Monday, July 4, 2011

~khamis jumaat sabtu ahad isnin~

tajuk bkn main lagi mcm nak ajar anak hari2 plak.....
huh...
btw, aku rs mcm lama je aku menyepikan diri...
bkn meyepikan diri...tp x sempat..

khamis tu blogspot buat hal erk...aku bw sana sini, satu org pun aku xleh nak komen....eh boleh la..sorg je..blog kak gorjes...mungkin dia gorjes lebih kot sbb tu aku boleh komen kat blog dia..:)...aku nak post entry pun xleh even dah autopublish, aku post entry tu dr email je....huh3x...punya la semangat nak update blog, sanggup tu.

jumaat-aku dah ada kat kg. yeay yeay..balik kg tp dgn anak2 dan kak je. motif, nak jumpa mak ayah la kan selain tu, nak hntr bj raya g tailor. menjelang jumaat tghri, badan aku menjadi suam2 kuku tanda nak demam. hidung xsah cite, dr mlm td lg, asyik sok sek sok sek je.....tp aku gagah kan jugak jumaat ptg tu g rumah tailor, pastu g pasar mlm. ajmal pau tok ngah dua beli belon yg aku x suka tu..(belon yg mcm dia beloi kat jln tar hr tu)...aku tension je..makcik aku ni layan je dia...dia seronok la.....malam tu, nasib baik dua2 x buat perangai sbb demam aku makin teruk dan aku diserang lelah,(mn x lelah, aku mkn jagung madu bakar, lompat tikam, nasi air, mee sup-sbb nak lepas gian..:)..) mak aku dah bising2 nak bw g klinik tp aku xmo. aku takut. ma urut2 sikit, letak minyak sikit. br la boleh tido. tu pun brp kali dah asyik terjg je.btw, time ni ajmal dan aqil pun dah selsema sikit2...batuk pun sikit2..dr hari rabu tu lg. sbb aku tgk x teruk, aku ingat kan ok la...

sabtu-demam aku makin teruk tp nasib baik anak2 makin ok dgn makcik2 diaorg...ramai wooooo makcik2 melayan diaorg...mmg buat2 x nmpak je aku yg tgh berbaring kelesuan tu. ampes la diaorg ni..:)...tp lelah pun dah ok sikit la. ms ni br la aku bukak cite kat ma dan makcik, yg aku mmg doctor kata ada lelah. dah brp kali doctor bagi ubat suruh sedut tp aku campak ke mn2 ntah. terus la aku kena berleter dgn diaorg, diaorg kata, ubat sedut ni, xde kena mengena dgn allergic apa2 pun...sedut je la...ma suruh cari balik, dan simpan kat rumah, in case kena lelah time tgh2 malam, boleh guna. ajmal dan aqil bkn main lagi pergi pekan, jalan2, pau mokcik dia patung ultraman, pergi mandi swimming pool kat air terjun sekayu. excited gile even aku x pergi. diaorg langsung x kisah aku time ni. hu3x....malam batuk2 makin teruk sikit. mungkin dia ada tertelan air masa mandi tu. aqil pun sama. tp harap2 x teruk la sbb esok dah nak balik kl kan.

ahad-demam aku dah ok tp lelah ada lagi. hebat sungguh penangan mknan2 ni yea....:)...dah 3 hari x hilang2 lagi. balik kl naik bus. ms balik hr tu, naik khamis malam, aku x risau sgt sbb diaorg bnyk tdo. mmg okla..ni naik siang aku rs mencabar sungguh. ni plak 1st time naik bus ni. tp x best la. bnyk berenti. lmbt sampai. anak2 dah kebosanan dlm bus. siap muntah2 lagi. haru biru betul aku rs. pakcik driver bus tu mesti marah2 kat kami nnti bila nak bersih bus sbb nmpak muntah diaorg yg aku x semoat bersih kat lantai. hu3x....smpai kl, mr azam ambik, hntr kak balik rumah. elok kitaorg u turn nak balik, ajmal suruh berenti and pergi balik rumah kak sbb kain hikmah dia tertinggal kat situ ms dia pergi minggu lepas. ms nak g ambik tu, tgk kak masih tgh bukak kunci rumah dia. mangga dia rosak, xleh nak bukak. punya la lama kami duk kat situ cuba bukak mangga tu. last2 aku call budak ofis, tnya ada cutter x. pergi ofis ambik cutter, potong mangga tu. penat x hinggat la. mr azam g masuk kerja terus. kesian dia x sempat nak borak panjang dgn kami. aku dgn kak g mkn, pastu kak hntr balik.

begitula cerita aku..penat sungguh aku rs. hari ni aku mc sbb masih x larat ni. eh tulis blog larat je. xpe..tulis blog bkn nya kena lari setempat kan. ko duduk je depan laptop ni. fuh...kalau buat karangan 1000 patah perkataan aku boleh lepas ni kan...:)

8 comments:

Anonymous said...

hari ni MC, boss awak tak bising ke? hehehehe.. since tak sihat tu, jangan makan benda yg bukan2.. esp makananan yang sejuk2.. dah cari pam nebulizer tu..kalau belum gi cari cepat.. semuga cepat sembuh dan cepat2 masuk kerja.. :D

rATu kEBaYA said...

semoga cepat sembuh ye...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

last week blogspot mcm bengong sket ..jenuh nak hupdates kan

mama_umar_maryam said...

seb bek blog ni tgal mengarang je ana.klu berckp,blh lelah gak ni..tkcare ana!

maya amir said...

laaa sian ana..skang cmne?dh ok? kene simpan ubat sedut tu..takut ape2 hal..jaga diri ye ana..

Ermayum said...

banak anak2 naik bas memamng mencabar terror u i kalau takda paknya pengsannnnn :)

Ermayum said...

semput memang amek masa nak baik kalu dah teruk - kalu baru tu sekali sedut nebu ja dah baik

hopefully by now dah baik ye :)
if u selalu kena should take sereptide dia cegah asthma :)

~ana~ said...

anon-xpe la kalau dia bising pun. biar la budak2 kat ofis tu dgr...anyway, terima kasih.

aishah-thanks

kak d-yup...ntah apa2 je kan...

zety-tu la...aku ni suka bercakap bila dah semput nak bercakap nasib baik boleh tulis dlm belog..thanks zety..:)

maya-x brp ok lg nih..ntah la..asyik sakit je....sedih plak..thanks maya.

sis ermayum-i dah serik dah bw diaorg. kena ada pap diaorg jugak nmpak gaya nya. tp diaorg mmg nmpak la suka. tp utk 3 jam pertama je la...lepas tu..mak oi..sendiri mau ingat.thanks erk sis..