Cik Ina Do do Cheng said...

prinspip akak ayat ko yang last sekali. kalau tak de duit, bukan orang lain nak bagi.